Смартфоните могат да причинят деменция

Сивото вещество трудно се справя с огромния поток от информация

Обратно в новината

Коментари - Смартфоните могат да причинят деменция | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно е само че след 85 години.

99 % от хората ползват смартфони и компютри за да четат клюки, гледат порно и слушат малоумна музика. Не ги мислете. Ще оцелеят.

Те вече са си причинили деменция!Погледнете в превозните средства и улиците - повечето хора са забили поблед в смартфоните си и чарят ли чтят!Сякаш животът им зависи от това! Не можеш да срещнеш един нормален поглед!!!

Не могат, а ПРИЧИНЯВАТ! Когато пуснат 5G мрежата зомбитата ще падат и умират по улиците!

Айде пак те изтърваха и веднага се разврещя.

Пак ли ти,бе......? Познах те.Колко ти плащат на дежурство ?

Значи дядо ми като чел книги со претоварил мозъка по подобен начин?

Дядо ти не си е пъхал главата в микровълнова печка! При 12 ГИГАХЕРЦА , както е при 5G мрежата спокойно може да си пържите яйца на смартфона!

Не се наврещя ей.

Защо не се скриеш !??? Писна ни от теб.

Странно, има научни публикации, че умствените занимания и особено четенето имат превантивен ефект срещу деменцията. Сега изведнъж се оказва, че всъщност информацията води до деменция.

Ровенето във фейса и гледането на тъпи клипчета не е умствено занимание.

По принцип си прав, но ако ровещият е по-тъп от постовете във Facebook и клипчетата, които гледа, това си е направо висша интелектуална дейност.

Четенето на книги, но не и на статии в сайтове или постове във ФБ.

Не е самото четене а необходимостта мозъкът да научава нови неща и да се справя с нови задачи което го поддържа във форма.

Хайде смартфоните да са виновни. Така както е представена информацията излиза, че всъщност всяко устройство с интернет, а дори и радио и телевизия водят до същия резултат. Не са само смартфоните. Освен това, макар аргументите да звучат разумно, чудя се дали и какви изследвания са направили братята японци. А как ли изглежда и статистиката в световен мащаб - дали броят на случаите (на 100 000 човека) на хора с деменция се е променил значително откакто интернет масово навлезе в бита ни или пък откакто има смартфони? Ако такива тенденции не се наблюдават, ясно е, че просто изследването им повлияно и от други фактори. На въпроса "От кога сте с деменция" 100% са дали отговор "Не помня"....

Виждал съм хора да са в стрес не от многото информация която им се поднася сама по себе си а от уплахата, че им е прекалено много. Възможно нещо такова да има, все пак тия дето са правили проучването едва ли са глупави та да не виждат очевидното за което говориш. Малко са хората които са преживели еволюцията в компютърната индустрия последните 30+ години, тях очевидно не ги ловят такива работи но те и не са обект на изследването.

Гогов, смени професията... Сивото вещество е точно за това: Да анализира информацията