17-11-2017 20-11-2018

Коментари

stankow

30-те години са вдругиден. Още не е полетял Орион, а той е само за кацането, не може с него да се лети 1 година. Още не е започнат да се проектира даже междупланетен кораб, няма проект за космическа станция, от която да стартира кораб към марс, няма проект даже за лунна станция. Как без тези неща ще се стигне до Марс и как ще се разработят за 15-20 г., как ще се направят с тях 4-5 полета, за да се докаже надеждността ? Преди 2050-та година е немислимо.

Алкашите ватенки - бяха държава космическа, но благодарение на некадърния гном путьо - станаха държава комичная

Фон Браун беше шеф на НАСА! Немските инженери бяха в концлагери в СССР! Това е разликата! Два различни свята- единият свободен и щастлив ! Другият голям концлагер – ссср/раша е светът на Злото!

Руснаците са като Индиана Джоунс, могат само да летят, но да кацат не могат.

И да летят не могат. Така наречената и фалшива "атомна " ракета едва измиона 20 км и падна в Баренцово море. Още я търсят. Сателитите им стигат най-далече до дъното на Тихия океан... Междуконтиненталните им ракети при тестове ги смятат за узпешни дори ако стигнат до съседния районен град в русия... Явно кривината за земята им пречи.

Тази станция е сдялана в Рассия ли,нещо не разбрах...???

И въпреки това руснаците са по-напред! Докато НАСА прави плахи опити със сонди, Роскосмос вече работи по комбайна, с който ще жъне пшеницата на Марс.

Назад си с материала. Вече свършиха с комбайните за Марс. Работят по комбайните за Юпитер.

приятели руските любители на метиловия алкохол ще пикаят газ цяла седмица.За сведения великата НАСА осъществи осем кацания на Марс а Роскосмос нито едно.Защо ли ?Американците отдавна са на Луната още от 1969г., нищо че злобарите ги втриса от завист.Било филмов монтаж на земята ! Да ама НЕ ! Много далече сте другари , на светлинни години от постиженията на НАСА.

ВЕЛИКИЯТ А. АЙНЩАЙН пред време КАЗАЛ нещо за ВСЕЛЕНАТА и ЧОВЕШКАТА Глупост /или с друга дума ПРОСТАЩИНА.. ДОБРЕ би било да го прочетеш ,преди да пишеш ГЛУПОСТИ. ДРУГ въпрос е, че КИРИЛИЦАТА определено не ти е ПОЗНАТА.....

Като чета коментарите ТУК се убеждавам за пореден път ,че ЧИТАВИТЕ 20 % / според проф. Иво Христов/ СА СЕ ИЗНЕСЛИ от блатото България ......

"Локо Сф" ли зърнах в далечината ?

mnogo golyama tazi planeta 10 metra diametur,shtom ot 5 metra dupka shte stignat do yadroto i.klouni.ama nali idiotite sa poveche ,zatova i progresa ni e ogromen.

Ти циганин ли си ?

Ruski ciganin sym. Zashto pitash?

Извинете , аз живея в 6-ти ап., и явно съм попаднал тук по погрешка , като чета коментарите на хора които ЯВНО са повече от ''вещи'' по темата за космоса и по-специално за Марс ! Не знаех , че България разполага с толкова СПЕЦИАЛИСТИ - по атмосферата на Марс , за сондите как щели да кацнат и колко щели да пробият ?! При толкова знаещи и учени хора България трябва да е Райската Градина , в която няма никакви проблеми - А защо НЕ Е ????!!!

Марс бил жълт на точки, нали е червен.Сянката на МАРС от какво е ?Една камера на монтирали да снима как лети до Марс и как каца.Анимация за възрастни - 30 милиарда на година

Ех ако на марс имаше цигани сондата вече да е нарязана с флексове за скрап..

Кой гамен написа текста към снимката от НАСА? "Хубаво качество"?!? Какво е "хубаво" качество? Глупендери неграмотни!

Разкараха досадните котки и обективите започнаха да снимат. А не като снимките на лунната одисея.

Гледам хубаво селфи си е направила на фона на марсианската пустиня

Фотошопът е играл. Вервайте им, мда...

За кислорода пише, че е 0,13 %

Интересно на какъв принцип ще забият сондата на 5 метра дълбочина.

кое му е интересното на принципа по който ще я забият?

Питаш като ''Българин'' ( знаещ всичко от варене на ракия до космически сонди) или , като кандидат да се местиш да живееш там ?!

В тубата има клипче на сондта, която ще пробива. Накратко е просто един ротационен чук. Не задравяй, че почвата там на места е доста по мека, но честно казано 4-5 метра си звучи внушително.

Я тука някой "професор" да обясни как се каца на планета без въздух с парашут.

кой е казал, че няма въздух? я кажи какво разбираш под въздух? Атмосферата на Марс има Въглероден диоксид 95,32% , Азот 2,7%, кислород 0,13% и т.н. Това не е ли "въздух" и какво има това общо с парашутите ти?

"Атмосферата на Марс е изключително рядка: повърхностното ѝ налягане е едва 750 Pa или 0,75%, тоест 133 пъти по-малко от атмосферното налягане на Земята, измерено на морското равнище" ---- да има "Въглероден диоксид 95,32% , Азот 2,7%, кислород 0,13%" - но е в нищожно малки количества и не може да помогна за кацане с парашут.

Гледай анимацията показваща принципа на кацане, тъпако! Кацането не е с парашут. Парашут се използва за убиване на скоростта. Кацането става след като се откача парашута и се осъществява с микрореактивни двигатели на самата сонда.

Защо е толкова светло на Марс нали се намира в космоса. И защо има хвърлена сянка да не би да има слънце.

Малоумен ли си? знаеш ли какво е слънчева система? Земята не се ли намира в космоса? :))))

роКи, ти ме съсипа бе човек! Напиши още нещо.

Чудя се, боли ли да си толкова тъп? Сигурно не, щото иначе щеше да си умрял от облката.

Еееей . . . . ама магучая сколько е вперьод А ? Вижте само колко съветски и руски космически робота работят на Марс . Маа много са напред , всичко в космонавтиката е достижение на самая могучая расссссссия !

Не си прав - на Холивуд се дължи прогреса в астронавтиката!

Т'ва сичкуто е фотошоп. Нема сонди да са кацали на Марс, и никакви Хамериканци не са стъпвали на Луната. Хаха. Де ги руснаците, бе?

Мнооо ти е плосък Гумора бе зомби!

браво на братята американци, вижте картата на Марс, колко техни творения са там и я изследват. Това е истинския напредък на човечеството! браво на братята американци, вижте ЗЕмната карта, колко техни бази са извън територията на страната им и как на 89% обрграждат Русия! там са и чакат, вият и се облизват. Това е истинския лице на малоумниците! Няма дя еима напредък на човечеството докато се мислят за световен джандарм!

Включи "Рубина" да погледаш концерта на Кобзон и не се хаби с тия тъпи соросоиди тука. :) Остави ги да живеят заблудени! Ти нали си имаш "Мраз" пълен с русенско варено и сгушчонка? :)) Остави ги да страдат. Пък дуплекса като пусне телефона се обади на жаната да я питаш как вървят работите с софийското жителстов. Прасето свърши ли работа или трябва още.

това много носталгично прозвуча и каскет на закачалката и портрет на Ленин на стената и всичко едно такова черно-бяло

браво на братята американци, вижте картата на Марс, колко техни творения са там и я изследват. Това е истинския напредък на човечеството! Там да се влагат усилия. Я сега вижте другата "супер" сила на човечеството къде си влага потенциала и парите. Арестува чужди лодки, затваря протоци, окупира чужди градове, краде територия.

Не бъди малоумен, а чети и друго освен официалната преса, където обикновенно информацията е изкривена.

БГмама или истината.ком? :))) Или ти четеш научна литература в оригинал? Извинявай. Чакрите как са? Настроил ли си ги? Фен Шуя правилно ли е насочен? :)))

Евала на руснаците - голяма работа са в космоса... и в науката ... абе големи отвсякъде!

Ех фоне Брун, фашисте, сега разбра ли че кравите не стават за нищо. Тая програма за Марс им я предложи преди 50 години, но президентът Никсън я отхвърли.

А - ти да видиш! А... аз си мислих, че руснаците изпратиха тоз космически кораб! Те руснаците нали са голяма работа!

Нова снимка: Човешка сянка мърда до Кюриосити на Марс. Хуманоидът е с къса коса, протяга ръка и сякаш завинтва нещо ..Вашингтон, САЩ 27 Ян. 2015, 14:40 17766 прочита Човекоподобно същество без скафандър и с къса коса се забелязва ясно при висока резолюция на нова снимка от марсохода Curiosity, която пак разбуни духовете. Върху гърба на сянката се вижда кислороден апарат. Тя мърда, протяга ръка, сякаш завинтва нещо. Снимката е изпратена от анонимен източник до сайта Ufosightingsdaily, който я разпространи със заглавие Human shadow on Mars („Човешка сянка на Марс"). Коментарът на Ufosightingsdaily е формулиран в три въпроса: 1. Не доказва ли тази снимка, че няма никакъв Curiosity („Любопитко") на Марс, а всичко се разиграва тук, на Земята, и персоналът извършва рутинна поддръжка на апарата? 2. Не доказва ли тази снимка, че на Марс живеят хора в изоставени извънземни бази? 3. Не доказва ли снимката, че в работата на Curiosity се бъркат марсианци?" - явно и на Марс мангалите прибират всичкото желязо

Пак ли ви се привижда Човека от Луната е, бояришници! Спрете го тоя самогон! ХАХАХАХА

Преди това трябва да се придвижим до Луната и това е нашата първостепенна задача, одобрена от президента на САЩ.

Дада

Това е част от изречението. Само до там ли стигна, тъпако?

"Снимки, направени от орбиталния апарат "Марс рикънисънс орбитър" на НАСА, показват, че европейският модул "Скиапарели" се е разбил на Марс, съобщи Европейската космическа агенция." Николай Киров,21 октомври 2016, 20:51 -- абе тия от Европата не знаят ли , че на Марс се каца с парашут, па бяха попитали.

BajMihal

Тия от европата, направиха грешката да дадат на индиец да напише програмата, която сработва двигателите за кацане според височината. Един от най-скъпите софтуерни бъгове. Иначе при руснаците един Протон така се взриви, защото някакъв малоумник сложил датчиците наопъки, и при все, че не влизали (защото те не могат да влязат ако са наопъки), ги наврял там ползвайки чук.

и ти да пиеш препарат за вана вместо водка и ти така ще правиш

Там грешката беше, че и руснаците участваха, а както е известно, те не са много по тънките неща. На руснаците чобанлък им дай.

Американската НАСА стигна до всички планети в Слънчевата система, а рашистките подчовеци не могат да направят дори качествена пералня! СРАМ!

КРАВАРСКАТА ти НАСА не може да стигне И до орбитална станция без РУСКИ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ бе соросоиден питек!

Дада

Драгоните 5 пъти тази година стигнаха до МКС и свалиха по 2-3 тона от МКС, нещо непосилно за руснаците от както летят в космоса. И ... няма руски двигатели, тъпако.

Ало, ебания фатмак от гарнизонния арест - лекувай си сифилиса!!! И мозъка ти уврежда!!!

СНИМКАТА НА ИНСАЙТ КОЙ Я Е НАПРАВИЛ ? И ТЕЯ СЕНКИ ПОД КРИЛАТА ИЗГЛЕЖДАТ МНОГО ФЕЙК.

ти си фейк от всякъде.

Сондата "ИнСайт" изпрати първата си детайлна снимка от Марс Ами прочетете по-внимателно. Само първата снимка е от Марс. Другите са анимация.

Снимки от Марс. Направо да ти спре дъха. Гледаш почва от друга планета. Последните снимки от Русия бяха, как някакви овчари викат: Удари го бляд!

Направо ти е спряла мозъчната дейност! Снимки на кашон с тиксо,крива цилиндрова глава от мотор и ауспуха му омотан тук там с тиксо. Гледаш почва от пустинята Невада... Последните снимки от фащ бяха на артисти в "командния център" изпаднали във възторг от хонорара...

Парите на Кремъл за тролове са много по-голяма щета.

поредната ялова измама..тиксо и картон

Поредният пример , че парите за космоса отиват за други неща!!! Гледайте технологични решения от началото на 20 век!

Е не разбрах кой я е снимал от разстояние -не се вижда да е с ръка робот или селфи стик

малките зелени човечета!

BajMihal

Не всичко е снимки от галерията. Реално само първите две са снимки, другото е анимация и то си личи.

В заглавието на дир.бг - "Обективите вече не са запрашени". Обективите все още са с прозрачни предпазители. Тази снимка е направена с камерата на механичната ръка и все още с прозрачен предпазител. За разлика от вчерашната камера (тип рибешко око) тази е разположена върху платформата където прах не е достигнал. Днес и утре ще бъдат премахнати капачките и на двете камери и тогава ще видим региона такъв какъвто е.

едни са на марс а други се блъскат с военни кораби и какъв е извода ?

Верно, бе!!! Много детайлна. И Тиквуня от Банкя се вижда там!!! КВО ли краде?!

Защо е направен от картон и залепен с тиксо?

Това което ти изглежда на кашон е тялото на сеизмометъра който ще бъде разположен на повърхността. Всичко се прави от устойчиви но възможно най-леки материали. За сведение термоизолацията на модулите с които 6 пъти кацнаха на луната беше от супер тънко метално фолио по-леко и от станиол.

за да се чудят марсиянците

Да е махнала,колко да е махнала...пак снима през любимите на НАСА червени филтри.Истинското марсианско небе е синьо.

Снима ниско бюджетна холивудска продукция...Каква НАСА,какви филтри???

абе какво стана с водата? има ли, нема ли..... остана си с "има некои признаци че има или че е имало..."

По-добре да няма, че ще ръждяса :))

Шъл има марсианки на Марс? И, ако да шъл са убави?

Ще има фотосесия и мис Марс :))

САЩ пак са на Марс Русия пак е в Украйна Кой до където може да стигне :D

Нека си плюят Ватенките. Те само това могат. Досега Русия няма нито една успешна мисия до Марс и това ги кара да изгарят от злоба.

но са открили противоотрова - нарича се Боярищник като изпиеш половин литър такъв препарат за вана си мислиш че си най-великата нация, че все още е 1945 и Рашка Говняшка е във война с целия свят и като заспиш отгоре на печката ти едно хубавко такова

какъв е тоя кашон с тиксо?

За козяшките наркомани всеки кашон е "ИнСайт"!!!

Това в час по трудово да го бяха сглобили петокласници щеше да изглежда по добре...Мнооого са зле краварите и мислят,че цял свят е тъп като тях! Да,ама не! (Петко Бучаров)

Отде ви изравят бе.

Дааа,много детаилна снимка наистина! Вижда се дори изкривеното ребро от цилиндровата глава на Харлей-Дейвидсън и ауспуховата система тук там увита с изолирбанд (бял,за контраст) на фона на пустинята в Невада(защото е най близо до Холивуд)...Няма да харчим сума пари за ниско бюджетна продукция яяяяя... И да РУСКИ ТРОЛ СЪМ,ЛИЧНО ПУТИН МИ ПЛАЩА!

Не, не си от нашите, по-скоро си някой безполезен идиот.

Кой ти плаща не знам, но да, един от умствено изостаналите руски тролове си. И лечението ти все така не върви, поне карай на поезия и не се напъвай от твоя Холивуд на 4-ти километър. Поне името в паспорта смени ли си го на Стенли или само бръщолевиш без и ти да знаеш защи и какво.

Дааа,вие умствено "напредналите" соросоидни зомбита сте голЕмата работа! Ако говедата пръднат - вие ще се насерете...При вашата диагноза лечение няма.

Каквото и щете да напишете, това е огромно научно и техническо постижение! Осмото успешно кацане на Марс, където успешни са едво 40% от всички опити. Браво на учеите и инженерите от НАСА и другите страни участвали в проекта! И спрете да политизирате темата - тъпо е това. Пред Космоса ние хората трябва да сме едно.