Коментари - ЕКА подготвя прототип на космическа совалка | IT.dir.bg
назад

ЕКА подготвя прототип на космическа совалка

ЕКА усъвършенства своя "космически самолет" IXV - прототип, който може да открие пътища за построяване на първата европейска космическа совалка.

Обратно в новината

Коментари - ЕКА подготвя прототип на космическа совалка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"След като се е издигнал на височина 450 км, оборудваният със сензори и измервателни уреди IXV ще навлезе в земната атмосфера със скорост 7,5 км в секунда"... Абе хора, вземете си оправете писането! пише се "След като се издигне..." - след като хем това действие не се е случило още, а и следващото е в бъдеще време. Май началния курс в средното училище ви е убягнал?

Това ли направиха за 5 години и 150 млн.!?:)

Направи повече, ако можеш.

Да се качват крила и опашки в космоса си е живо прахосничество, безумие и опасно за екипажите пък и за тези на земята! Не е мое мнение. Тази научно обосновани факти ги направи един руски учен по ракето-космическа техника през 1981г. Имаше една статия в тогавашното списание Космос. Това е годината когато тестваха първата совалка. После видяхме какво стана на 2 пъти. Заради големите и ненужни крила и опашка двигателите на мах. бум и тряс.

А с какво ще я доставят в орбита?

"за да извърши тестов 100-минутен суборбитален полет" Дир, да не би да е било 10-минутен и да сте добавили една нула при превода? Обикновено отнема 11-12 минути за суборбита. Другият вариант е една пълна орбита, което е около 98 минути. Така летя Гагарин.

Совалките като такива са грешна стъпка в посока :Космос. Това се доказва на практика с довода, е са изоставени от двете водещи космически страни, които са пристъпили към разработването на бъдещите космически кораби по подобие на Союз - съoтветно "Рус" на Русия и "Орион" на САЩ. Совалки - Нет/No!

Използването на апарати за еднократна употреба си е живо прахосничество. За момента се е наложило само защото са много по-лесни за производство.

Американската совалка всъщност е замислена като евтин вариант. Просто се оказват грешни изчисленията. Всеки полет струваше много повече от предвиденото. Руската совалка е изоставена, щото тогава СССР е към края си, а след разпада няма никакви пари. Даже за поддръжката на хангара в който се намираха и в крайна сметка бяха разрушени след срутване на покрива.

Владо запомни добре,Липсата на пари е ПОСЛЕДНОТО НЕЩО причинило спирането на Буран!В СТрана като Русия има неща за които пари има винаги....Причините са политически!Шефа(тогавашният)на програмата участва в пуча срущу лицето Елцин......по нататък мисля не е нужно да се обяснява.....

Не винаги трябва да се гледа по този начин на невежествето. Велики открития могат да се родят навсякъде по Земятя, включително и в България. Това, че няма кой да им даде тласък и гластност е друг въпрос /има предвид да застане държавата зад тях/. Препоръчвам горещо да се запознаете със съдържанието на една нова книга, написана от българин и издадена в САЩ педи около 2-3 месеца /казва се The Unity in The Universe/. Там е описан съвсем нов начин за летене в атмосферата и в космическото пространство - има изключителни силни физични и математичски доводи за това. Мен лично ме е срам, че съм българин, но хора като този откривател /Васил Манев/...просто прочетете, вникнете и ще пишем пак.

Значи, видях въпросната книга на въпросния българин който даваш за пример. Може да се свали или чете онлайн. Но! Първо, книжлето е бая големичко, така че не знам дали ще имам време да го чета по-подробно. И второ, тук този форум е много малък за такива големи обширни научни дискусии които предлагаш. Та, като изходим от тези условия и ако ги приемем, смятам да обобщя по следния начин: Доколкото разбирам от уводните страници, тоя юнак юнашки отрича повечето известни съвременни физични теории. Такива като квантова механика например, да не говорим за теорията на относителността - с лека ръка ги премахва и унищожава. Не били верни - така ли да разбирам? Или най-малкото ги подлага на унищожителна критика? Извинявай, но това е меко казано, хм... несериозно. Квантовата механика не е лесна наука, трябва много мозък да вникнеш в нея и признавам, редица учени също срещат трудности докато я изучават. Там познатата ни логика трудно работи. Но какво пък, никой досега не е успял да отрече квантовата теория. А за Айнщайн да не говорим. Вярно, и той е бил човек а не бог, но като цяло неговите постижения също не са оборени от никой. А че българите имат принос съм съгласен, но те се броят на пръсти. Един такъв е българинът, който е използвал кокичето за производство на лекарството Нивалин. Друг български учен е открил световно известната бактерия в киселото мляко. Е, може да има и още един двама други за които сега не се сещам. Ми, това са. Колкото и да ни се иска, българските учени не растат като дините в бостана.

На пръв поглед е така, но все пак всяка една теория е имала своето начало и е подлежала на доказване във времето. Така е било и с ТО на Айнщайн. Кривите му пространства все още нямат доказателства, както нямат и решения на 10-те му диференциални уравнения. Понеже всички космически полети се съобразяват с нея, затова и сме на това примитивно ниво. В ТО има много противоречия, но не е мястото, където да ги коментираме. Квантовата механика ни поставя повече въпроси, отколкото ни дава категорични отговори. Предлагам Ви да прочетете книгата. Много е интересна и матемачески обоснована. Нищо чудно да излезне нещо наистина ново. Абстрахирайте се от това, че автора е българин.

Туй самолетче кадей тръгнало бе. То си трее сериозен кораб майка за таа работа. Сешш се нали.

Супер! Яко! Жабарите са измислили космическа обувка с коркова подметка, която не само може да лети в Космоса, но на всичкото отгоре и да се връща обратно на Земята!

Чакам пионерите да се изкажат... колко никой не разбира и ние тук Българите във форумите сме най-кадърни и винаги даваме акъл..