"Спейс Екс" набира космически туристи

Полетът ще позволи да бъде достигната два пъти по-голяма височина от предишните мисии на цивилни астронавти или посетители на МКС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За сведение на уважаемите туристи. Имайте предвид датата на полета, щото останаха малко места в Арлингтън и ще трябва да се задоволите с кремация, ако същата не е осъществена още при полета.

Това ми звучи като "набира балъци"...

Или по-скоро набират самоубийци! С еднопосочен билет към небитието!

Спами, спами, скоро ще ти секне кранчето...

Ама не бързай толкова, де! Имаш време!!!

Ще имат ли застраховка живот срещу гърмящи аномалии

Застраховка живот се прави задължително. Ти с автобус да пътуваш, ти искат застраховка. Не спираш с тъпите коментари! Сигурно много копейки изкара днес...

май тъпия излизаш ти,то е ясно че имат застраховка,ама човека ти е посочил точно срещу какво трябва,а не после марихуана мъск да се измъкне сух и някой друг да плаща

Пак помисли, кой е тъпият! Иди при някой застраховател и го питай предлага ли "Застраховка живот срещу гърмящи аномалии"! Много добре виждам какво е писал. Това е поредния тролски напън на АК 47. Напълно издържан е в неговия стил. Нали не си толкова тъп, че да смяташ, че на Мъск му е все тая дали корабите му ще гръмнат! Ако гръмне товарен кораб, губи и пари и доверие (последното му коства още пари, от пропуснати ползи). Но ако гръмне натоварен с хора кораб, загумените пари ще са най-малкото му притеснение. Само болен мозък би помислил, че Мъск не му дреме! Затова се правят тези тестове, за да се открият предварително проблемите и да се отстранят.

.

Не говорим за военен камион, който ще ходи на война! Говорим за живота на хората! Това са две съвсем различни неща.

Не се наврещя ей. Слушай доктора и не ядосвай санитарите, не че ще те пуснат извън стените на 4-и километър но ще ти е по-лек животецът.

Глупи, врекаш ли

Туристите баир будали на Мъск ще играят на руска рулетка с успеваемост 50-50%. Един литва,а другия отива на гости на дедо Господ.

А ти вече, като гледам, си на гости на 4-ти километър...

Требе си пиеш хапчетата.

Добре че ми напомни, забравих да си пия витамините! Благодаря!

https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/jres/69D/jresv69Dn12p1681_A1b.pdf За измерването с лазери: боже господи, четете бе хора! :) Не чакайте на хранилката каквото ви спуснат, щото се подиграват с вас просто. Ето в документа по-горе всички научни данни за отразяване на лазер от Луната. Никакво огледало не е нужно. Да, с огледало би било малко по-добре - но човек не е бил и няма как да отиде, за да остави. Ако с апарат са оставили - ОК, но не съм проверявал дали има доказателства за това. Така или иначе, при всяко положение Аполо не са напускали земната орбита.

Пий си хапчетата. че почна да ти избива пяна на устата :)

Келешът даже и не се подписа вече. :) Срам го е от DP (Double Penetration) прякора, който си е избрал - и от славата на идиот, която вече има дори тук. Та така, господа: в научния ПДФ по-горе има всички данни за това как са измервали с лазер разстоянието до Луната - преди аферата Аполо! Всеки малко грамотен може да провери сам. Как реагира бесният НАСА трол на това? Виждате сами как, избива му пяна. Друго не може и да каже.

Започнах да чета линка, но още в предговора пише: "The thickness of the layеr is of the order of a few tens of centimeters" - това са радиовълни. Наричаш ехолокатора "лазер"! Когато имам време, ще дочета, но за днес толкова смях ми стига!

Лунната ти мания съвсем ти е замъглила картината, привиждаш ме вече навсякъде. Хората ти казват да си вземаш лекарствата. Всеки който ти обърне внимание ти казва същото а ти все очакваш различна реакция на изблиците на лунната си мания, това е един от проблемите пред лекуващия те на 4-и километър екип.

Бе тоя Мъски да заеме сам да литне, без да се взриви на парчета, пък тогава ще говорим! Че по неговите думи, е които вярват балъците досега сто пъти трябваше да е отишъл на Марс, на Луната барем на земна орбита.... Все неща които обещаваше да направи още преди десет години...и все не е направил! Ако не се смята бомбиралия се бойлер за кукуруз! Хахахаха

Всъщност, кораба летя с манекен на борда и не се взриви, колкото и да не ти се връзва! Очевидно хапчетата, дето пиеш ти замъгляват разума, та затова си мисля, че пишеш тези глупости! Иначе разумен човек не би се излагал така! Всички виждат, че е бяло, а ти им обясняваш, че е черно.

Деби, я сега обясни как Крю Драгън изпита лекинка аномалии която го пръсна на парчета помитайки половината кейп канаверал и как лудите говеда начело с Мъски побързаха да изтеглят всичките клипове и видеа от Тубаа но не успяха да покрият своите издънка която ги показа какви огромни смешници са! И ти ще ми го говориш шитните че 50 на 50 голяма успеваемост ли ве?! Смешник!!! Ами действай се! Вземи се качи тогава на тая погребална клада Крю Драгън, и достойно се запиши като истински малоумен космически турист камикадзе готов да се прости с живота си, поради своята правена вяра в успехите и техническите постижения на Мъск и space x!

Виждам, че не вдяваш, затова се чудя, да си губя ли времето да ти обяснявам, какво се нарича "тест"! Тестове се правят, за да се открият слабите места на нов продукт или технология. Това го разбират дори децата в първи клас, но ти не можеш!!! Плати ми билета и когато минат всички тестове, ще се кача! Навит ли си бе, отворко?

Кухчо, гръмна капсула падала в солена студена морска вода след екстремно нагряване при влизане в атмосферата и никой нищо не е изтеглял от тубата, напротив Спейс х пуснаха видеото в мрежата

А поне един линк на такова изказване на Мъск да дадеш, ама да не е към твое малоумно изказване

малък ли си бе или ти е малък ?вземи влез в нета и виж какво разправяше мъск , няма Я аз да ти търся всяка едно от интервютата което е дал последните 20 години размърдай си задника и си свърши сам работата и без това козацкитее ти плащат за това!

Ма не ми излизай с общи приказки, а дай един линк поне. Ама не можеш. Със спуснатите ти малоумни опори нищо не става

От четири години ни обясняваш, как Мъск обещал нещо, преди 10 години. За тебе времето е спряло? На село в краварника, календар нямате ли? Или те мързи да актуализираш опорката, та за това плющиш всяка година, все една и съща глупост? Не си прави труда да квичиш - това са реторични въпроси :)

Ей, че и нагла хехе-тварта. Вместо Мъск и НАСА да си актуализират безумните лъжи - ние да сме го направили вместо тях. :) ЛОЛ А да им изпратим ние ракета до Луната не искаш ли? Щото те очевидно не могат и никога няма да могат - само ви таралянкат вече 50 години, и последните 10-20 години - пак.

По мисиите Аполо са работили 400 000 човека. И вече 50 години никой от тях да не се изпусне, че има нещо фалшиво... Един математик беше извел формула, показваща колко души за какъв период от време могат да опазят една тайна. Не помня името, статията я четох преди 2-3 години. В общи линии, зависимостта е обратно пропорционална. При 400 000 души, по неговата формула излизаше, че тайната ще просъществува няколко дена. При разкрити вече тайни, формулата отговаряше. Конспирация от такъв калибър не би просъществувала.

Пропуснах да спомена всички учени и военни (руски, европейски), които са следили всичко. Както и всеки любител, който е имал телескоп. Всички те ли са замесени в конспирацията?

Аре да съберем пари на DP (Double Penetration) трола, дето е най-големият лизач на Н.А.С.А. акроним за : "Няма Аполо, Само Алабала"). Да ходи там, "над 400км", да му поизпържат малко мозъка - па барем се поизлекува от агресивните си илюзии. Че с хапчета явно не става. Това поне може да се направи - за разлика от ходене до Луната, което си остава абсолютно невъзможно за човек.

Понеже човек не може да отиде на Луната, са изпратили огледало, което само се е наместило и настроило... Сега с негова помощ се мери разстоянието Земя-Луна. Та така! Не вярваш на факти, само на клипчета в Ютуб!

Не, аз чета (и пиша) книги. Главно от много умни хора. Прочети поне една такава книга (мога да ти дам заглавието - авторът, известен американски журналист, е убит наскоро от сещай се кой) - и ще ти се изяснят много "факти". Никакво огледало няма на Луната. Измерване с лазер се прави чудесно и без огледало - както спокойно са правили и преди Аполо смешката.

"Измерване с лазер се прави чудесно и без огледало" С това ме загуби! Да твърдиш, че лазера се отразява от купчина прах и камъни, при това без да се разсейва...

Преди 500 години, ЕнтелЕгентите като вас, обясняваха по кръчмите, как Колумб щял да падне през ръба на океана, когато тръгвал да търси западния път към Индия. Тъжно е да видиш, че за 500 години, нищо не се е променило.

На колко сте години +500 ? От коментара се разбира ,че сте били по това време там и сте чули всичко .

Има едни такив,а правоъгълни неща, от хартия. Книги им казват. Там пише разни неща за миналото. Исторически книги им казват. Грамотните ги четем и говорим за прочетеното в тях. Неграмотните се пулят под коментарите и правият идиотски заключения...

Всички дето са оакали коментарите само може да му дишат праха на Мъск.

Балъците дето дават пари като луди и вярват в небивалиците на Мъск, отдавна му дишат прахта ! Горките глупаци!

Schilo

ще предлагат ли сандвичи и кола? Иначе не тръгвам!

със сигурност не, хляба и газираните напитки са проблематични в безтегловност

Стоп,стоп,стоп...МКС лети на 400 км височина,а малко по - нагоре започват РАДИАЦИОННИТЕ ПОЯСИ около земята.Тази кресливост че Дракон ще може да извежда туристи на два пъти по-голяма височина означава ли че ще ги "поопържи" в радиация или това е трик за баламосване на паплачта с цел реклама за привличане на фенове?

ако имаш предвид пояса Ван Алън трябва да си поизясниш някои неща. Да радиацията в него е смъртоносна, но в конкретни части от него не абсолютно навсякъде. Тази опасна част - вътрешен пояс по принцип се простира от около 1000 км от екватора и именно там е най-интензивна. Полет на 400-800 км както пишат не би трябвало да е проблем. Освен ако има слънчеви изригвания, те предизвикват временни смущения и понякога пояса се деформира до 200 км над екватора, същите са проблем и за МКС но обикновено те траят относително кратко за да са опасни за хората на борда. Нещо по съществено е, не си ли задаваш въпроса защо става въпрос за РАДИАЦИОНЕН ПОЯС а не за радиационна СФЕРА. Ще ти отговоря. Защото радиационното поле наподобява именно ПОЯС опасващ Земята около екватора не сфера хомогенно обгръщаща цялата планета. Предполагам не е трудно да се досетиш, че щом пояса около екватора е опасен, може би не се планира пътуване към/през него, а например в направление от земните полюси навън, където радиацията е фактически незначителна.

СРАВНИТЕЛНО БЕЗОПАСНО ОТ 800 ДО 1000 КМ!!!Благодаря, ама много Благодаря...И АКО НЯМА СЛЪНЧЕВИ ИЗРИГВАНИЯ!!!Ама съвсем Благодаря!!! Хайде на бас че Дракон над 400 км няма да лети...да не са луди да си облъчат туристите...РЕКЛАМА,ТИПИЧНА РЕКЛАМА ЗА НЕЗНАЕЩИТЕ...пак много Благодаря за самоотвержената Мъск защита...!!!

"СРАВНИТЕЛНО БЕЗОПАСНО ОТ 800 ДО 1000 КМ!" сам си го измисли, аз такова нещо не съм писал. Аз писах до 800 би трябвало да е относително безопасно. Слънчевите изригвания или по точно опасната част от тях представлява вълна от тежки частици - протони, електрони, хелиеви ядра и тн. Тя се движи относително бавно. Фактически от момента на слънчевото изригване до достигането на вълната до Земята минават 4-5 дни, докато светлината от него 8-9 минути. Ние виждаме слънчевото изригване и то идва след 4-5 дни. Още от 80те по радиото предупреждаваха за слънчеви изригвания. С други думи технологично сме напълно способни да наблюдаваме и регистрираме предварително подобни явления. Дори това да се случи по време на изстрелване на Дракон, при 4-5 дни предизвестие мисля няма да им е проблем да съкратят мисията с няколко дни и да се върнат на Земята преди изригването.

Трябва да бъде: Спейс Х набира космически балъци с влечение на самоубийци камикадзета. Така би звучала по достоверно тази новина.

С две думи НИЩО! Но да се каже нещо за Спейс Х и днес. Барем един жив да закарат до МКС, та после да мислят а комерсиалните шоу програми.

Ади, кат са върни Мъскито. Тогава.