"Спейс Екс" спира производството на пилотираната космическа капсула "Дракон"

Компанията обяви, че съсредоточава ресурсите си върху програмата за апарат от следващо поколение, първото изстрелване на "Старшип" се отлага с месеци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А найлон мъск какъв е там! Главен шут ли е!

Не тъпако? Главен акционер е.

Понеже много разбирачи тука - в ютюб има една разходка с Елън Мъск по площадката на старшип…изгледайте го…особено в частта за двигателите. Ще разберете що спейс екс е на пауза - двигателите се правят в оартньорство с руснаци и по дизайн на двигатели за руска балистична ракета. Много хора бяха заблудени, че драгона редовно е возил хора. Ми не е. Возил е веднъж - миналата година. И не са стигнали до МКС.

Нека позная - черпиш информация от Правда и Телеграфната агенция на съветския съюз?

Знаем отдавна че си лъжец и тъпак. Продължавай да го доказваш. Старшип са с метанови двигатели и с изцяло затворен цикъл. Руслямците такива нямат. Няма и накакво партньорство с руслямци. Досега имаха 5 полета с капсулите 4 стигнаха до МКС и се скачиха и в момента там има хора и капсула на МКС. Имаха и един полет на 520 км височина с туристи. На такава височина руслямец никога не е стигал

Много разбираш бе селяндур. Вземи се ограмоти малко преди да тролиш врели не кипели, че много си товариш кармата с ЛЪЖИ !

Както се пееше в една сръпска песен "СпейСекс на Екс"

Беше повее от ясно, че всичко това е имитация. 5 полета и потрошени милиарди. Защо никой не включва парите дадени от наса за проектиране и изпитания?

и какво са ИМИТИРАЛИ бе? Да бе неграмотните ти тролове дето не знаят значението на думите. Никакви пари за ПРОЕКТНИ ИЗПИТАНИЯ не са давани от НАСА И НЕМОЖЕШ ДА ПОКАЖЕШ КЪДЕ СИ ЧЕЛ ТОВА - ЩОТО Е ТВОЯ ИЗМИСЛИЦА.

Първо се научи да говориш като нормален човек, а после ще ти посоча конкретни факти и години. Бездарен полумаймун.

Всъщност НАСА даде пари за разработката на капсулите, но тези полети влизаха вътре в цената на договора с НАСА. Естествено е путлерастския боклук да говори малоумни глупости за имитации, като явно не прави разлика между имитация и реален факт.

255 млн за 24 човека плюс продоволствия. А Роскомикс искаше 2020та по 90 млн НА МЯСТО в тяхната консерва... Е как няма да фалират :) Мъск ги направи смешни и ги разби като пеленачета. Още рИВат троловете им

_stankow

Малко трудно се разбира, и може да греша, но като че ли пише: "за шест полета до МКС при цена около 255 милиона долара за един". To e един полет струва 255 милиона долара. Ако е така - съвсем реалистична цена. Иначе, пилотируем полет за 42 милиона ? Не се вързва, няма такива цени. Космонавтиката е скъпо нещо. Особено пилотируемата.

Няма МКС , няма капсули. Бизнес.

има ISS... ;)

Представете си какво ще докарат обратно, ако успеят и да се върнат от марс или луната:)))

я кажи???

Ковид 2Х

Еее нали имаше някои дето много хвалеха колко умни били от НАСА как частници щели да превземат космоса...дрън дрън ако няма печалба в едно начинание капитала му дреме за йосмоса най вероятно НАСА не е подновила договора за капсулата

хахахаха ебати колко прости българи има в тоя сайт

кат са против русия ся от къде да вземат двигатели... никой друг няма такива ама за пред хората нещо друго ше праят

Какви двигатели те гонят бе, урунгел. Става въпрос за транспортна капсула. А и тъпотията с двигателите се изчерпа.

Законите в САЩ не позволяват хора от друга националност освен американци да бъдат наемани като ракетни инженери или да работят по разработването на космически проекти. Мъск умираше да наеме някои немци, руснаци, ако законът се промени в името на прогреса. Путин много обърка плановете. След войната в Украйна, това няма как да стане десетилетия. Немислимо е руснак да работи за СпейсЕкс. Закотвени сме во веки на Земята.

Няма такива закони не си измисляй. Имам познат норвежец, който е инженер-химик и е в отдела за разработване на горива на НАСА - не мога да се сетя как се казваше точно отдела. Точно преди седмица снего си говорихме и каза, че в екипа им от близо 30 души американците са само 7 - другото са европейци, японци, китайци и корейци.

Пълни глупости, пълно е с чужденци баце

затова след войната първо не съдиха вернер фон браун ами го направиха американски гражданин и главен инжинер на наса

А Мъск е на път да стане първия трильонин. Има средства да bail-ва out проекта. Вероятно са закъсали за части и не искат да са с вързани ръце и за това се фокусират върху новия проект.

Не са закъсали за части. абе проумявайте какво четете. Всяка капсула може да се ползва до десет пъти има 4 капсули за 40 полета, това са десет години. За какво да правят други? Насочват се за разработка на техни си виждания за транспорт.

Нема пари, действайте!

Свидетели сме на смешната смърт на американските педерунгели…от НАСА до Луната го докараха до Мъск да изстрелва железни бидони които се взривяват на всеки втори пуск. Честито лузери

255 милиона са 8 полета със съюз или 24 космонавта... явно Драгон ползва смесена технология на украиски дипломи на студенти от времето на СССР, малко електроника и някой идеи на сувалката

оли

Один дебил - вот резил! Два дебила - это сила! - Бе откъде ви изравят толкова "умни", бе?!

Наполеон така се лутал от проект на проект за оръжията. Но накрая не оръжията решили войната. И Хитлер с V2 е бил нещо подобни. Сега Бай Дън е на ход.

Явно има нещо ново и старото се спира, защо си мислите че ще се похнали кат рогозин или който и там да е:)

Ако светът се откаже от долара, както е тръгнало, НАСА може да се окаже в положението на баба Наса с една пенсия и понеже всичките тези велики компании са се втурнали само заради големите пари, те да спрат или още по-вероятно да продадат проектите си на Китай, а те за престиж от Космос на направят Китайсмос.

За кой свят говориш :)))

За оня естествено за където се е запътила Руслямска държава

Писна́ ми до ми го дават този смешник за пример.

Китайците в края на миналата година вече пуснаха 6-7 модула и товарни превози за изграждането на тяхната космическа станция. Преди дни имаше видеоурок (обръщение) от тяхната астронавтка към китайските деца в училище. Директно от станцията. Вдъхновяващо.

Ами фащай учебник за китайски език и потегляй. Тука нема да скърбим за теб.

Тъпунгер,, Китайската станция в момента има 2, повтарям за тъпаци като тебе ДВА модула. Я обясни къде са другите 5-6 модула, които китайците били изстреляли? Такива видеоуроци имаше в САЩ още преди 40 години. Явно това не те е вдъхновявало.

Или по-зле Като руснаци Заглавието е подвеждащо

Стигат им за следващите 3 години След това МКС ще бъде напусната Тъй като вече не е сигурна

щото нали една откачена американка я направи на решето!

Хахахаха, не им стиска без руснаците щото адаптера за скачване е руски. Пък иначе Спейсекс щял да коригира курса на станцията при отклонения. Мъск много пуши трева, явно е в големите зелени тревни полета от доста време.

255 милиона долара за един полет!!! На пияните руснаци полета с ракета за еднократно ползване струва под 100 милиона!!! Да не говорим, че руснаците стигат до МКС за три часа!!! Три часа!! А капсулата на Спейс екс за 24 часа! 24 часа!!! Ами то с такава скъпа и бавна технология никой не би се гордял. Нормално е да я спрат. Той милия американски астронавт с основание беше притесне,че ако руснаците не го свалят от МКС ще си остане там за дълго! МИ те нямат с какво да си свалят астронавта.

Евтиното месо не е вкусно.

Гроздето нависоко е кисело.

С четири капсули ще летят десетки пъти Заглавието е шибаняшко щото дир. ЗТУ лозе задника на оназ тьотка с мундирЯ Мутрафонова

+ не се напъвай, педерас. и до теб ще стигнем, ама лично! и тогава да видиш кръв! черна кръв, пeди. ще ти вземаме от вената за мозъчни експерименти с байдъновци!

Ето ти трлефона ми 088567834

колко са силни и вдъхоновени Русофилите свирки да правят, смях. Ще има кръв ако ти се надере езика докато правиш фелацио, малоумник.

_stankow

Към "noema c kumapama" и "Искаш ли да ми направиш един минет?" E стига де, дръжте се с достойнство ! Само това остана, да се биете заради новина от dir !

спейс екс, то бива обяд, ама бивол на екс... моята екс беше с големи цици. колко жалко, че гугъла не ни дава циликонови цици, преди да ни определи дали не сме роботи -врагове с небустеризирано и безмасково дишане! и как bot определи дали не сме роботи, като те самите са и бай-гьон нема да мине и едно цъкане на светофарите на "демокрацията". нема интелигентност в тех, а само ебане на гъзове и детски дупенца! дето светофарите им все светят червено за Свободата на Словото. дадено ни от Бога, а не от евреите-педерасти, като сорос и ротшилд. все лузъри, не само напоследък но и за огромното бъдеще! dp, теб ще те наказваме както ти нас! даже двойно, небългарски турчин! мекере!

Мъск спира произвдството НА КАПСУЛАТА ДРАКОН. Това е 3-тата степен на една окомплектована ракета Фалкон 9. Капсулата Е ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА, т.е., ще лети още много пъти. Хората ви казват, че части ще се правят, какти и нови капсули, в случай на нужда. ДВИГАТЕЛИТЕ "МЕРЛИН" ЩЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ОЩЕ. РАКЕТИ "ФАЛКОН" ЩЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ОЩЕ. Въобще, програмата Дракон-Фалкон юе работи още години, ЗАЩОТО ТОВА СА РАКЕТИ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА. Спреният износ на руските двигатели засяга ракетата САТУРН 5. Фалкон и Старшип работят със съвсем други двигатели. Всъщност, Раптор-2 (най-новия двигател за старшип), който гори кислород и метан, НЯМА ЕКВИВАЛЕНТ като работни показатели. Забавянето на Старшипа НЕ Е ПО ВИНА НА МЪСК, а на Федералната Комисия по Въздухоплаване, която не им дава разрешение за полет. Иначе, Мъск има 2 почти готови за полет старшипа. Даже, се отказа от Старшип 20 бустър 4, направо ще изстрелва следващия, вече с двигатели Рапртор 2. Има резон да насочи усилия в Старшип технологията. При успех, ще праща в космоса гигатски кораби на по 2 милиона долара всеки. (Както видяхте, текущата цена на една мисиа Дракон е 255 милиона, а носи 4-5 пъти по-малко). Успех му желая, Мъск е велик човек. С такива хора, човечеството отново може да мечтае за звездите.

Пич, извинявай предварително, ама ти чуваш ли се какви ги говориш?! Федералната комисия била виновна, че не му давала разрешение да си пуска хвърчилата, пък той нямал никаква вина, че не изпълнява законовите изисквания! Нещо от типа "Разрешете ми, щото аз съм ебаси великия визионер!", а те "Няма пък, щото така ни е кеф!"? Потресаващо просто!

Що и се извиняваш на мадамата?

Това е нова ракета с колосално количество гориво и окислител на нея. Комисията пуска на няколко пъти процедури за обществено обсъждане и чака ресултатите от тях. Всичко това е разбираемо, защото един евентуален взрив би могъл да предизвика екологична катастофа. Нещата стават бавно, защото областта НЕ Е ОДОБРЕНА за космическо летище. Мъск имаше идея да се премести във Флорида, защото там няма да има нужда от подобни одобрения. Мъск наистина е визионер. Но това няма нищо общо със старшип. Тази програма е много земна и практична, развита е технологично стъпка по стъпка.

Не Сатурн 5, а Атлас 5. Атласа е детска играчка в сравнение със Сатурн 5.

Ще търсите майка си на Марс... Жалки човечета погледнете по отдалече колко дим и зор трябва да се вдигне ракета от земята. После кацането пак зор и за техниката и за човечето вътре, полуизпечено. Погрижете се милиони деца да не си лягат болни и гладни вместо болните ви никому ненужни амбиции.

Селянин, ако не бяха "болните" амбиции на някои хора, истински хора, още щеше да седиш в пещерата и да смучеш пръста на крака си от глад!

Не се занимавай с неща, които не разбираш, а си гледай минималката на която работиш. Децата, които си лягат гладни са проблем на корумпирани и авторитарни правителства. Докато тези деца си лягат гладни, тези "лидери" имат стотици милиарди в тайни сметки и то точно благодарение на такива като путин. През целият си живот нищо не е работил освен доносник и убиец, а е мултимилиардер. Бизнесмените като Мъск създават работни места и плащат данъци и заплати, корумпираните правителства крадат народа си.

Пич я провери какъв процент на населението на САЩ е на купони за храна (food stamps)... въпреки че ходят на работа. После говори за Путин, олигарси итн. Най-дебелите са в САЩ, те правят политиката на САЩ и заради 800-те демократизиращи наме бази в целия свят правят войните и политиката на целия свят. Путин е едно нищо пред нивото на корупция (легализирана и не) в щатите. Аман от оракли и устати люде. Хванете прочетете малко, научете се.

Ето ти сводка ако не се справяш: 42 милиона са! 8 пъти населението на БГ. 15% от населението на САЩ са на купони за храна, въпреки че работят. Само тези които работят или са в бюрото им по труда имат право на купоните. Така че олигарсите не ги търси в Русия... отвъд океана са се надиплили всичките. https://www.npr.org/2021/08/22/1030099959/the-42-million-americans-who-receive-snap-benefits-are-set-to-get-36-more-a-mont?t=1648501967592

Тъпунгер, на талони са всички, които получават месечно под 625 долара на глава от семейството или 1875 долара за тричленно семейство, което в рубли е 187 500 или 2,5 пъти повече от средния доход на тричленно семейство в Руслямска държава. По тази схема в Руслямска държава 99% от населението трябваше да е с добавени талони за покупка на хранителни продукти, ама не щото трябва кръволока Путлер да води войни. И у нас много предприятия раздават талони за храна, защото са необлагаеми. Обикновено се получават от хора в предприятия с доста над средната заплата.

"Що така бе Миме?" - глас от отвъдното ... * Ако ви трябва превод от Български ... темата не е за Вас ...

Не са русофилчета а троли. Разчитат на хибридното заглавие и се уповават на глупостта и на това че никой няма да прочете какво точно е станало. Направили се достатъчно капсули за години напред и сега се концентрират върху друго.... нищо руско няма в тях... Зомбиране на всички нива ръководено от руските господари на дира.

Ало, русофилчетата, що не си пиете хапчетата бе, дебилчета! Капсулата се изстрелва с ракета ФАЛКОН 9, в която няма нищо руско! А и спират да я произвеждат защото вече е остаряла и ще я заменят с по нова! А СПЕЙС ИКС не ползва руски двигатели, това даже работодателите ви не смеят да твърдят! Ама четете си опорките де!!!!

Абе шматка, колко полета има “дракона” и що го пенсионират след 1? Зарад остарелия фалкон без нищо руско ли бе идиот промит?

Значи Фалкона бил остарял, а съюза колко е стар бе ватник!

Без майтап, Шерлок ? Бахти умния пич си !

Материал ли нема вече от Русия?

Чао-чао, Луна! Сбогом, Марс! Никога не сме стъпвали там и никога няма да стъпим - ама поне имаше безплатни мечти за имбецилите. Но вече и за тях стана ясна цялата схема...

Чак пък никога няа са стъпи. Се ши стани някуй път.

И още има идиоти, които вярват, че Земята е кръгла!

Само ако знаеш ти колко си ясен на всички, ще се скриеш в дънземя.

Сек аха руските технологии и двигатели и тия почнаха да променят планове.

Кремълски ПАПАГАЛ КЛАВИАТУРНА ПРОСТИТУТКА

Странно че я спират. Преди 50 години ниил Армстронг, яхна един трабант, и отиде на луната. И сега 50 години по късно, се оказа че и с кадилак не можем да доближим лунна отбита. Ами питайте Армстронг, как се прави, но ако той бе ри обясни, някой режисьор в Холивуд.

Трабант на немски значи "спътник" :-)

Ехх тия руснаци дето хладилник не могат да направят, объркаха плановете на мъск….

След около 100 години, когато може би и пиянките от рашка измислят подобна капсула, сигурно ще я кръстят Стръвница. Би им подхождало на кръвожадния ген.

Двигателите на спейс екс са по руски технологии, бре мозък гладък :).

:) абе.....

Абе…не абе… и ЕС спира да изстрелва спътници по същите причини. Ама карай, ще облечем пуловерите и ще се ориентираме по малката мечка.

Абе и аз съм фенче на Роскосмос, ама чак пък по "руска технология" ! Все едно да кажеш, че батериите на "Тесла" са по технология на Александро Волта (от 1799)

Ама вярно ли бе, Кремълски ПАПАГАЛ КЛАВИАТУРНА ПРОСТИТУТКА

Меките китки да мълчат

Глупости! Слушай ме внимателно, няма да повтарям! Ще я кръстят на джуджака - капут спукан.

След като братята спряха да им дават двигатели и тия клекнаха. Сега руснаците сами ще си правят всичко, а не да се раздават на некадърните хравари... Оф, не мога повече... Обземаме неистова мъка за измисления Мъск и страхотна радост от силата на Сибирската кочина. Извинявам се, не се сдържах. р00сия да го духа! Слава на Украйна!

Точи шараните, Илоне.

Недей така! Шараните от Роскомикс ги точат братята олигарси под вещото ръководство на джуджака.

Я как добре летят тези метли...

Браво. Нека се съсредоточат върху пералните машини.