"Спейс Екс" спира производството на пилотираната космическа капсула "Дракон"

Компанията обяви, че съсредоточава ресурсите си върху програмата за апарат от следващо поколение, първото изстрелване на "Старшип" се отлага с месеци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво. Нека се съсредоточат върху пералните машини.

Я как добре летят тези метли...

Точи шараните, Илоне.

След като братята спряха да им дават двигатели и тия клекнаха. Сега руснаците сами ще си правят всичко, а не да се раздават на некадърните хравари... Оф, не мога повече... Обземаме неистова мъка за измисления Мъск и страхотна радост от силата на Сибирската кочина. Извинявам се, не се сдържах. р00сия да го духа! Слава на Украйна!

Недей така! Шараните от Роскомикс ги точат братята олигарси под вещото ръководство на джуджака.

След около 100 години, когато може би и пиянките от рашка измислят подобна капсула, сигурно ще я кръстят Стръвница. Би им подхождало на кръвожадния ген.

Ехх тия руснаци дето хладилник не могат да направят, объркаха плановете на мъск….

Двигателите на спейс екс са по руски технологии, бре мозък гладък :).

Меките китки да мълчат

Глупости! Слушай ме внимателно, няма да повтарям! Ще я кръстят на джуджака - капут спукан.

Странно че я спират. Преди 50 години ниил Армстронг, яхна един трабант, и отиде на луната. И сега 50 години по късно, се оказа че и с кадилак не можем да доближим лунна отбита. Ами питайте Армстронг, как се прави, но ако той бе ри обясни, някой режисьор в Холивуд.

:) абе.....

Абе…не абе… и ЕС спира да изстрелва спътници по същите причини. Ама карай, ще облечем пуловерите и ще се ориентираме по малката мечка.

Сек аха руските технологии и двигатели и тия почнаха да променят планове.

Чао-чао, Луна! Сбогом, Марс! Никога не сме стъпвали там и никога няма да стъпим - ама поне имаше безплатни мечти за имбецилите. Но вече и за тях стана ясна цялата схема...

Чак пък никога няа са стъпи. Се ши стани някуй път.

Материал ли нема вече от Русия?

Ало, русофилчетата, що не си пиете хапчетата бе, дебилчета! Капсулата се изстрелва с ракета ФАЛКОН 9, в която няма нищо руско! А и спират да я произвеждат защото вече е остаряла и ще я заменят с по нова! А СПЕЙС ИКС не ползва руски двигатели, това даже работодателите ви не смеят да твърдят! Ама четете си опорките де!!!!

Абе шматка, колко полета има “дракона” и що го пенсионират след 1? Зарад остарелия фалкон без нищо руско ли бе идиот промит?

Абе и аз съм фенче на Роскосмос, ама чак пък по "руска технология" ! Все едно да кажеш, че батериите на "Тесла" са по технология на Александро Волта (от 1799)

Без майтап, Шерлок ? Бахти умния пич си !

И още има идиоти, които вярват, че Земята е кръгла!

Значи Фалкона бил остарял, а съюза колко е стар бе ватник!

Не са русофилчета а троли. Разчитат на хибридното заглавие и се уповават на глупостта и на това че никой няма да прочете какво точно е станало. Направили се достатъчно капсули за години напред и сега се концентрират върху друго.... нищо руско няма в тях... Зомбиране на всички нива ръководено от руските господари на дира.

"Що така бе Миме?" - глас от отвъдното ... * Ако ви трябва превод от Български ... темата не е за Вас ...

Ще търсите майка си на Марс... Жалки човечета погледнете по отдалече колко дим и зор трябва да се вдигне ракета от земята. После кацането пак зор и за техниката и за човечето вътре, полуизпечено. Погрижете се милиони деца да не си лягат болни и гладни вместо болните ви никому ненужни амбиции.

Селянин, ако не бяха "болните" амбиции на някои хора, истински хора, още щеше да седиш в пещерата и да смучеш пръста на крака си от глад!

Не се занимавай с неща, които не разбираш, а си гледай минималката на която работиш. Децата, които си лягат гладни са проблем на корумпирани и авторитарни правителства. Докато тези деца си лягат гладни, тези "лидери" имат стотици милиарди в тайни сметки и то точно благодарение на такива като путин. През целият си живот нищо не е работил освен доносник и убиец, а е мултимилиардер. Бизнесмените като Мъск създават работни места и плащат данъци и заплати, корумпираните правителства крадат народа си.

Мъск спира произвдството НА КАПСУЛАТА ДРАКОН. Това е 3-тата степен на една окомплектована ракета Фалкон 9. Капсулата Е ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА, т.е., ще лети още много пъти. Хората ви казват, че части ще се правят, какти и нови капсули, в случай на нужда. ДВИГАТЕЛИТЕ "МЕРЛИН" ЩЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ОЩЕ. РАКЕТИ "ФАЛКОН" ЩЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ОЩЕ. Въобще, програмата Дракон-Фалкон юе работи още години, ЗАЩОТО ТОВА СА РАКЕТИ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА. Спреният износ на руските двигатели засяга ракетата САТУРН 5. Фалкон и Старшип работят със съвсем други двигатели. Всъщност, Раптор-2 (най-новия двигател за старшип), който гори кислород и метан, НЯМА ЕКВИВАЛЕНТ като работни показатели. Забавянето на Старшипа НЕ Е ПО ВИНА НА МЪСК, а на Федералната Комисия по Въздухоплаване, която не им дава разрешение за полет. Иначе, Мъск има 2 почти готови за полет старшипа. Даже, се отказа от Старшип 20 бустър 4, направо ще изстрелва следващия, вече с двигатели Рапртор 2. Има резон да насочи усилия в Старшип технологията. При успех, ще праща в космоса гигатски кораби на по 2 милиона долара всеки. (Както видяхте, текущата цена на една мисиа Дракон е 255 милиона, а носи 4-5 пъти по-малко). Успех му желая, Мъск е велик човек. С такива хора, човечеството отново може да мечтае за звездите.

Само ако знаеш ти колко си ясен на всички, ще се скриеш в дънземя.

Кремълски ПАПАГАЛ КЛАВИАТУРНА ПРОСТИТУТКА

Ама вярно ли бе, Кремълски ПАПАГАЛ КЛАВИАТУРНА ПРОСТИТУТКА

спейс екс, то бива обяд, ама бивол на екс... моята екс беше с големи цици. колко жалко, че гугъла не ни дава циликонови цици, преди да ни определи дали не сме роботи -врагове с небустеризирано и безмасково дишане! и как bot определи дали не сме роботи, като те самите са и бай-гьон нема да мине и едно цъкане на светофарите на "демокрацията". нема интелигентност в тех, а само ебане на гъзове и детски дупенца! дето светофарите им все светят червено за Свободата на Словото. дадено ни от Бога, а не от евреите-педерасти, като сорос и ротшилд. все лузъри, не само напоследък но и за огромното бъдеще! dp, теб ще те наказваме както ти нас! даже двойно, небългарски турчин! мекере!

С четири капсули ще летят десетки пъти Заглавието е шибаняшко щото дир. ЗТУ лозе задника на оназ тьотка с мундирЯ Мутрафонова

+ не се напъвай, педерас. и до теб ще стигнем, ама лично! и тогава да видиш кръв! черна кръв, пeди. ще ти вземаме от вената за мозъчни експерименти с байдъновци!

255 милиона долара за един полет!!! На пияните руснаци полета с ракета за еднократно ползване струва под 100 милиона!!! Да не говорим, че руснаците стигат до МКС за три часа!!! Три часа!! А капсулата на Спейс екс за 24 часа! 24 часа!!! Ами то с такава скъпа и бавна технология никой не би се гордял. Нормално е да я спрат. Той милия американски астронавт с основание беше притесне,че ако руснаците не го свалят от МКС ще си остане там за дълго! МИ те нямат с какво да си свалят астронавта.

Хахахаха, не им стиска без руснаците щото адаптера за скачване е руски. Пък иначе Спейсекс щял да коригира курса на станцията при отклонения. Мъск много пуши трева, явно е в големите зелени тревни полета от доста време.

Ето ти трлефона ми 088567834

Стигат им за следващите 3 години След това МКС ще бъде напусната Тъй като вече не е сигурна

Или по-зле Като руснаци Заглавието е подвеждащо

Евтиното месо не е вкусно.

Пич, извинявай предварително, ама ти чуваш ли се какви ги говориш?! Федералната комисия била виновна, че не му давала разрешение да си пуска хвърчилата, пък той нямал никаква вина, че не изпълнява законовите изисквания! Нещо от типа "Разрешете ми, щото аз съм ебаси великия визионер!", а те "Няма пък, щото така ни е кеф!"? Потресаващо просто!

Китайците в края на миналата година вече пуснаха 6-7 модула и товарни превози за изграждането на тяхната космическа станция. Преди дни имаше видеоурок (обръщение) от тяхната астронавтка към китайските деца в училище. Директно от станцията. Вдъхновяващо.

Писна́ ми до ми го дават този смешник за пример.

Ако светът се откаже от долара, както е тръгнало, НАСА може да се окаже в положението на баба Наса с една пенсия и понеже всичките тези велики компании са се втурнали само заради големите пари, те да спрат или още по-вероятно да продадат проектите си на Китай, а те за престиж от Космос на направят Китайсмос.

За кой свят говориш :)))

Явно има нещо ново и старото се спира, защо си мислите че ще се похнали кат рогозин или който и там да е:)

Наполеон така се лутал от проект на проект за оръжията. Но накрая не оръжията решили войната. И Хитлер с V2 е бил нещо подобни. Сега Бай Дън е на ход.

255 милиона са 8 полета със съюз или 24 космонавта... явно Драгон ползва смесена технология на украиски дипломи на студенти от времето на СССР, малко електроника и някой идеи на сувалката

Що и се извиняваш на мадамата?