Стелтът, с който можеше да се въоръжи СССР (снимки)

Разпада на Съветския съюз и финансовият крах по времето на Елцин се оказват фатални за Су-47

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Какви биха могли да бъдат..." - аре вее, докога с това щешело-бешело да бъде време, ако това, ако онова, ... Ако ЦеЦеЦеР беше помислил как точно да се случи всичко, преди да "освобождава" Източна Европа и себе си 1989-1990, щяхме да си спестим едни 20тина (ако не и 30) годинки ломища, нищета, мизерия, семейни трагедии, преселвания, емиграции, оциганяване, унищожаване на морал и въобще поголовен геноцид - милиони население (десетки милиони в Изт. Евр.) емигрирало, пропаднало, умряло, засега, чакат ни още мъчни десетилетия, сега ще дойде време израсналите през тоя ш... преход уроди да стават политици, адвокати, лекари, учители, полицаи и т.н.

Най ми хареса как се наебаха Израел като купиха F35. Сега се чудят какво да го правят. Завалял дъжд и му измил стелт технологията. Сега се виждал като тенекия със сиренье. Тярсят будала да му го продадат ама няма...

оТИ СИ толко прост ба!!?? Измита СТЕЛТ технологията като боя а?! Ами така е като си се предал и ти е изпилен мозъка. Ко си учил, сигурно имаш ВИШУ по рускаму.

яко животно е на такива 20 ни трябват!

Мда, по стара СеСеСеРе-йска традиция, омазването се замазва с употреба на условно наклонение(можеше, щеше, би било и пр.) А за след СеСеСеРе-йско имаме вече превърналото се в класика: "времето на Елцин". Да ви има човек самочувствието на фона на всичките ви сделканици.

Е то сега са краварските сделканици ве! Те се взривяват кат Челинджъри Мелинджъри и колумбии..Падат като бараките на Мъск и се чакаме да видим лудите говеда на Марс като в Марсианеца, или както беше обещал Муск преди 15 години! И се щче..Ще..Ще .......ама Не Би Деееееееее

по стара българса традицияо всеки сопол трябва да се посере публично и да чака признани. Та и ти така

Впрочем, разкрита е загадката защо моделът Су е с номер 57. Получава се по формулата Ф(22) + Ф(35) = 22+35 = 57 = Су57. По точното име трябва да е Су-57-30, което означава че е ес минимум с 30 години закъснение.

То за закъснение го кажи на тая барака Ф-35...който вече го правят близо 40 години...И още не е готов! и то за некви си 2 трилиона долара!

Боже какъв елементарен сопол. А ти си Сопол 100 ли? Или 200?

Впрочем разкрита е загадката какво лайно си. Меко и миризливо.

Смях и плач за мурзилките... В Индия поставиха последния гвоздей в ковчега наа Su-57. Русия смята партньорството си с Индия за създаване на самолет от пето поколение като основен източник на финансиране за серийното производство на Su-57. Без парите на Индия и до сега самолета не е довършен и нито една бройка не е приета на въоръжение в армията. Организацията за изследване и развитие в отбраната на Индийското министерство на отбраната отхвърли проекта FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), който предвижда създаването на първия пети поколение индийски боец на базата на Су-57, тъй като Русия няма никакви уникални технологии, които Индия не разполага.

Ивчо някой казвал ли ти че си миризлива путка. Ако не е, да знаеш че са те пропуснали. Ама аз коригирам пропуска. Путкалниченце малко си

Недорусъй, лишнохромозомните алкаши пуснаха невидим самолет! Никой не го вижда. 500 парчета вече летят. Има бензинов двигател. За това и бензинът им вече е повишил цената си!

Какво си написал бе неграмотен гей гнусен? Научи го тоя български бе, не е труден.

Явно новите анимацийки на руски оръжия не са достатъчни и се пише за въображаемите оръжия на СССР... Този стелт гордо се нареди до Армата и ПАК-ФА!

Да! Да! точно така! Само дето анимацийки гледаме от лудите говеда зад океана, с техните полети до МКС и полетите на Мъск в Марсианеца и други ми ти такива ..Ще..Ще..Ще..някога..Може би! Небиде и т.н! А руските крилати ракети с ядрен двигател Албатрос, ядрени торпеда Посейдон, лазери Пересвет, хиперзвукови ракети и бойни блокове Кинжал, Авангард се ги тестват и показват:) Хахахахахахха

ама говедарие задрястиха крнрфа на МКС нали? и руснаците ги возят до там и обратно като говеда на разплод.

ти лайньо какво путе си та толко разбираш от ФАК? Сигурно си факан...

Ей тъпи бедни, платени руски подлоги, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путьо беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ?

На части по складове, нефела. За нула време може да бъдат сглобени при нужда. Руснаците не са тъпи да харчат излишни пари. Абе, кво стана с томахавките? Още ли летят където им падне, щото братушките са им блокирали GPS връзката? :))

Тъп...По-тъп...Най-тъп...Горд европеец ))))

Айде соросоквичалника се разчекна от яд. Няма аргументи.

То и българският невидим изтребител от 18-то поколение седи по складовете на части да го сглобят при нужда - знаеш ли колко болтове и гайки има по тези складове и колко листа ламарина...

Дори копирането от запада и после възпроизвеждането не са в състояние да направят бедните тъпи мурзилки - разбира се за това се изисква високо технологично ниво. Което в дивата азиаттска държава липсва. Те нямат нито учени в тази област, нито технологична база – модерни машини за производство – под санкции те няма от къде да ги купят, нито париТака тяхната армия се отказа от бракмата Армата, която едва я изтеглиха на буксир от площада. Отказват се също и от Су-57... щели само да го продават в чужбина ? И кой ще купи това галшиво желязо, видими и светещо като фенер дори на обикновените граждански радари, без добри двигатели и авионика. Дори Индия се отказа да ги купува. Ватенките могат да само да го подарят на Горна Волта, за да им разгонва гаргите...

То и Цумволта го теглиха на буксир в Панамския канал, щото за малко да потъне. Най- новия самолетоносач на говедата се оказа с дефектен двигател и не можа да излезе в открито море. Говедата нямат технологии, обаче неистово лъжат, а тъпаците им пригласят. Друго нещо са братушките - първият им атомен реактор е пуснат на 12.12.1946-та година, въпреки 28-те милиона убити и разрушената страна. Великият си е велик, останалите са квичалници.

Братушките винаги са имали технологии, за разлика от задокеанските тъпунгери. Последните плащат с напечатан гъзпапир на европейци и така изобщо успяват да направят нещо, докато братушките си имат собствени умове и не разчитат на чужди изобретатели. И в момента е така. Братушките са 10 години напред в СВЧ техниката, плазмената техника и много други области на техниката.

Червен тролски тъпак и лъжец. За да се произвеждат високотехнологични продукти, трябва ватенките да имат напреднал научен, и технически потенциал, квалифициран персонал и развита икономика. Няма нищо! Раша=Нула. Пасажирския самолет MS-21 се разработва в продължение на повече от 20 години-смях и скръб.... Но той дори и досега не се произвежда серийно, защото дори няма двигател. Некадърните ватенки използват американски двигатели. Superjet - 77% се произвеждат от внесени компоненти, включително и френския двигател, част от които те са позволили да произвеждат в Русия. Над Su57 се работи вече близо 20 години - и нищо. Работите по този проект започнаха през 2001 г., а до 2010 г. бяха изразходвани около 30 милиарда рубли. Тази цифра беше призната от самия президент Путин. Песента за Су-57 е вече изпята. PAK FA е просто скъпа играчка. Изглежда, че проектът на руския изтребител от пето поколение на Су-57 може да се постави кръст. Токова е заключението, което е направил в интервюто ръководителя на комисията за правна помощ на руския военно-промишлен комплекс към Държавната дума Владимир Гутенев. Той каза на журналистите от агенция Интерфакс, че Su-57 няма да бъде закупуван в интерес на Военновъздушните сили на Руската федерация, Ако е възможно да бъде завършен този проект евентуално ще се търсят чуждестранни купувачи…

Имат напреднал научен потенциал. И са направили две поколения повече самолети от говедата, защото има нововъведения, които говедата НЯМАТ. Добре, че говедата копираха руския ЯК, та успяха да направят един кекав ф22, който направо гори банкноти, щото не може да лети. Братушките не случайно са първи на международните авиоизложения - техните самолети са доста по- маневрени и здрави, а говедата вадят кашоните от самолетната морга в Аризона - ф16 - щото други нямат.

Говедата какъв потенциал имат? На тоя дебил Мъск му падат ракетите като изгнили круши Даже техните си застрахователи не искат да ги застраховат. Никой не застрахова кравешки лайна.

Историята е доказала, че самолет с обратна стреловидност няма бъдеще. Също тук няма никаква СТЕЛТ технология. Това е едно обикновено желязо, а новината е фейк измислена от някоя заблудена българска ватна подлога...

айде пак статия с мокрите сънища на Гогинка :)))) Дир-а... ама вие серьозно ли му плащате на тоя?

Омръзна ми. Омръзна ми да ми обясняват какво чудо ЩЕЛИ да направят РУСНАЦИТЕ или какво чудо ЩЕ направят. РЕАЛНОСТТА Е ДРУГА. Технологичното, научно и икономическо ИЗОСТАВАНЕ на СССР повлече целия източен блок към ФАЛИТ. И НИЕ ФАЛИРАХМЕ ЗАРАДИ "БРАТУШКИТЕ". Хората направиха куп РЕАЛНИ неща, докато ни пълнеха главите с розови мечти за светлото бъдеще.

Голяма тъпотия, в тоя самолет няма нищо от 5-то поколение!! И Су-57 ще свърши като него!! Проект хвърлен в коша с боклук.

Бе като гледам как падат ф35 си мисля да заложа на Су-57. Японците намериха ли тая кофа с лайна дето я загубиха? Май беше ф35?

то и в ф35 няма нищо от 5то поколение ама..... Не го виждат само гаргите.

Днес рашанските медии съобщиха ,че Армата нямало да се произвежда защото бил мн.скъп. Такива са пропагандните анимации или самоходни макети.

Тъпите лъжливи ватенки вече се отрекоха от "Armatа " и "БТР-а Бумеранг" .Vooruzhennye руските военни сили не са склонни да купуват танкове Т-14, "Armata" поради високата им цена, предпочитайки да се повиши бойната потенциал на съществуващите военни съоръжения, поради нейната модернизация, съобщава ТАСС позовавайки се на изявление Вицепремиерът Юрий Борисов. Той добави, че "тези модели са доста скъпи в сравнение със съществуващите", а средствата се използват за модернизиране на старото оборудване, което позволява да се спестят бюджетни средства. "Ние имаме бюджет десет пъти по-малко от страните от НАТО, за каква Армата може да става въпрос. Пари няма…

"макар максималната скорост на Су-47 да била ограничена на около 1700 км/ч, изтребителят най-вероятно можел двойно повече." Аха, ясно... :-)

По-принцип това с оратните крила е старо. Може да търсите: aircraft forward swept wings Има разни като немските Heinkel He-162D, които са още от ВСВ. Разни Junkers Ju 287. Съветски Tsybin ll-3. Почват и американците. Но Су-47 трябва да го видите на видео. Той просто е красив. ;) И Стелт-а е старо нещо. Имало тъй наречените с едно крило, които са първи опити да е трудно видим от радари.

Така е Стелт е стара технология от преди 40 години и американците ползват такива самолети оттогава, но руснаците още не могат да направят такъв, въпреки че успяха да откраднат и видят доста неща по въпроса.

То затова зенитките на югославската армия 1999г свалиха 5 стелта на САЩ и го извадиха от въоръжение.

BajMihal

Брех, кога станаха 5? Взехте да вдигате бройката на час? До края на годината сигурно ще твърдите, че са свалили Ф35 във войната с Югославия... Откъде ви изравят бе?

Аа?!

Според сръбските данни, са свалили 3 Стелта и 2 са паднали на чужда територия. Със сигурност се знае за 1. Има готино описание, колко били разочаровани циганите от него, че бил от разни пластмаси - сигурно защото не става за вторични суровини. Един ползвал крило за таван на тоалетна. После дошли военните и прибрали частите.

Ехххххххххх, писачи драскачи! Съветския аналог на краварските летящи бараки по технологията СТЕЛТ, която и най-простия като гъз козяк знае е открадната от Краварника технология на Съветския съюз, създадена от съветския учен Уфимцев! В интернета има цял филм, за това как става. Та този съветски стелт определено не е Су-47! А създадения в бюрото на Микоян - Миг 1.44, в който се прилагат комплекс от мерки за да се намали радиолокационната и топлина забележимост! Но МиГ 1.44 след един полет спира да лети, руснаците тогава нямаха пари за масово пройзводство..а по късно се появи вече Су-57. А технологията на МиГ 1.44 бе продадена от руснаците на китайците, техният СТЕЛТ изстребител J-20, си е едно копие на руския МиГ 1.44, както техния ударен хеликоптер WZ-10 e създаден в конструктурското бюро на Камов. И както китаските космически кораби, са копие на съветските Съюз, няколко от които заедно с техническата документация са продадени на Китай от Русия през 90 години на миналия век.

Може би, говориш за МИГ 1.41 ?!!

МиГ 1.44 МФИ (от многофункциональный фронтовой истребитель

Туй с обратната захапка няма как да може да лети.

Има, има...В туба има филмчета с него, какви пируети върти във въздуха тоя звяр, не е истина.

Сега ние пируети ли искаме или полет

Фактите са такива: От 40 години насам, говедата един свестен самолет не могат да направят. Братушките, въпреки десетилетията липса на финансиране от страна на държавата им, направиха няколко нови успешни самолета, въпрос на нужда е да ги размножат.

че много си падаш по BBC, това са и основните ти клиенти, които се прежалват да "общуват" с теб в задния ти двор :)

тъй , фактите са че самальотите не отговарят на стандартите за безопаснот и не летят в ЕС :))) ... аерофлот лети в ЕС с айрбъс :))) ... смотан ватник :)))

Както и от американците: Обратната геометрия на крилата не издържа механично на високите скорости и претоварванията. Нужни са сегашните технологии от композитни материали чрез нанотехнологии. Самата идея е авангардна и с напредването на технологиите ще направи самолета от този тип конвенционален.

Направо се подмокрих!Пустите му братушки еЙ…. Вижда се,че и те имат самолет ,,стелт" и е без ана логов! Други никой няма такъв!Американците като го видят и бягат без да се обръщат.Зер ,,стелт " е това!

Можеха да сложат видео. Може би най-красивият изтребител изобщо! Точно заради крилете бил много маневрен. Американските два броя пробни X-29 се правят и от НАСА, но те не са като бойни, а по-скоро прилича на играчка. Докато този си е като готов за бой. X-29 и бил супер нестабилен и се управлявал от компютър. Иначе обратна стрелковидност има още от ВСВ при немците и ведна след това при СССР и САЩ също правят опити. За този са правили някакви специални материали, за да направят крилата, които всъщност май бяха като едно, заради здравината.

Аха, сложат една цифричка отпред и вече са 5то поколение. А какво стана с четвърто, спонтанен аборт ли? Защо тогава все още доразвиват трето.

Води се 4++. Липсвали му неща като оставяна следа от двигателите и подобни. Не са се опитвали да го направят 5. Макар тези номера да са си измислица и на какво да трябва да отговаря изтребител. Сгъваш хартиено самолетче и го мяташ. СТЕЛТ е, защото е на прави линии, не оставя следи от двигатели, няма такъв шум и се лови трудно от радари. ;)

Баба ми, ако беше мъжка, щях да и викам дядо)))))))

Руснаците се отказват от обратната стреловидност по същата причина поради която се отказват и американците. На високи скорости края на крилото започва да трепти и да се огъва в следствие на което самолета става аеродинамично нестабилен. Формата е подходяща само за дозвукови машини

При руснаците и комунистите всичко е - щеше и можеше да стане . ДА АМА НЕ Е !

Търси в Ютубето Су-47 и гледай на видео. После говори да ама не. Иначе проекти винаги се правят и после се избира, кой е най-подходящо да се реализира. Не като Столтенберг края предната година, да се оплаква, че Русия от 2014 е произвела 13 подводници - вероятно Борей, всяка носеща 16 ядрени ракети, предвиждани с по 6 глави ако са Булава. Но руснаците сменят и главите, така че не е ясно. Така е и в САЩ, преди са разглеждали и друг изтребител конкурент на Ф-35, но са се спряли на този. Само че за неговата разработка се говори за похарчени между 400 милиарда и 1.3 трилиона долара. Пък всичко тръгва от купуването на документацията на Як-141. Така че е напълно нормално да се разглеждат варианти. Но е факт, че Русия си реализира тези които счита за важни. Искаха от ЕС да им прати ЕкзоМарс на Марс и те им го пратиха. А друг е въпроса, че се издъниха със Скиапарели, за което се караха италианци с румънци. Другата огромна разлика е, че Русия не прави много бройки, а продължава с развитието на следващи, поне при ракетите. Докато САЩ правят и накупуват много, но после така стоят. Като с ядрените ракети Минутеман 3, от които някога имаха 460, но те са от 1970г. модел и последно произведена 1978г. Това преди реално ПРО-то. В крайна сметка САЩ има 2 типа активни ядрени ракети, а Русия поне 12.

Не мога да си спомня името, но един от водещите експерти в авиацията беше казал, че единствената цел на стелт технологията е да се вземат колкото се може повече пари от данъкоплатците за нови разработки, един вид маркетингов трик.

B2 от проектни 560млн прехвърли 2млрд. А Обезпечаването на 1 час на този самолет във въздуха изисква 110 часа наземно обслужване и диагностика. Оперативните му разходи са направо космически. А след като сърбите го "изпекоха" с 2 стари релейки и го свалиха мита за великата "стелт" технология бе срамно развенчан. Някои хора наистина станаха милиардери от него.

ама сърбите не са свалили б2. Давай малко по-точно!

ДА, прав сте. Те свалиха F-117. И не 1, а цели 3! Първия го гътнаха с C-125 Нева на въоръжение от 1956г А другите с ЗРК 9К33М3 Оса-АКМ.

как 3 бе, направо 30 свалиха сърбите, половината с прашки. От къде ви копат не знам.

Откъде се мъдрите такива тъпанари, че и инж. се писал. А Сърбите от хиляда полета свалили един самолет. И това е гордост за тъпака. Пък за другите два уж свалени стелта никой не е чувал. И Б-2 струва 737 милиона, целият период на живот с обслужването е 2 милиарда, всяка една от 21 броя произведени има над 10 000 летателни часа И понеже Стелта е развенчан, затова и китайци и руснаци се мъчат да направят

Митев, сърбете удариха по оня "самолет" с чешко ПВО, не руско.

Технологиите, вика, са какво се произвежда. Например миноносеца Zumwalt. Върха на сладоледа. Има повече изминати мили на буксир отколкото на собствен ход. :) А да, преди да да снимат уолт дисни поредицата "На луната" там се прилуни един Луноход. Който още е там и може да се провери. Китайците още търсят "лунния автомобил".

Zumwalt не е миноносец, тъпако, а ракетоносец. Луноходите са доста след стъпването на американците на Луната. И единствените които могат да проверят каквото и да е на Луната са …. американците. Точно те откриха втория луноход, който руснаците не знаеха къде е. А америкнаските мисии до луната може всеки да провери, щото още са си там и ги преди няколко години ги снимаха от сателити около Луната.

Моля да дадеш линк към снимка на ОФИЦИАЛЕН НЕАМЕРИКАНСКИ т.е. индийски / японски / китайски сайт на който се виждат американските апарати на Луната. Предварително благодаря.

Технологиите не са какво има по чекмеджетата а какво се произвежда и как се използва. Най-яркия пример за технологично надпревара бе кацането на Луната. Всички знаем как завърши. Сега знам че ще се появят конспираторите, които ще кажат че никой не е кацал на Луната. 12 астронавти са кацнали.

И О-бама!

По това време дори още не беше "открит" микропроцесорът и изчисленията се правеха с обикновени ел-ки ( електронни калкулатори)! По-късно САЩ започнаха да изостават защото немският националсоциалист Вернер фон Браун се е отказал от разработката на совалката! Той е искал да разработи космически кораб (ракета) до Марс, но...са отказали да го финансират! Иначе сега САЩ вече щяха да са кацнали на червената планета?! Кой знае...?

НАй-малко! Аз даже си мисля, че вече щяха да са стигнали до Кентавър. Редакцията, не е лошо да се замислите за асни правила, забранявщи използването на имена на публични личности. Особено на починали. Не всичко е клик в този свят. Не бъдете толкова алчни.

Щом с него ще се убива, ще го направят. Мобилни телефони и модерни телевизори не правят. С тях не се стреля.

Естествено соросоидите сега ще изреват на умряло, но един от факторите за създаването на Стелт технологията е математическият модел на съветския учен Пьотр Уфимцев за дифракция на тела със сложна форма. Книгата му е от 1962г. За това, че са се основавали на нея, си признават и самите американци. През 1990 г. Уфимцев е поканен да чете лекции в Щатите и там остава. Работи след това и за Нортоп, създателите на В-2. Можете да прочетете в Уикипедия, включетелно и на английски. Толкова за американския и руския гений. Много са се дебнали тогава за технологии и са си крадвали по нещо.

Геометрията пък е измислена от Питагор... значи всъщност стелта е измислен от гърците...

Питагор е македонец , значи стеловете са дело на велик скопски учен !

Първият полет на Ф117 е през 1981г., а на Б2, през 1989г. май и без него са се справяли добре? Или как?

Тва е малко, все едно: Малко преди да изчезне Атлантида, са могли да изработят стелт...

СССР за малко да направи стелт, ама не можа! Вместо това самият СССР стана стелт за вечни времена :))) И путин реве за него: ъъъЪЪЪЪъъъъЪЪЪ!!!

Платените и зли нпо-пионки беснеят, но доброто винаги побеждава накрая. Даже в американските филми. Злите сили щ бъдат сломени.

Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами!

Е да де, нали заради това се разпадна СССРе!!!

И британската империя ли затова се разпадна? :))

Боли ме дедовия за Британската Империя, аз съм против империите.

Така е! колкото и да беснеят платените и зли пионки на проруските НПО, СССР-империята на злото се разпадна и както показват в американските филми доброто накрая победи.

Статията не е за британската империя бе бльон нещастен.

Под вещото и мъдро ръководство на Владимир Мироносец Русия ще пребъде. Няма сила на тази земя, която да е покорила Русия.

трол-менте

Е, по-добре е от менте - трол :)

Няма да споря, със сигурност познаваш троловете по-добре.

Ами тогава отивай да викаш пред Ново Село - говедата да си обират крушите.

повечето империи са се разпаднали под тежестта на собствената си маса. Това на руснаците трябва да им е пределно ясно. Не мога да разбера защо скачат толкова. Въпросният проект е един от многото, които остават недовършени паметници на разпада.

Тролфермата и рупорът ѝ, Дир, превземат все по-големи дълбини в безмозъчната пропаганда! Няма СССР! Няма стелт на СССР! Успяха да откраднат някои технологии от Запада и толкова!

Западът и технологии за производство на ограда няма, та мексиканците се разхождат по чехли в Кочината. Е, след дълги разработки, може да са направили технология за производство на джапанки, ама виетнамците им взеха хляба.

Логично беше, точно ти да се обадиш. Всички технологии идват от Запада! ВСИЧКИ! ;)

И за джапанките ли бре??

Защо използваш образа на путин

Изнерви ли се, соросово мукере? :))

Обаче моята нежда е доста по-голяма от това малко място.

Руснаците, дори и като губят, пак печелят, защото такъв си им е манталитета на феновете им. Всяка битка, която е загубена е предпоследна. :))) Ако аз не бях взимал някои решения на времето, сега къде, къде по-добре щях да бъда, ама съм ги взел, така че, дайте да гледаме, какво е, а не какво би могло да бъде. Освен, ако не искате да преместим темата в литературната секция и да разиграваме сценарии, "какво би било, ако..." ;) Биха могли и да имат и нормална страна, ама нямат, защото да имаш нормална страна, значи да имаш гражданско общество, а това сериозно затрудняване разпивките в почивните дни и създава куп други неудоства. Кара те да си отговорен за нещо, пък ти просто искаш да си пиеш, дуднеш и другите да са ти виновни.

По - точно казано от това, здраве му кажи.

Да супер го е написал сънародника! :) А дир-а, хайде вече да оправите системата за лайкове!

Перфектно си работи още от първия ден. Но тъпаците така и не разбрахте какво се случва.