Коментари - Хокинг: Хигс бозонът направи физиката скучна | IT.dir.bg
назад

Хокинг: Хигс бозонът направи физиката скучна

Физиката щеше да бъде по-интересна, ако наричаната "божествена частица" Хигс бозон бе останала неоткрита, твърди видният британски учен и космолог Стивън Хокинг.

Обратно в новината

Коментари - Хокинг: Хигс бозонът направи физиката скучна | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иначе относно бозоните физиците фак синирани със спин предизвикващи ваксини ако си нямат друга работа да си намерят Примерно в моя род развъждаме вселените в под бозонно ниво на отделяне...

навремето вкарахме първия гра генератор с цел след милиони години д аможе да си хортуваме поне с себеподобните си докато не направихме една атмосфера на дъното на тропосферния не можахме да развъдим крави дека като преработят тревите и цветята пускат газове з а обща охрана даващи възможност да с ечуваме поне ние...

по тоя свят в края на врлемената! Открили къде Господ е имал сърбеж, а не могат да излязат с що-годе приемлива теория-хипотеза в областта на Термодинамиката. Но нали трябва да оправдаят едни пари - дано само да е за общото благо.

Аз не съм убеден, че точно това е казал и че журналистите правилно интерпретират. Знаете по принцип как комуникира човека. Колкото до откритието на хбозона, това е поредната микростъпка. Отговорът на един въпрос от физиката винаги води до възникване на необятен брой нови въпроси т.ч. скука няма да има, а до обща теория за материята дори като хипотеза сме неизвестно колко далече.

link Айде и нещо за финал, да става весело.

Тази сутрин не съм. Добре че ме подсети. Бях забравил. Ама то покрай тая работа с бозоните ... знаеш как е. Иначе пия ПРЕЗКУРИН(сутрин на гладно х1 таблетка) и ЗАЕБИН(вечер преди лягане х1 таблетка)

Хах... ама ти си бил голям майстор на словото бе! Айнщайн и Хокинг въобще не може да ги сравняваш, аз пък да ти кажа. Ще го повторя пак - всичко, което Хокинг е представил като теория се гради на КРАЙНО СУБЕКТИВНИ схващания. Да не говорим, че идеите му логически си противоречат на много места. И цялата еуфория покрай него е, без да преувеличавам, равностойна на приказката за новите дрехи на царя... А по въпроса аз какво съм постигнал, не ти е работата да говориш, тъй като въобще не знаеш кой ти пише от другата страна.

Направих си труда за да прочерта цялата тирада, човче по-добре или си дай DEL на живота или просто никога АМА НИКОГА, не си отваряй устата. Всяка дума ти е пропита с малумщини и сам не си вярваш на глупостите. Самият факт , че не можеш да проумееш, че си нищо сравнение с Хокинг го доказва. Жалка картинка си. Направо ми стана тъжно за теб.

Забравих да те посъветвам... човек ставаш жалък като пишеш от различни имена но с еднаква стилистика и правописна грешка. Отавям на теб да си я откриеш.

То пък щото всички други в дира пишат само от един никнейм... Ако си мислиш, че искам да си създам "поддръжници", жалкият си ти. Просто разнообразявам. А за правописа - моля те, покажи ми правописната грешка, нямам намерение да си я търся. Все пак, математик съм по принцип, не отдавам чак такова значение на правописа.

Най - накрая реших и аз да си опитам късмета. Да открия божествената частица Хигс бозон (смяаах). Нямам представа как(как да имам, като незнам какво търся), но може би тя съществува. Къде ли се крие тази пущина? Скоростта на светлината на квадрат умножена по посоката на вятъра в зависимост от разположението на планетите ... или не е точно така. Но няма да си го местя, така ми е удобно. А един мармот завива шоколад в станиол. Хммм ... хитър е. Иска да предпази шоколада от Хигс бозона. Прави екранировка на шоколада. Какво правя всъшност? Ааа ... ще приберем едни пари(милиарди, много милиади) от данъкоплатците пък бизони е имало преди, има и сега, ще има и занапред.

На тези които търсят ИСТИНАТА им препоръчвам да прочетат статиите на Stephen M. Phillips "smphillips 8m com" (дотс на мястото на интервалите). Много от тезите може да са просто спекулации, но със сигурност има верни неща, а и има купища интересна информация.

Отново вземам думата. Това, с което се занимава С. Хокинг, е нещо което дори и 90% от физиците не са наясно. Така да се каже върхът на физиката - теория на черните дупки, Големия взрив, струнната теория и т.н. Той прави голямата теоретична физика,( заедно и с други учени), и за това трябва да се уважава. Това е единственият Лукасов професор -жив, след Нютон и (другия не мога да си спомня в момента), така, че някои тук да бъдат по-скромни. Това е титла, даваща се по заслуги. Повтарям отново: препоръчвам му да прочете " Урантия" (около 2000 стр)., за да разбере, защо не трябва да се прави на БОГ. Нищо лично. С уважение към любознателните.

Така като гледам останалите 10% от физиците са сред коментиращите

....я си прочети физика на невъзможното от Мичио Каку, че съм тряснал бан на Дира....

В младите години бях във възторг от С.Хокинг, но днес виждам, че вече се е изтъркал като учен, нищо ново не предлага, че и критикува епохални постижения и открития. А и не ми харесва това, че се прави на БОГ. Явно, човешките възможности имат предел. Ще е добре да прочете четирите тома на " УРАНТИЯ". Има нужда.

Като си тооолкова "учЕн", вземи прочети една БЪЛГАРСКА класика (една от малкото смислени, впрочем) - "КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ". Това е един от националните ни проблеми, НЕ по-маловажен от тоя с Бай ти Ганя. Каквито ни Ентелектуалците, таквиз ни и Властниците... Макар, че вторите носят вина за първите.

Много моля тези, които не разбират от наука и само са гледали "Дискавари", да не коментират тук!!! Аз може да не съм съгласен с официалната наука, но Стивън Хокинг е велик учен!!! Може да не е открил фундаментален закон, както Нютон или Яйнщайн, с които го сравняват някои от коментиращите, но е смешно да го принизяваш!!! Много противоречия има натрупани в науката, но може би още не е време да се появи следващият, който да се осмели да наруши статуквото (или по-скоро да наложи малко ред)!!!

Да се обзаложим ли, ..., че имам повече публикации от теб и то с по-висок коефициент?! Не ме интересува Хокинг, съжалявам просто, че ФИЗИКАТА бе принизена до засукана математика. Но така е много изгодно в чисто икономическо, а и политическо отношение! И, как мерите, "колега", приносите?! Само наш'та държава бълва тонове хартия във вид на "научни" доклади всяка година... АЗ НЕ ВИЖДАМ ДОРИ НИЩОЖНА ПОЛЗА ОТ ТОВА!!! (Само дето ритни-псувни-топковци стават "професори"...) Напротив - информационният боклук е по-страшен от екологичните ни проблеми!!!

Много добре казано! Напълно споделям. Науката днес е под властта на една академична мафия, която минава върху всеки човек с по-различни от статуквото идеи... но нещата ще се променят, споко. Всъщност, те вече се променят.

Dobromir Dimitrow

Вие, Учен, може би не сте вникнали в смисъла на моя коментар?! Защото аз твърдя долу-горе същото, коеот и Вие. Че има много плява в съвременната наука, особено физиката. Но да се принизява Хокинг не е редно!!! А относно публикациите, няма да ги сравняваме, Вие най-вероятно имате безкрайно повече от мен, признавам го! И дано скоро се появи някой млад учен, който има смелостта да каже на бялото-бяло!!!

Физиката тръгна надолу още от Айнщайн, но след Втората Световна, наблюдаваме един стремителен ПОГРОМ на Науката. Днес, Точно като всяка упадъчна РЕЛИГИЯ, Наука се движи от ЗОМБИРАНИ Неграмотници, атеисти-фундаменталисти, идоло-поклонници сляпо възхваляващи "Гениални Светлила" с тежка Деменция И АГРЕСИВНО ВОЮВАЩИ СРЕЩУ ВСЕКИ МИСЛЕЩ ЧОВЕК, желаещ да извършва НАУЧНО дирене, вместо усвояване парите на данъкоплатеца, с цел до-обогатяване на ненаялите се, освирепели корпорации. Това е реалността, драги. Независимо дали го осъзнавате след годините умствени промивки.

Браво за думите! Радвам се, че и други хора го осъзнават. Науката по времето на Айнщайн е била в реалния си вид - онази, която търси истината. А днес е впрегната в две покварени насоки; 1. Материалното задоволяване на едно пропаднало, консуматорско общество и 2. Житейската манипулация на същото това общество ... Всяка нова идея се посреща на нож от академичната общност (мафия) и всички факти в дадена наука, които са неудобни, грижливо се скриват. Достъпни са само за тези, които имат желанието да се заровят по-задълбочено... Но така де, мисля все пак че нещата ще се управят. Сега в момента в Русия например, а вече все повече и в други страни, се надига една вълна на промяната. Основава се нова научна парадигма.

А бре хора, о боже мой осъзнайте се. Как ще кажеш, че Стивън Хокинг е локумаджия или неук или физиката не дължи нищо на него. Това е най умния жив човек на света и кои сте вие, че да го коментирате него. Ако се събера в една книга всичките му приноси и ви цапна по главата, ще пропаднете от др. страна на планетата. Само теорията за "Черните дупки и излъчваните от тях частици" тежи повече от 100-тина други открития. Това, че няма материална файда така да се каже както откритията на Тесла, не я прави нито по маловажна, нито по-лесна. Напротив много по трудно се докава нещо което не можеш да видиш и пипнеш и наблюдаваш пред себе си.

Момче, осъзнай се!!! От твоето положение до дивото състояние, готово да принесе печена жертва на "боговете" има само едва забележима граница! Кой е Хокинг?! Един обект на безумна реклама!!! Кой открит от него природен закон знаеш? Кой използваш в Практиката? Математическите главоблъсканици са занимание за безработни старчета, а реалната физика НЯКОГА е била действена, полезна за хората. Днес няма как и да бъде друго, понеже корпорациите в съюз с политиците забраниха достъпа на хората до ПРИРОДАТА, а ИМПОТЕНТНИТЕ, СТЕРИЛНИ техни институти са единствено инструменти за изсмукване на милиарди долари от народа. Можеш ли да сравниш мощната математика на Нютон, неговите количествени оценки на обективната реалност с математическите брътвежи на импотентните ДЪРВЕНИ философи от средата на 20 век насам?!...

Точно за това става въпрос! Проблема е, че любителите на локума са прекалено тъпи за да разберат, че когато фактите говорят и боговете мълчат!

Нютон безспорно е един от най-великите умове за всички времена. Но ако развитието на математиката и физиката беше спряло до неговите трудове, сега нямаше да има такива простички удобства, ползващи се ежедневно като сателитна телевизия, GPS навигации, комуникации и т.н. които са немислими без надграждането на нютоновите трудове с теориите на Айнщайн. Плодовете на науката т.е практическото й приложение се берат 100-200 години след откриването на съответната теория. Я кажи, като си такъв умник, на баба ти пукало ли й е за теориите на Айнщайн навремето? Не! Също както ти не намираш смисъл в днешното развитие. Но най-вероятно твоите внуци няма да могат да си представят живота без някои простички за бъдещето неща, чиято реализация би зависила от напредъка на науката днес..

onionionio

Пий си хапчетата света не е в тайна коалиция срещу теб.

офф, че сте прости, ама! какво бил направил тоз, какво бил направил оня! еинстеин отдавна го развенчаха! то туи, че в учебниците все още се учи старата и грешна теоря на относитрлността на еинстеин, не вие воновен ховкинг! както се казва, за глупостта извинение няма! то ако еинстеин беше жив, щеше сам да се орече от повечето си теории! но друга е думата! ховкинг говори за х-бозона и го разбирам, защото тази частица обяснява по много тривялен начин вселената и всичко около нас. все пак всеки си представя бог по по романтичен начин. сега явно всичко се свежда до само една матриц! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Момче, събуди се! Наплискай лицето си със студена вода. Излез от мъглата и си изясни картинката. Погледни реалността в очите. Можеш да го направиш. Всеки човек с мозък и очи може.

Хокинг не става за нищо друго освен за чесане на езика, поради простата причина че неговата наука не е нищо друго освен чесане на езика

Трябва да уважаваш по-умните от теб.

tonio

Трябва ама я виж кой ни управлява :)

"облога с Гордън Кейн от Мичиганския университет, че Хигс бозонът няма да бъде открит" нещо тук не ми се връзва. Всяко наименование /с случая "Хигс бозон"/ се дава СЛЕД като се открие от НЕЩОТО. Значи преди да е открито - това НЕЩО си няма още име. Как тогава се е хванал на бас, за него?!?! Може да се е хванал на бас,че НЕЩО ще бъде открито... Уф и какви научни мисли ми се въртят в главата...

Той е открит отдавна-теоретично, просто сега със развитието на технологиите, стана възможно физическото му откриване

Чудех се от къде би могло да произтича факта за толкова много негативни коментара срещу постиженията на Хокинг? Съвсем случайно попаднах на съобщение в което се казва, че великият физик е бойкотирал среща в Израел.

Хокинг и достижения? -само недоказуеми теории

Човечеството дължи много на Нютон, Фарадей, Тесла и други. А тея "модерни" физици(локумаджии) и те незнаят какво правят. Йори-к го е казал много правилно.

Неграмотен малоумник!

Опааа сетих се какво правят. Малко късно, но нали съм неграмотен малоумник. СМУЧАТ ПАРИ! Не не смучат пари, СМУЧАТ МИЛИАРДИ от грамотни умници като теб и неграмотни малоумници като мен. Човек не трябва да е много умен за да разбере това. Щом като неграмотен малоумник като мен го разбира, а ти не, какво повече да кажа!

Всяко едно откритие е предшествано от теории, хипотези, експерименти, много смятане и доказване. Не си мислете, че е лесно по цял ден да се занимаваш само с това, особено ако трябва да го правиш само с един пръст от инвалидна количка. Ако някой си е направил труда да прочете историята на Айнщайн, ще знае че и към него са се отнасяли със скептицизъм и не са го приемали много на сериозно в началото. Та, не е ясно как ще приемат теориите на Хокинг след 50 или 100 години. Хора като Хокинг заслужават уважение, а и по принцип всички отдаващи се на науката за благото на човечеството/света.

То тоя прословут "бизон" - уловиха ли го, не го ли уловиха, много "суха"пара потрошиха - а "фаида" никаква. Физиката се е превърнала в "алабалистика" всеки гради теории и си вярва в тях. Крайно време е да дойде "горския" и да въведе ред!

Тоз пък кой е?! Не прилича нито на Божинов, нито на Алисия ... чий го дири тука?

И защо материята има маса?!

ВСЕКИ трябва да си има маса

Ама защо?

Всички истини, се раждат на маса :-)

Браво, Емка!

Като чета форума се убеждавам че българина най-много знае и може. Всички други са малоумници, които не знаят даже как се правят деца. Да се чудиш защо с този потенциал Б-я е толкова изостанала. А може и Б да е прав за материала.

Прочети малко история, ще разбереш много неща... дето сега е неудобно да се споменават - както в България, така и в чужбина. Но нека ти го обобщя все пак - ако "великите сили" не ни бяха спъвали толкова пъти, сега щяхме да сме доста напред във всичко. Но нищо, историята се върти, ще се обърнат лагерите така или иначе...

Абе, то ако не беше паднал оня метеорит, да знаеш ние къде щяхме да бъдем. Но нищо, тя историята си се въртиии...

Само да ти кажа, че "АКО"-то е много пластично и нехомогенно понятие и не винаги обяснява моментното състояние и последиците. Понякога е нужно да се да се разровиш дълбоко в него за да изясниш неясното!

Хокинг колко деца има?

3

Човекът иска да каже,че положителния резултат от един експеримент е по-малко интересен от отрицателния, защото потвърждава една хипотеза , докато отрицателния изисква нови хипотези и експерименти. Но това вече е казвано ,ха наздраве.

Ем да де, то оттука започна цялата работа - че всъщност, експериментите в ЦЕРН не потвърдиха нищо конкретно. Първо беше "частица, което може би е търсеният бозон на Хигс", после малко по малко си я нагласиха за такава, без никакви допълнителни изследвания.

Ах, Хокинг. Един балон, въздух под налягане. Няма нито едно фундаментално откритие, и въпреки това е наричан "най-великият на нашето време". С какво е велик по-точно? С разтягане на локуми на тема Черните дупки? Колко полезно.

Иначе интересно ги пише работите... Писателския талант не може да му се отрече.

Хах, на кого - на мен или на него? Да не си помислите, че пиша от различни никнеймове ;)

С глупак не се спори и е излишно да му се обяснява кой е Хокинг!

Ха-ха. Бай иван е поредния "специалист" по бозоните.

О,боже.Всичко разбраха и узнаха вече а ?Стана им скучно.И преди го мислих ама вече имам доказателства.Доста са се чалннали или затъпели:) Или и двете едновременно.

Едно време са проклетисвали Нютон за бъркотията на математиката и скърбяхме за унищожаването на поезията в дъгата от разделителната призма на г-н Нютон"

Едно време какви физици имаше...

Хокинг заради стоте си долара ли недоволства сега?... Ама не знам дали му е ясно, че всъщност не ги е изгубил, понеже нищо не беше открито в крайна сметка.

Даваш ли си сметка, че говориш за един от най-блестящите умове на нашето време ?

Даваш ли си сметка, че въпросният "блестящ ум" представлява просто едно протеже на съвременната система?... което си противоречи с всяко следващо свое изказване.

Демек, човекът си прави ебавки, а вие пишете почти сериозна статия по темата? Велине пиши си там за тутурдки и таблетчета, немой бърка в умните неща.

Много обичам коментарите от типа "бла-бла-бла-бла-бла-бла"... in fact - като моя :D

E, какво сериозно е казал? Говори за бас и как се е надявал, да остане нещо мистериозно. То това е някаква открита лекция пред студенти - те обикновено са забавни. Вие тука се правите на много умни и разни мухлясали доценчета от ФзФ-то реват, че не двеват нищо от относителностите, квантова и струни. И аз не отбирам тензорния и съм си изкарал тройката на магия, ама не съм тръгнал да обяснявам, че виждаш ли аритметиката е по-умна.

Объркал си секцията май - ходи гледай ц*ци в Лайф.

Тук има хора от Позитано. Моля, Ви-сбъркали сте темата. Отивайте в друг форум да слагате механично - или отивайте да биете студенти.Комунистически ГНИДИ