Светът през 2030 година през погледа Марк Зукърбърг

Очила с увеличена реалност ще заменят мобилните телефони до 10 г., прогнозира шефът на Фейсбук

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега пак ще плъзнат ретро подигравките от типа "Очилата Гарга......"

А това не е ли вече така? Нима Вуйо не ни дебне вече? Нима отдавна не сме сами в нета? Ще имаме технология, така че да се чувстваме изцяло в присъствието на друг човек, независимо къде се намира той

Зукърбърг да вземе да се застреля.Това няма как да стане поради много причини ,някой от тях чисто технически .

Нека промиването на мозъци започне- СЕГА!

Откога го чакам виртуалното холаграмно присъствие - сутрин ме изпраща сламеноруса швейцарка с "мляко от Милка" а вечер ме посреща шоколадова кубинка с ром. Като избора на реалност да се извършва още докато си отварям гаража и на вратата на спалнята вече да съм "реализиран".

И още нещо, да не разводнявам много темата, извинявам се... Значи от нахлупването на цайсите в добавка към вече нахлупените слушалки човек отрязва 98,9% от възприятията си за заобикалящия го свят. От там до това да ти сложат "куплунги" и да точат от теб биоенергия, както във фантастиката МАтрицата има само половин крачка. Идиотията е, че всичко това става доброволно... Често дори е представяно като модерно и супер вървежно... Тия сомнанбули утре няма да могат да си отгледат сами 2 домата и да си направят 1 мекица... Няма да знаят как, а интернет няма да го има, за да проверят... Накъде отива този греховен свят??!

безпочвена параноя няма причина някой да "точи биоенергия" от човек! варианта е излишно сложен и многократно по-неефективен от всички други възможности. ако просто изгориш нужната маса вещества необходима да поддържаш човек жив ще получиш многократно повече енергия от колкото ако наливаш същата маса вещества в човек и се надяваш да издоиш нещо от него. първоначалната идея защо хората са в Матрицата е била коренно различна, но тя е била оценена като макар и логично обяснима, но прекалено сложна и неразбираема за общата публика. отделно дори днес и сега (както и абсолютно винаги) всеки индивид фактически живее в свой си измислен свят. за едни едно е ценно за други друго, за някои света е розов, за други мрачен и всички плетат конспирации срещу него, за трети мъжете са жени, за четвърти някой бог/богове бдят над всичко, за друг пък земята е плоска ... схващаш идеята надявам се. дори със 100% възприемане на околния свят пак в ума си го изкривяваме до неузнаваемост. пп. дори днес сигурно 70-80% от населението на земята си няма идея как да отгледа домати и да меси мекици. и какво от това? на мен лично нито първото нито второто за 40 г живот не са ми били необходими умения. преди 50 хил години най-ценното умение е било лова на мамути и др. подобни свръхголеми животни. днес почти никой не го може, това значи ли че сме неспособни да оцелеем?

До някъде си прав, но от друга страна в момента в който цялото население няма идея как да си върже обувките, не става ли изцяло зависимо от тези отгоре? В момента не е нужно да убиваш мамути, защото има едни хора на които това им е работата - да стрелят и да убиват каквото ни застрашава. Но с всичките добавени реалности и целите с които се ползват (70% порно, 29% забавление, 1% нещо смислено), масовото затъпяване е факт. Млади хора които не знаят от какво е "направено" месото и зеленчуците и мислещи си, че се правят в заводи и какви ли още не примери. Може пък и аз да съм един от тези индивиди живеещи в свой собствен свят който към момента изглежда значително по-мрачен от колкото преди 20 години. Времето ще покаже. Единствено се надявам все пак да има някой интересуващ се от нещо различно от това да известен и да го дават по тубата или инстаграм, че иначе кой ще ги измисля новите технологии? Кризата с хората е налице, последен пример - Боинг.

Айде още един дето е тръгнал да се изявява като "визионер"... Забрави пъпчивия еврей от кого и кога открадна идеята и първата разработка на "неговата" платформа... Повръщ ми се вече от такива кухи биологични единици мислещи се за ЕДИНИЦАТА пред милиардите нули.

То и сега всички са заболи нос в телефоните ма кат нахлупят и очила хептен няма да виждат че има и други хора на този свят

Отворете някое техническо списание от 70те и 80те и вижте какви са прогнозите за сегашното време.

Я живи/полуживи или умрели!?

Този пикльо ли ще дава прогнози. Измисли като на игра една долна антисоциална мрежа, не е нито Аннщайн нито Стивън Хокинг това момченце.

Ми ако вече сме в матрицата ... ще стане като матрица в матрицата където също сигурно ще стане скучно на някои хора и още една матрица ще се направи :D нещо като матрьошка

Не че авторът е прав, но и критикуващите не са. Добавена реалност AR, виртуална реалност VR и смесената реалност MR вкупом се обединяват под шапката на разширената реалност XR (еxtended reality), която тук по неведоми пътища е преведена като "увеличена".

Кажи бе, момче, за нас дето не разбираме. Тези всичките реалности по-реални ли са от тая дето с бабата я знаем?

кой ще носи очила бе увеличени олигофрени .Нямат край простотиите на дира

Казва се "добавена реалност", а не увеличена.

Реалността е добавена, "увеличена" е простатата.

И аз да имах компания за продукти за виртуална реалност, която не върви и аз щях да говоря такива глупости , пък може някой да се върже.

Едно време никой не е искал да слезе от каручката и да се качи на автомобил. Същото важи и за летенето със самолет - голем страх. Така че пишеш врели-некипели.

И да добавя: Зуки, ти не си Мъск, а долен печалбар!

(аugmented reality) "Увеличена реалност" !!!!!!!!!!!!! ОТ километри си личи, че използвате Гугъл транслейт.

А през 2060 - жица направо в мозъка, в центъра на удоволствието, и Цукерберг ще решава дали да ви пусне кеф, според това дали са политкоректни мненията ви През 2100 - добре дошли в Матрицата (фейсбук)