Светът през 2030 година през погледа Марк Зукърбърг

Очила с увеличена реалност ще заменят мобилните телефони до 10 г., прогнозира шефът на Фейсбук

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А през 2060 - жица направо в мозъка, в центъра на удоволствието, и Цукерберг ще решава дали да ви пусне кеф, според това дали са политкоректни мненията ви През 2100 - добре дошли в Матрицата (фейсбук)

(аugmented reality) "Увеличена реалност" !!!!!!!!!!!!! ОТ километри си личи, че използвате Гугъл транслейт.

И да добавя: Зуки, ти не си Мъск, а долен печалбар!

И аз да имах компания за продукти за виртуална реалност, която не върви и аз щях да говоря такива глупости , пък може някой да се върже.

Реалността е добавена, "увеличена" е простатата.

Казва се "добавена реалност", а не увеличена.

Едно време никой не е искал да слезе от каручката и да се качи на автомобил. Същото важи и за летенето със самолет - голем страх. Така че пишеш врели-некипели.

кой ще носи очила бе увеличени олигофрени .Нямат край простотиите на дира

Не че авторът е прав, но и критикуващите не са. Добавена реалност AR, виртуална реалност VR и смесената реалност MR вкупом се обединяват под шапката на разширената реалност XR (еxtended reality), която тук по неведоми пътища е преведена като "увеличена".

Ми ако вече сме в матрицата ... ще стане като матрица в матрицата където също сигурно ще стане скучно на някои хора и още една матрица ще се направи :D нещо като матрьошка

Този пикльо ли ще дава прогнози. Измисли като на игра една долна антисоциална мрежа, не е нито Аннщайн нито Стивън Хокинг това момченце.

Я живи/полуживи или умрели!?

Кажи бе, момче, за нас дето не разбираме. Тези всичките реалности по-реални ли са от тая дето с бабата я знаем?

Отворете някое техническо списание от 70те и 80те и вижте какви са прогнозите за сегашното време.

То и сега всички са заболи нос в телефоните ма кат нахлупят и очила хептен няма да виждат че има и други хора на този свят

Айде още един дето е тръгнал да се изявява като "визионер"... Забрави пъпчивия еврей от кого и кога открадна идеята и първата разработка на "неговата" платформа... Повръщ ми се вече от такива кухи биологични единици мислещи се за ЕДИНИЦАТА пред милиардите нули.

И още нещо, да не разводнявам много темата, извинявам се... Значи от нахлупването на цайсите в добавка към вече нахлупените слушалки човек отрязва 98,9% от възприятията си за заобикалящия го свят. От там до това да ти сложат "куплунги" и да точат от теб биоенергия, както във фантастиката МАтрицата има само половин крачка. Идиотията е, че всичко това става доброволно... Често дори е представяно като модерно и супер вървежно... Тия сомнанбули утре няма да могат да си отгледат сами 2 домата и да си направят 1 мекица... Няма да знаят как, а интернет няма да го има, за да проверят... Накъде отива този греховен свят??!

Откога го чакам виртуалното холаграмно присъствие - сутрин ме изпраща сламеноруса швейцарка с "мляко от Милка" а вечер ме посреща шоколадова кубинка с ром. Като избора на реалност да се извършва още докато си отварям гаража и на вратата на спалнята вече да съм "реализиран".

Нека промиването на мозъци започне- СЕГА!

безпочвена параноя няма причина някой да "точи биоенергия" от човек! варианта е излишно сложен и многократно по-неефективен от всички други възможности. ако просто изгориш нужната маса вещества необходима да поддържаш човек жив ще получиш многократно повече енергия от колкото ако наливаш същата маса вещества в човек и се надяваш да издоиш нещо от него. първоначалната идея защо хората са в Матрицата е била коренно различна, но тя е била оценена като макар и логично обяснима, но прекалено сложна и неразбираема за общата публика. отделно дори днес и сега (както и абсолютно винаги) всеки индивид фактически живее в свой си измислен свят. за едни едно е ценно за други друго, за някои света е розов, за други мрачен и всички плетат конспирации срещу него, за трети мъжете са жени, за четвърти някой бог/богове бдят над всичко, за друг пък земята е плоска ... схващаш идеята надявам се. дори със 100% възприемане на околния свят пак в ума си го изкривяваме до неузнаваемост. пп. дори днес сигурно 70-80% от населението на земята си няма идея как да отгледа домати и да меси мекици. и какво от това? на мен лично нито първото нито второто за 40 г живот не са ми били необходими умения. преди 50 хил години най-ценното умение е било лова на мамути и др. подобни свръхголеми животни. днес почти никой не го може, това значи ли че сме неспособни да оцелеем?

Зукърбърг да вземе да се застреля.Това няма как да стане поради много причини ,някой от тях чисто технически .

А това не е ли вече така? Нима Вуйо не ни дебне вече? Нима отдавна не сме сами в нета? Ще имаме технология, така че да се чувстваме изцяло в присъствието на друг човек, независимо къде се намира той

Сега пак ще плъзнат ретро подигравките от типа "Очилата Гарга......"

До някъде си прав, но от друга страна в момента в който цялото население няма идея как да си върже обувките, не става ли изцяло зависимо от тези отгоре? В момента не е нужно да убиваш мамути, защото има едни хора на които това им е работата - да стрелят и да убиват каквото ни застрашава. Но с всичките добавени реалности и целите с които се ползват (70% порно, 29% забавление, 1% нещо смислено), масовото затъпяване е факт. Млади хора които не знаят от какво е "направено" месото и зеленчуците и мислещи си, че се правят в заводи и какви ли още не примери. Може пък и аз да съм един от тези индивиди живеещи в свой собствен свят който към момента изглежда значително по-мрачен от колкото преди 20 години. Времето ще покаже. Единствено се надявам все пак да има някой интересуващ се от нещо различно от това да известен и да го дават по тубата или инстаграм, че иначе кой ще ги измисля новите технологии? Кризата с хората е налице, последен пример - Боинг.