СЗО призна геймърството за заболяване

Сред симптомите на зависимост са невъзможността на човек да контролира времето за игра

Обратно в новината

Коментари - СЗО призна геймърството за заболяване | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Епъ добре ..

Това отдавна трябваше да се случи! При мои познати от ИТ, с които слава богу не ми се налага да комуникирам нито по лични, нито по служебни поводи, си има много вманиачени геймъри, алкохолици, комарджии и всякакви други отрепки, при това и от двата пола.

коя ли група хора няма алкохолици, комарджии и всякакви други отрепки, при това и от двата пола ?

Геймърите могат ли да ползват болничен и медицинско лечение

То е необходима цялостна дефиниция за всички дарк патърн модели, използвани от фейса, тикток, туитър и тем подобни психологически хакове водещи до абстиненция към допаминова реакция. Това е все пак добра стъпка. Вече като им казвам на идиотите геймъри, че са болни ще им давам линк към СЗО:)

Друго си е средата ти от стеоители по строежите и фризьорки..

Това са комарджиите в България - IT-та и таксиметрови шофифьори

че ни ваксинират и че се опраеме

Да пишеш назидателни коментари също е пристрастяване... :)

най добре и един телк да си изкарат

Споко, това е нормално за работещите в ИТ професиите. Нали ни се налага да се разправяме с такива като вас.

Това го знаем. При нас е хронично. Ваксини кога? Да ваксинираме децата.

Запада е деградационен строй, не случайно, а целенасочено, защо, как е тежка тема. Искат ЛГБТ, искат наркомани, смяна на пола, евтаназия, убийци излизат след 10-20 години от затвора, просто целенасочено несправедлив строй. Китай видя освен ползата от компютър, с тях да конструират совалки, чипове, може да се появи зависимост. Сложи ред и контрол, контролира и самите приложения да не ползват подмолни психологически методи за създаване на зависимост, подобно на фейсбук, твитер... Също и защитиха децата си, дадоха им реална алтернатива, младежки дружини за спорт, и забраниха игрите за малчуганите , мисля че беше петък и събота по 2 часа.

СЗО и манго ДГД!

СЗО пребори наркотиците, алкохола, цигарите, порнографията та чак стигна до геймърството. Я си гледайте там Ковид-а, помиари недъгави, и измислете още няколко дузини полове, че сегашните 40 не са достатъчно.

Ще е еновина, когато СЗО признае исляма за болест.

Ако си циганин ти се полага ТЕЛК по рождение.

Ми то и хазарта отдавна е признат за заболяване, но отвсякъде ни го навират в очите, включително и изключително неприятните реклами на вашия сайт. Също както и бързите кредити и всякакви лекарства без рецепта. Иначе тъкмо отворих статията и ми излезе и реклама за някаква игра! Много добро продуктово позициониране, поздавления:)))

А, забравих за алкохолните фирми, които се активизираха много по празниците, чудя се няма ли някакви регулации какво може да се рекламира по телевизията поне

Първо накарай Тедрос да ти покаже моливчето си, дали е подострено и тогава можеш да имаш претенции.

Рекламите ги генерира Гугъл според вашите интереси и сайтовете, които сте посещавали…

Всяка крайност се превръща в болест

Накрая наистина ще ни превземат китайците

Веднага ваксинационен план с 3 бустера за всеки случай :D

На ред е да признаят и мързела за болест. Да се даватболнични на търтеите. Джендърски времена...

И да и не

Аз знам кои са рекламите които ми генерира, но на Дира има вградени реклами на всякакви Бетове, които никога не посещавам, както и нямам власт над рекламите по телевизията

Като цитираме СЗО за авторитет при киберзаболяванията, защо не ги цитираме и ори наредбите за маските? Или пак приказката за дявола и евангелието?..

Ами няма нищо лошо ! По-добре ли да е пияница и да млати всички , които му се изпречат или да хойка след всяка фуста със съмнителна хигиена.

и алкохолизма и не вземе мерки за него? Дрогата и всички пороци що не се забранят с доживотни затвори?

от неандерталци

Не знам за пристрастяване, но колко смазва двигателната култура не е истина. Всичко трябва да е с мярка, тук обаче трябва да се включим и родителите. За съжаление има хора които предпочитат децата да са вкъщи от колкото навън да играят или запишат децата си на спорт.

Не посещавам сайтове свързани с алкохол, но виж реклама на алкохол гледам всеки ден по много пъти. Не залагам , но на онлайн казина имам още повече реклами! Прочети пак какво виждаш и кога гугъл ти пуска реклами и кога сайта, който посещаваш ;)

Репортвай ги рекламите и всичко ще е точно. Аз така правя :)

соросоизма, джендърството и глобализма също....

нормално,12 години играя на играта ГЕП и се чувствам зависим

Айде да не бъркаме, нормалната и логично дефинирана реакция с назидателни коментари. Проблемът с дигиталната зависимост е научно-доказан. Не съм видял психично-болен да си признае, че е болен. Той се вижда като здрав. А това, че около него е леш не му пука. Точно както на наркоманчетата.

Толкова тъпи аргументи не съм чувал. Ако заместиш геймърство със спорт не важи ли същото.

Комунизма също е заболяване! Червена чума отнела живота на над 250 млн човека ... Досега!

зависи от спорта,ако е Човека с ръце базуки...

Геймърите признаха СЗО за най-големият манипулатор!

Младите хора предпочитат да цъкнат някоя игра, отколкото да гледат медийната пропаганда с чумата.И явно на СЗО това не им харесва.

Нека го обявяват. Някои хора изкарват милиони през това време.

СЗО трябва да бъдат по-либерални. Вместо гей паради сега ще се организират геймър паради.

То си има шампионати с хиляди публика. Само дано по гейщина не направят, че не знам какво ще показват.

Не на игрите, да на metaverse на зомбито зукабърк.... Явно не се вписват геймърите в схемата... не изпълняват без да питат каквото им се казва. Да не говорим, че с тези пандемии и локдауни хората трябва по цял ден да гледат телевизия и да се депресират, че света свършва и всички ша омрем...

Това е така, искам да споделя своята история. Преди да имам PC, имах съвсем нормален живот, бях при мама и разхождах кучето и в Борисовата. Но заради facebook се запознах и ожених. след това започнах да играя, CS, LOL, WOW, D2, H3, AoI, междувременно ми се родиха и деца, не знам от къде. Може би от образувателните канали след 24:00. Започнах и да пия, по малко, 100, 200 до 300 г. сливова, гроздова, но не спрях да играя. Превъртях няколко пъти дори и тамагочите на сестра ми. Имам счупени две мишки Razor, едно PC с AMD Athlon 2 монитора, щото ги избоксирах заради lag в играта. Моля СЗО да ми помогне. Искам да си купя Mac

Аз като малък много играех. Прибирах се, хвърлях раницата и по цял ден фифа. И си виках това няма никога да ми омръзне. Сега съм на 28. Понякога се събираме компания и цъкаме мачове на фифа е така за бъзик. На 15 минута вече умирам от тъпотия и си викам как може някой да се замимава с това . Та така пичове. Цъкайте си, ама реалния живот е много по яка игра.

СЗО пак да ми ядат уя

Така искаше твоя си педалски парад.Спокойно Слабоумене ако нещо си на зор ще ебна