Коментари - Топ 5 на най-бързите реактивни самолети (снимки) | IT.dir.bg
назад

Топ 5 на най-бързите реактивни самолети (снимки)

Въпреки руския и китайски напредък в хиперзвуковите технологии, рекордът все още принадлежи на САЩ

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Топ 5 на най-бързите реактивни самолети (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко ви платиха да вмъкнете Рассията в надпреварата между Китай и САЩ? Как беше? Похвали ме уста че циганката ми умря...

освен Русия и донякъде САЩ и Китай /10 години по назад/ просто други няма с такива технологии. Това е факта колкото и да е неприятен за либерал травеститите.

Х-43А какво прави в класацията, не може да излита, не може да каца, дълъг е 3.7 метра, това не е самолет, а по-скоро ракета.

Липсва в класацията индийския Чандръндрън 3ХОИ - той успешно достигнал 3333.12 км/ч на твърдо гориво , плюс това е бамбуков - еко !

дрон бе дрон ... дрон карат !

ти пък съвсем оглупя ! пред фактите и ботовете мълчат !

Последните два използват ракетни двигатели, реактивен значи засмукващ кислород от атмосферата. Освен това рекордът за височина е руски миг някакъв си достига 31 километра

Всъщност скоростта не е особено важна вече. Никой не води самолетни "дуели" с картечници. Засичаст се отвъд видимия хоризонт и си пращат самонасочващи се "поздрави".

Да, това работи ако нападаш камиларите, ама ако има ПВО и изтребителна авиация какво правим?

Ами там руснака казва земята крива и не се вижда зад кривината хахахахаха

Тва с което ги засичаш също подлежи на засичане, та може скоро след засичането да пристигне и пратка. Гърмяща, хахаха

Чакай .. детето да нарисува и то един макет.

Дам я сега да кажеш какво правят инжинерите на тези безаналогови гигасупер звукови ракети в Сибир в лагерите ???? Щото не виждам причина да ги има а Зеленски да е разхожда необезпокояван в Киев надрусан и с нациски знамена в едната ръка на един хрърлей е а Пейтриатите ги унищожиха поне 3 пъти вече и то тия от 80те

Х-43 НЕ Е САМОЛЕТ 1/ за РЕАКТИВЕН самолет - СР-71 Блекбърд (3600 км/ч) 2/ за РАКЕТЕН самолет (пилотиран)- Х-15 , държащ рекорда за скорот (7200 км/ч) и височина (над 100 км) другото са дронове,ракети,глайдери.......

Рамджет и скрамджет са видове реактивни двигатели. Последните два са реактивни самолети и както казваш "засмукващи кислород от атмосферата". Те например не биха могли да летят извън атмосферата. Имаш предвид Миг 25, а рекорда му е 36 километра височина от далечната 1973 г.

Глупаво сравнение. Х-43 няма изобщо излитане, а е спускан от самолет на тип ракета и е летял така май минута ли. Това не е реален самолет. МиГ-25 се твърди, че е летял с 3625км/ч. МиГ-31 е развитие на МиГ-25, но не е тестван на максимална скорост. Знае си се, че може да си лети на 3000км/ч докато му свърши горивото и не е само на форсаж, като при други изтребители. Може да е дори най-бързият реален самолет, но не е тестван. Прави се май и от не малък процент титан, дето американците нямат и преди купуват през прекупвачи от СССР. Сега ми дава: Моля, пишете само на български език в коментара. Сигурно защото бях копирал Х-43 - смених на българско.

една камара глупости : 1/ МиГ-31 е развитие на МиГ-25...........да,така е, което не значи че трябва да е по-бърз 2/ не е тестван на макс.скорост..............сигурно е единственият такъв "в Мире" за 120 години въздухоплаване , ама де ще е тестван ве.....неееее 3/ може да лети....докато му свърши горивото............всички са така 4/ 3000 км/ч .....и не е само на форсаж..............не на форсаж , а на мегафорсаж баш си е..... 5/ може да е най-бързият реален самолет..........може,ама не е, СР-71 е първенеца 6/ със двигатели Д-30 , разработени през 60-те , какви са тия балалайки дето му присъждаш 7/ върховните двигатели са тези на Ф-22 и Ф-35 със надзвукова скорст без форсаж за самолетите 8/ за МиГ-31 най-най гоУемото , което може да се изтъкне е надзвукова скорост на ниска височина , което е адската безсмислица и е точно обратно на функциите които изпълнява 9/ и двата...Миг-25 и МиГ-31 са едни невероятни сандъци "сделани с теслата" , груби,тежки,неугледни , неманеврени , със нитовани стоманени листове , 36-46 тона (!!!) , бързи за щото са им набухали два мощни двигателя , пълна скръб като живучест и износоустойчивост , ресурс им е 5-10 пъти от този на американците.

Еее по полека с путинофилите де. Те са нежни души. Тоя направо го прати да плаче в ъгъла... Никаква милост нямаш...

Да вземам само сравнението с Ф-22 и Ф-35. Ф-22 е с максимална скорост на форсаж 2410км/ч. Грипените са някъде толкова. МиГ-29 е 2450км/ч. Ф-35 е пълна трагедия като скорост и не достигаше 2000км/ч на форсаж. По-бавен изтребител от Ф-35 от съвременните нормални едва ли има изобщо! Отделно дето след почти всяко летене трябва да му сменят покритието и е супер скъп на летеж. При нормално летене, покрай тях може да мине МиГ-31 с 2000км/ч отгоре. Онези на форсаж летят едва няколко минути. МиГ-31 от излитане може да си лети през цялото време на 3000+км/ч до при кацане. Това са несравними самолети за целите. Все едно сравняваш трамвай с мотор.

И интересно какво ще е останало от Ф-22 и Ф-35 ако на форсаж летят през цялото време и къде и как трябва да ги съберат после! На форсаж се летяло едва няколко минути.

трудно се спори със чугунени кратуни.......и като се вкопчите във тази максимална скорост , та максимална скорост. Бърз е , и к'во ? СР-71 е по-бърз и по-стар......и точно той, с неговите уникални двигатели може да кара на форсажен режим ЧАСОВЕ (рекорда от 1974 год. е 5500 км за под 2 час със 2900 км/ч средна скорост). Когато Миг_31 го направи и наполовина, ела ми се обади. ЗАБРАВИ за дълговременен форсаж , ресурса на руските двигатели е несравнимо по-малък. И защо МиГ-31 го срвнявате със Ф-35 ? Дай направо със А-10 , а ? Редно е със Ф-15 и Ф-22 , да,и двата са по-бавни на макс.скорост, но съвсем не със много . И няма , повтарям НЯМА съветски/руски самолет достигащ свръхзвукова скорост без форсаж. Сега,може би Су-57, но той не може да се каже че е на въоръжение. Никой вече не търси (ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ) висока максимална скорост......навремето е била нужна за близък бой и бягане от ракети , което вече е невъзможно. Затова 5-то поколение са СТЕЛТ,освен модерната електроника ,АФАР радар, крейсерски надзвуков режим без форсаж. Неща, за които Су-57 не е дорасъл , на руските бангии им дай само да се правят на акробати по авиофоруми, ама пак вече никой не се лъже да ги купува (орровергайте ме де ! ). И си продължавате руските балалайки за Ф-35 пък самолета вече чукна 1000 произведени бройки и поне още толкова заявени за следващите десет години ( в момента като заявиш ще се чака 7-8 години)

Другарю, време е да научиш що е то стелт и каква е концепцията му. При него не се залага на скорост, а ниска отражаемост и засичане. Ти като не го видиш че е застанал зад теб, кел файда че можеш да вдигнеш 3000, като вече ще е набучил ракетата в опашката ти... Хич не умеете да мислите това, путинофилите...

ми едни чебурашки. Това'ищи не пиздите! Миг-31 е ветеран от СССР. Днес Русия само ги разбива, без да ги произвежда. Миг-31 е избран да изстрелва "кинжал"- окачен отвън "Искандер", защото няма друг руски самолет да издържи теглото и ОТКАТА ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕ на "кинжал"-Искандер. Русия до днес няма двигатели 5 поколение....т.е. самолети да летят без форсиране. Затова, Засранци, от 10г Директора на бюрото "Сухой" сече дърва в околностите на Магадане. Никой руски самолет не е проектиран да лети при високи скорости, защото няма какво да го охлади. Приказките за 10 ТОНА ЛЕТЯЩ ТИТАН ги пишете само на вашите Вожбужденски групови оргии.

Радарите май ги взеха от руснаците и руснаците бяха първите с новият тип радари и където се говореше за засичане на 400км разстояние. Ракетите на САЩ за изтребители са по максимум 100-160км далекобойност. На Русия са до 400км. Говоря за стандартните. Ако тези от МиГ-31 не допуснат грешка, никога няма да попаднат в обсега на Ф-35. Когато Русия изпрати 2 Су-57 в Афганистан, САЩ спря летенето там на Ф-22. И за радари имаха огромен проблем с Ф-22 и преди не летяха с Ф-35 заедно.

хехехе пъргав??? фантасмагории от холивуд!!

Освен това за СР-71 ето ти цитат от Уикипедия: Тъй като САЩ нямат залежи от титанова руда рутил, се налага да я закупят от СССР чрез страни от Третия свят и тайни операции. Част от метала е доставян под формата на снаряди и други оръжия. Това и за горен дето се смее за титана.

Абе сащ и китай може и да правят нещо по въпроса, но русия най много някой нов модел пепелац да сътвори.

Ма ти верно си чугунена глава... Руските били с обсег 400 а американските с обсег 150км... И каква ти е файдата, че обсега на ракетата ти е 400км при условие, че не можеш да видиш вражеският самолет?

ти си откачен, ве!

по просто парче и по голуемо мекере от ХеХе .......

и без да си специалист се набива нещо странно, значи американския вдигал три и пестин и загрявал яко, но е прелитал над цецецера, демек дълъг полет на разреден въздух. Обаче щайгите, 25 и 31, доказани след бягството на Беленко, че са чугунени щайги, били вдигали 3-4 х. му хахаха... И за колко време това, 25 и 31 секунди ли, стотни ли, щото някакси не вярвам с чугун-матрял да не загреваш, а всичко делано в цецецера беше евтина ютия. Когато американците разфасовали МиГ-25 (31 е почти същия), се учудили на тежестта на материалите, което обяснило огромния двигател. А някой долу писал за Ф15... Ф15 Ийгъл 2, носи 14 тона оръжие, включително "картечница" с ракети АМБЪР в./въздух. Винаги американските изтребители са носели тонове по-малко тежест сравнено със съв. щайги, вкл. сегашните, могат да носят и атомни оръжия и какво ли не, факт. Ватата хаби двигатели за да носи чугуня не оръжията, щото няма технология, скъпо е, и затова и стелт не можа да направи, щото те не знаят, че лекото може да е здраво, но е скъпо и изисква акъл.