Турция: Нашият безпилотен стелт ще превъзхожда F-35

Новият дрон на южната ни съседка може да се окаже едно от най-модерните оръжия на десетилетието

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А къде сме ние!?

Има поне едно отнощение, в което никой не е способен да надмине американските самолети - размера на добевената стойност.

в цялата си история турците доказват, че са свирепи, тъпи и страхливи. Днешните им политици го потвърждават

да бе да ама друг път. Я вземи виж от 1300г България колко всъщност сме били роби на византия и после на османците и че за нищо не ставаме и тогава говори за турците. Да не говорим, че преди това пак не сме ставали и в един момент аха и да изчезне българия и това е много преди византийците. За разлика от нас турците са били империя сравнима с римската по мощ! Да не говориме, че са и последният халифат преди да се разпусне и да стане република. Сега са с вътрешна икономика и 90% си произвеждат всичко, като могат да се изолират за 50г и няма да има недостиг, а ние сме пълни лайна. Не съм турчин, а 100% българин. Просто не съм кон с капаци.

Българин не се изразя "я вземи виж ", кое да взема и кое да видя :) Предполагам ,че си плод на Българо -съветската дружба . Блуждаещ шеметрон без род и родина .

така е, пазаруваш от али експресс и си най хай текккк! за сефте чувам, че тази е свръх напреднала държава с най модерно управление и модерни разбирания за живота.

Казалема ще яде бой от нашите НА КАЛЕМА.

Въпрос на продажби а не на качества-цена. Русия произвежда в момента най добрите стмолети по отношение на отлични качества и цена. Но САЩ никога няма да позволят техните колонии ЕС и други, да купят НеАмерикански самолети! Турция ако опитат да продава подобни самолети , САЩ ще ги смачкат политически и икономически.

Стелтът мьи е мноу по-добър от стелтът тьи!

До "d"-аз не съдя,като невярваш ,че е така потърси ги в уикипедия:скорост-миг 21-2230км/ч,ф 35-1460до 1800км/ч,таван миг 21-19000м,ф35-15000м,и тн.миг21 не е изхвърлен,а още хвърчи,даже в страни от нато,Хърватска и Румъния

Голям майтап, тези освен да използват дупките си по телата за различни неща, друго не правят. Те са генетично прости и ако правят нещо, то е защото са откраднали това-онова

Важното е, че ти си ГУЕМА работа, нал тъй ...

Заглавие: Нашият безпилотен стелт ще превъзхожда Ф-35 В текста: "...той може да има превъзходство в някои области" Вероятно в други ще е гола вода или като цяло нероден Петко! Гогов, Гогооооооооов, много си зле!

Не мога да разбера. Мойте съграждани плюят по турция, по китай, по източните страни и индия, и ватниците, че копират и взимат готови части. Ами скъпи байно, скъпи мой съграждани. Кое е срамно в това? Та ние един хеликоптер нямаме а вие плюхте хора, които имат нация и си имат производство. Тяхно собствено, независимо. Части си купуват и си правят апаратура. Ние щото сме сложни и всичко знаем веднага плюем? Тъпа нация с тъпи мой съграждани.

Ти ако искаш викай "Ура" бе. Кой ти пречи? Нали не си тъп скъпи съселянино?

То затова се оплакават колко "добре" живеят!

... то кой вече не го превъзхожда тоз Ф-35 ? премахнаха си Ф-22 .....и на тоз ще му дойде времето? дори Ф-18 са по добри и евтини!!!!

Прочети малко реални мнения на пилоти преминали от 4 + поколение на Ф-35 и тогава се изказвай кой, кого превъзхожда.

ПОРЕДНИТЕ ИЗХВЪРЛЯНИЯ НА ТУРЧАЛЯТА . ЧЕ ВЛАГАТ МНОГО ПАРИ ЗА ВОЕННО ОБОРУДВАНЕ И ИНОВАЦИИ Е ФАКТ . НО , ТАКА Е ПРИ ВСЯКА ДИКТАТУРА

Ми нека го превъзхожда. Какъв е проблемът?

Не е толкова трудно,на ф 35 оборудването му е пето поколение,като летателни характеристики е слаб,в това отношение ф 4 е много по-добър

Съседите за колко години колко много дръпнаха напред ? За някой доморасли дето ги сравняват с тези които се използват срещу Украйна, където ги свалят с ловни пушки ; учете се за нанотехнология като за начало AESA.

Колко дръпнаха напред? Кола турска видял ли си? А от колко години се канят.

..що им е кола? ...... да не би да си видял Ингилийска? има Германци за това>>>>.

РУСНАЦИТЕ СВАЛЯТ БАЙРЯКТАРИТЕ .... ДАЖЕ С ПРАШКИ ... РЕКЛАМАТА ИМ ИЗЧЕЗНА :)) ХУБАВА РАБОТА АМА ТУРСКА :))

Украинците използваха тези самолети като ударни дронове. А, те просто са твърде скъпи за тази цел. Но това че укр. ги изпозлваха тъпо (под впечатление от конфликта в Карабах, където нямаше нормално ПВО) и ги погубиха не значи че самолетите са лоши. Байрактарите са идеални за разузнаване, целеуказание и управление на дронове камикадзе в реално време.

Турските дронове унищожава руската пво във нагорни корабах първо се подготви после коментирай

АКО БЕШЕ ТОЛКОВА ПРОСТО И ЛЕСНО ..... ДОСЕГА ЕВРЕИТЕ ДА СА ИЗЧЕГЪРКАЛИ ИРАН ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА :))) ..... ТУРЦИЯ ВЪРВИ ПО СТЪПКИТЕ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ И УКРАЙНА ..... НАПОСЛЕДЪК ЗАТИХНА ШУМА ОКОЛО НАГОРНИ КАРАБАХ, ЗАЩОТО АРМЕНУЯ КУПИ ДРОНОВЕ И РАКЕТИ ОТ БРАТСКИ ИРАН С РАЗРЕШЕНИЕТО НА РУСИЯ :))

Не е важно колко ти е супер-хипер як самолета, а колко бройки имаш от него. Войната в Украйна го доказва това постоянно. Да, можеш с ракета за $100000 да свалиш шперплатов самолет за $5000.... ама... За едни и същи пари едната страна ще има супер ракета, а другата 20 фърчила. Еми простата сметка показва че 19 ще стигнат целите си. Същото ако имаш 10 супер яки самолета и 200 безпилотника (реактивен стелт) срещу тях. Аз бих предпочел безпилотниците. Седят си в хангара, ни хляб искат ни вода. Веднъж направена и обучена програмата се копира за секунди. А пилотируемия самолет иска жив човек който иска заплата (сериозна) и обучението му освен че е скъпо е дълъг процес. И загубата на пилота не може да се компенсира бързо за каквито и да е пари и ресурси. Просто физически е невъзможно.

Само дето с безпиолотния самолет се молиш някой да не те хакне и да не стане с твоите камъни по твоята глава ... Всичко си има предимства и недостатъци.

''Турски'' дрон, с украински реактивен двигател, американска стелт технология и части ! Евала на фесовете, тежко и горко на руснаците.

БАЙРАКТАР?

Зетят на Ердоган движи тази програма . Той е завършил обучението си в САЩ, за ужас на всички русофили и китайофили ;) На практика това е американски дрон, който не е нищо особено ;)

Не съм изненадан от тази реплика! Турция сътрудничи с Русия и Китай-нищо чудно да са получили едно рамо в тази насока!

Турция са на светлинни години като модернизирана армия от руската

Името Kizilelma означава "Червена ябълка" на турски. Дронът се задвижва от един реактивен двигател, проектиран в Украйна от Ivchenko-Progres. Kizilelma може да носи 1500 килограма въоръжение, има скорост от над 600 км/ч и боен обсег от 925 км. От Baykar очакват в бъдеще дронът да е способен и на свръхзвукови полети.

Тези още малко ще кажат че са по велики от САЩ.

Имат ли турците свърхскоростни влакове,, имат, имат и 4 трансконтинентални моста, имат и ж.п. тунел и автотунел под Босфора, имат и презморски мост. Имат 5 фирми за бяла техника. Произвеждат автобуси,, автомобили,транспортни и военни кораби. Имат силно развито мебелно производство, текстил. Произвеждат дронове и хеликоптери, защо да не могат безпилотно самолетче да си направят. Почти 3 милиона българи са я посетили през 2022 г. на всички много им харесва там.

И нещо за инфлацията:)) Абе странна работа-но всяка друга стратегия руските трудове непрекъснато говорят че ако не бива русия щели сме да бъдем с фесове. Пък когато стане въпрос за турция се хвърлят да възхваляват ердоган.

Сега никъде не носят фесове, защо пък ние сме щели да носим?!

Освен мебелите и текстила всичко друго е по западни технологии, турчина строи сградата, чоточ.линия вътре се прави от германци и японци и след това ги обучават. Тунелите под Босфора се строят от японци, големите роторни машини по 25 тона се докарват от Япония, турците са с лопата и кирка.

Е те и японците крадяха от Кетърпилът 60-те

Ами евала па комшиите. Предишното им поколение дронове показаха какво могат в азербайджан, спечелиха войната за една седмица. Представям си това чудо какво ще може....

Незабавно присъединяване към Тюркие!

Турция в момента явно е лидер в областта на високите технологии, както на Балканите, така и в Близкия изток.

Ай да не е чак до там. Израел е много по-напред.

Кво сте се разлаяли бе капути!?? България произвежда ли дронове? България има ли самолети? България въобще произвежда ли нещо освен тоалетна хартия за дрисливите ви задници!! Ама жалка и дебилна нация! Боклуци..

Ти произвеждаш ли самолети и дронове? Значи си дрисльо. Нали?

Аз съм китаец, и ние произвеждаме всичко. А дрисльо е майка ти. Изсрала е дебил.

Турция както и китай го развиват само от геиполитичевки съображения.

Ти от коя нация си бе педал?

Тук въпросът не е от коя нация си, а фактите са си факти. България освен патрони за калашников и снаряди за руски гаубици нищо друго не може да произведе за своята войска.

Отново безанАналоГовнетно воурожение от восточната джамахирия. Ха ха хи хи хи хи ха ха ха

А чакай малко, то от другата джамахирия Турция. Е те турците поне един байрактар сглабиха от украински, австрийски и канадски части.

F 35 не е еталон за сравнение. F 22 е много по-добър.

Дали ф-22 е стара работа процесороте му са технология на Нокия 3310.

И това му пречи да пука руски крушки ли? Зависи, какво правят с тия працесори. Не вярвам да играят игрички.

Може и да са им стари процесорите на американските самолети, ама руските са на лампи. Знаеш ли какво са лампи?

F-22 бил много скъп за поддръжка. Не е важно само да е по-добро, важно е и да е масово. 4ри HIMARS може да спряха руското настъпление, но не спечелиха войната засега. Трябват поне 400 на Украйна.

Ислямът не забраняваше ли консумацията на алкохол и опиати?

И той като всяка уважаща себе си религия ги забранява само за простолюдието. :))

Може само хашиш, но с наргиле :)

На опиати не. Асасините, идва от хашиш, доста известен период от персийската история, известен и като Сасаниско царство

Сасанидите са последната персийска династия, преди да ги завладеят и ислямизират арабите в средата на 7 век Хашишините- Асасини стават известни по време на монголското нашествие в Близкия изток. Базата им е в днешна Сирия- XII-XIII век

тъй че ако си вариш пшеница няма проблем.

Не се лъжете всичко е западно авионика радар сплати материали електрически системи компоненти тестова апаратура двигателите да не говорим електеоника за ракети и тн.

"Ще превъзхожда" и "може да превъзхожда в някои области" Гогова глупост или провокация. Все едно - статията е много тъпа

Шилo

Айде и тези почнаха като руснаците: тяхното ще е най-хубаво, ама не се знае кога и дали изобщо ще види бял свят. Картинки и приказки, приказки и картинки - за наивници.

Ключовата част липсва. "В някой отношения." Нека да позная. Ще е по-лек и ще е по-евтин, нали? :))) И осблужването му ще е по-евтино... :))) Да, Трабанта на баща ми превъзхожда "Чайката" на бай Тошо. В някой отношения. :)))

И колко страни са си позволили Ф35 и по колко бройки? Ще се продава като топъл хляб :)

Вица за Майбаха знаеш ли го? Спира един на светофара с Майбах и някакъв с жигулка спира до него и почва да му пибибка и да му маха да си свали прозореца. Тоя натиска едно копче и прозореца мазно се спуска надоло. Нашия човек върти ръчката като бесен и вика: -Абе, колега да те питам нещо. Доволен ли си от тая кола? Ония вдига вежда, замисля се и вика: -Да, доста съм доволен. Всъщност, нямам забележки. Перфектна е. -Абе, питам, щото гледам не ги карат много...

Тук на доста рептили не им се вярва, но забравят, че турците активно са участвали в разработките и производството на Ф16, та дори и на Ф35 :) Краварите се усетиха да ги отрежат, ма вече беше късно :)

То и гюлето е по добро от ф35. Само по кацането си приличат)))

И като си помисля турците на какви цени ще ги продават ... Май ФАЩ повече няма и един чертеж на Ф16 да продаде :)

Шилo

Чакай първо да излезе новата Лада, пък тогава ще видим за самолетите,

"Къзълелма" ще има радар с активна фазирана решетка, сравним с този на F-35. Освен със своите стелт характеристики дронът се гордее и с възможността си да излита от къси писти. За сведение на чертожниците: българските Ф16 ще са с такива радари.

И ще лети някога. И тати обеща да ми купи колело ама друг път:))))

Някой слага каруцата пред коня......

Дами и господа е жив таш*к за много ама много пари!

Все ще става за трепанйе на кюрди :)

Човекът е казал ще някога. Не уточнява нито годината нито дори и кой век. Вероятно ще стане по времето, когато f-35 ще бъдат махнати от употреба.

Има си първи април, що разваляте празника?

Турската Фъзня или както там се казва, ще има и задна скорост и ще може да лети под вода. Няма да е чак като РУСКИТЕ и КИТАЙСКИТЕ аналози, ама пак си е гъзарийка. Въпрос на чест е всяка по-мащабна диктатура да си има собствен самальот.

До вчера им хвалехте Байрактарчетата

Ама имаме добри геймъри, следователно ни трябват дронове не изтребители.

Нашите еФки са по-добри,невидими са. Платени са и не се виждат

А, ейго платените сорсоидчета веднага изплуваха с минусчетата. Как е харесва ли ви да плащате и да ви правят на балъчета после. Дайте по-нагоре задните части да ви онодят както си треба

Когато самолетите дойдат и когато на следващите избори вашите любимци отново загубят каква ще ви е следващата измишльотина?

Ако, дойдат. Домати не дойдат си трайкай в кошарата и не смей да се обаждаш

Нещо много ти бърка и отзад факта че ще имаме модерни бойни самолети? Що така бе другарю? Между другото я да ми посочиш келеш нещастен кой е тоя супер мега модерен самолет дето го има на склад и можем да си го купим веднага и да ни го доставят до една седмица?

Докато едни харчат милярди за 50 годишни чертежи, други строят с тези пари модерни заводи и електроцентрали. Кой е по на кяр?

Още чакам някой платен трол като тебе, да ми каже къде има чисто нови бойни самолети модел от миналата година примерно. Ама странно защо нито един не може да ми отговори.

Ние не сме военни авиоинжинери за да коментираме дрона. Лошото в случая е че ние не можем един равен тротоар да направим. Жалка картинка.

Колко милиарда си готов да ми дадеш за да ти направя едно такова моделче на дрон?

Българинът и домати не може да си произведе!

В последно време не стават. Виж тиквички и тикви бол.