Коментари - Американска компания шпионира през телевизора | IT.dir.bg
назад

Американска компания шпионира през телевизора

Американска компания е решила да имитира Големия брат от прословутата книга на Оруел, като следи потребителите си през... телевизора.

Обратно в новината

Коментари - Американска компания шпионира през телевизора | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От Едгар Хувър (тандема с Линдън Джонсън) насам всичко е едно и също, нас 'желязната завеса' и 'плановата икономика' ни спасиха за известно време, но онази система отдавна работи по този начин във всяка една сфера: сигурност, комуникации, търговия и всичко друго. След 89'-та се превърнахме в пазар и чуждите инвеститори повлякоха пипълметричните и маркетинговите изследвания. Инвестираната чужда пара инфилтрира методите на съществуването си във всички сфери на държавата. Интересното е, че тече тотална пипълметрия с поразяваща прецизност, а се акцентира основно на средствата - те естествено се развиват, магнетофон на дуплексното реле, радиоприхващане, видеонаблюдение, мобилни комуникации, активност в интернет, IoT - кафемашини, телевизори, ютии, тостери, вероятно скоро и добрият стар чушкопек ще пее по некой мрежови протокол колко и какви чушки печеш и какво си говориш докато го правиш. Всичко е следствие от глобализация и технически прогрес, иначе винаги има 'едни лоши хора'.

Толкова глупости накуп, отде ви изравят това съчинителите им бе. Желязната завеса го пазела от ... прогреса на цивилизования свят. Ми живей в пещера и се самобичувай всеки ден, кой те спира. Ще бъдеш 100% опазен от всякакви модерности.

Пич, вероятно нищичко не можеш да проумееш без да го 'ф'караш в ограничените си категории. Вероятно си некой недорасъл пръдльо, който още не е осъзнал, че света не е черно-бял, комунизъм-капитализъм, развитие-ретроградност, . . , но така е, бедните ментално винаги търсят контраст, инак не могат да се ориентират.

s podobna tehnika udariha 4ernobile montirana w tw temp i elektron

До скоро се радвахме да гледаме цветен телевизор, сега се радваме ако той не ни гледа. И най- безобидната информация, когато достигне някаква масовост става ценна.

Това нещо (следенето) сега GOOGLE го на всеки, който има телефон с операционна система и браузер. Да ви са честити американските ценности!!!

Глобиха ги, че събират данни без знанието на комисията. Сега вече няма проблем събират ги със знанието на комисията.

''...30-ина години след 1984 г....'' ''1984'' е писана през 1948 г. Cледва ли, че тази технология се употребява от 1978 г.? Pазбирате риториката, нали?

Tелевизори на компанията притежават между 10 и 15 милиона американци. Как звучи само... Как може и моят телевизор да се сдобие с американец?

Най-лесно изглежда да си смениш гражданството с американско

Телевизията като медия отдавна съм я затрил в спомените си..... не стига че ми губят времето ами и те ми казват от екрана какво да ям как да се обличам за кого да гласувам.... монитор за ПС ми стига... пак ме следят но поне си избирам какво да гледам и какво да чета...

вече 20 години нямам телевизор в нас. Преди години идваха да ми събират данък за телевизор или радио, не си спомням точно, и им казвам "Нямам ТВ", "ама как така?", "ми така, стой та гледай"

Отдавна подозирах, че телевизора ме наблюдава!

Няма лошо да унищожат данните, но какво правим с тези, моито са вече продадени? Всички фирми които събират данни ги продават и препродават.

Интересното в случая е, че винаги са свързвали произведението на Оруел със соц. режима, а то се оказа накрая в Щатите. И в крайна сметка, дали през телевизор или телефон, данните отиват в американски компании: Apple, Google, Visio и т.н.

Ами не, по соца ни следяха с "уши", живи хора, имаше ги навсякъде, и в блока, дето живееш, и в училищата, и в работата. Тия сега репи да ядат

Аз навремето имах телевизор "Опера" и дали са ме следили и мене.? А? Много трепереше образа и шарени черги тъчеше,а то какво било. Нихната кожа.

Е и какво ново ни казвате?! Най-много те следят през телефона. И какво си мислят, че ще разберат... Няма никакво значение, това не може да ги спаси...

Това за мрежовия трафик е свободно съчинение, в BBC новината мисля, че го нямаше (може и да съм го прескочил разбира се). Това, за което са ги осъдили е, че са събирали данни какво се гледа - и не са го записвали поиндивидуално а само общите числа (то затова и само 2.2 М глоба). Тукашните кабелни оператори 100% имат и събират много по-детайлно инфо, просто не се шуми по въпроса. Да не говорим как ежедневно саботират англоезичните канали, къде ги махат, къде им заглушават английския говор (на юронюз през близу откак мтел ги купиха) и т.н.

Е точно за англоезичните канали не позна. Англоезичните канали са най-толерирани, а саботират рускоезичните. Пример - юронюз, както му викаш, доскоро вървеше и на руски, и на английски. Обаче вече руски нямааа. И те така...

Не е вярно. Юронюз не помня има ли руски, но от всички езици едниствено английският е заглушен (като мине човек на английски излиза съобщението, че е "scrambled channel", т.е. операторът го пуска в режим платен канал - за да могат да твърдят, че езика го има но хората да не могат да го ползват. Не съм видял един руски канал да са махнали последните години, що английски посякоха не е за вярване (BBC world го разкараха, година-две след това го пуснаха пак - но като допълнително платен, т.е. дефакто го няма).

Че тази марка се прави там където и други, разлики няма-само в лепенките. Че се следи масово е ясно, ама едва ли в УСА им пука за навиците на БГ потребителите ... е освен ако не е за някоя реклама на някоя тяхна ГМО отрова.

Пък моите телевизори са глупави, Vizio да си яде топки (собствени).

Ще станат задължителни, идват и ти го слагат без да питат.

е то каква е разликата? всичко поризведено последните 5-6 години е с тая цел - да дава колкото може повече информация за потребителите си.у нас потребителите на ИП телевизия са на същия хал - доставчика има 100% информация кога какво се гледа. кой канал. по тая информация могат да определят кога потребителя работи, кога си е в къщи и каквото там се сетите... остава само апашите да се светнат в далаверата и тогава ще станем свидетели на нагли обири посред бял ден - щото се знае че в следващите 8 часа никой не си е в къщи. та за ония дет не знаят какво е ИП телевизия - това са всички ония доставчици рекламиращи интерактивната си услуга. използва се интернет да се достави сигнал до телевизора. благодарение на сърварите разположени някъде си потребителя може да върне назад и да види какво е пропуснал(докат е бил в тоалетната например.) после идва ред на комповете и интернета - по закон всяко писание и посетен сайт се записва някъде. пази се уж само 1 година. и за това са отговорни вашите провайдери. сега идва интересния момент - уиндоус 10 - записва всяко натиснато копче на клавиатурата ви. всяко движение с мишката. изпраща се познайте къде тая информация. после идва на ход гоогъл. и той записва всичко.... та искате да си върнете личния живот? отивате някъде в планината. ползвате само газово осветление и толкова...

На некои услуги могат да им се пипнат настройките. Общоприето е,че като си закупиш/инсталираш даден продукт, той върви по дефолт с разни такива паразити.

По повод ип телевизията - като ти спре интернета, оставаш без интернет и без телевизия. До следващия път. Кеф, а?

вярно -тоталитарна държава напълно характерно за концлагера САЩ където и без това се следи подслушва и арестува със свичко и със всеки.Остана само чрез ТВ. Не случайно най големият ръст на икономиката им за последните 15 години се изразява в новопостроените затвори за приютяване на още 5 млн.нещастници към съществуващите 15 млн.

Ама къде ти, в САЩ е вРъла демокрация, тука наш'то ДС, 6-то управление с махленските клюкарки е СТРАШИЛИЩЕТО на всички времена. Комунизъма лош, страшна работа... пък за ФАШИЗМА... ще каже ли някой нещо, не знам :(

Затова всичко живо емигрира натам, щото е концлагер, дааа. Отде ви изравят бе.

A ti vidja li gi? Shtoto az ot 15 godini sam tuk(v USA) I novi zatvori nevizdam.No shtom partijata lubima kazva -vervai si.

Странно е, защо им трябва да "заразяват" телевизорът, като могат много успешно да го правят и от страната на сървъра.

Ставаше дума за ТВ каналите течащи като цифрова ТВ, не IP. Не им знам протоколите но във всеки случай всички канали текат по всяко време по кабела и трябва телевизорът да си каже някак кой канал гледа. Дали не си го казва така или иначе - как примерно се справят с платените канали да може или не да ги разкодира и т.н. не знам, не съм копал в тия неща, но навярно в стандарта са взети мерки за "защита на потребителя", т.е. да не може кабелният оператор да види какво гледаш. А тия са го заобиколили някак, може би с кабелен модем в телевизора та да имат мрежа винаги или просто са разчитали потребителят да го върже към неговата си мрежа и т.н.

99% от съвременните телевизори са със смарт функция и/или имат WiFi. Потребителското зомби със сигурност е свързал тв-то към домашния рутер. От там нататък са подробности - дали в софтуера на телевизора (модифициран андроид) ще е зададено да търси сървър-майка, и да праща инфо - кой бутон на дистанционното е натиснат, нищо чудно и скрийн шот да праща. Което ме подсеща да пусна един Wireshark на домашната мрежа и да видя IP-то на моя телевизор какво и къде предава и какво приема.

Тръмп ще го призная ако се занимае с ит юнаците, те са истинската заплаха а не дузина боси сирийци.

Защото в САЩ са само кабеларки и до сървъра има достъп кабеларката, не производителя на телевизора. Тук става въпрос че производителя на телевизора снима какво има на екрана и го праща през интернет. Това хваща не само телевизия но и какво гледаш от дискове, от пц ако си закачил и т.н.

ЗАТОВАО СИ КУПУВАЙТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ "ТЪПАНАРИ", И КАФЕ МАШИНИ, И ПРАХОСМУКАЧКИ, И ПЕРЕЛНИ, И СУШИЛНИ-ВКЯКА ТЕХНИКА С ДОСТЪП ДО МРЕЖАТА-Е ВАШИЯТ ШПИОНИН И ВРАГ!!!

Това не е следене а демокрация! Ако беше в Русия щеше да е следене, там няма следене а всичко е демокрация и процес свързан с нея.

FuckTheEU

Всичко е въпрос на терминология и поднасянето на информацията до крайния потребител. В случая тая вирма не е следяла клиентите си, а ги е проучвала. Също както много от нашите депутати и министри ежедневно ходещи в американското посолство не са доносници, а информатори. По време на "демокрацията", фалшивите храни станаха имитиращи продукти, а фалшивите стоки станаха реплики. Само от тофа следва логичният извод, че едни от основните демократични ценности са лъжата и лицемерието. За другите само се досещам какви са, но ненапразно никой от нашите политици говорещи ежедневно за тия ценности не ги е осветил.