Коментари - Учен: Вселената е на 27 милиарда години и няма тъмна материя | IT.dir.bg

Коментари - Учен: Вселената е на 27 милиарда години и няма тъмна материя | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, добро утро! То е много лесно да си измислиш нещо несъществуващо, за да ти излязат верни грешните теории. И е удобно - това измисленото нещо има да го "търсиш", да си получаваш парички за търсенето, което никога няма да приключи, защото нещото не съществува. Докато не излезе някой да каже, че царят е гол.

Тоя гупта дали не е учен-манХал от али-експрес? Абе важното е да има глупости в ефир и да подкрепят идиотските теории на ония пещерни клавиатурни плоскоземци като тоя отдолу.

От гледна точка на това, че времето е относително е абсолютно несъстоятелно да говорим за възраст на Вселената, може би за възраст на определено място от наша перспектива към настоящия момент наше време, каквото и последното да значи, хахаха

Аха. И как точно обясняваш радиалния профил на скоростите на звездите в редица галактики? Има, естествено, и алтернативи и се работи по всички възможности. А за тоя Гупта, или журналистите, или той самият не са разбрали за какво става въпрос. Тъмната материя няма много общо с възрастта и размера на Вселената.

Още една-две подобни новини, Стояне, и ще побъркаш научната общност нацяло!!!

Трудно се правят верни заключения за нещо, от което можеш да виждаш само не повече от една 10 на степен 27-ма част. На поне толкова се оценява разликата в размерите на Вселената и Наблюдаемата Вселена. В примерни размери разликата е толкова, колкото между размер на кварк и оризово зърно.

За сега Вселената в най-голям мащаб е прието и има факти че е хомогенна. Т.е. няма значение от мястото от където наблюдаваш. В най-голям мащаб трябва да виждаш едно и също.