Учени откриха как да произвеждат електропроводима пластмаса

Това противоречи на всички правила, които знаем за проводимостта

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха как да произвеждат електропроводима пластмаса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бушмени

Слагаш жица, тече ток.

Дайте doi номера на статията. Ако държите да сте научна рубрика, па дръжте се като такава, а не като жълти вестници.

Това просто е смешно. Дълги обяснения, бозичка като за женски роман. Ми напишете ПОНЕ ЕДНО число бе, САМО кажете специфичното електриеско съпротивление (проводимост) на тоз "вълшебен" материал. Или ПОНЕ ЕДНО сравнение с медния проводник примерно да бяхте дали. А не, НИЩО.

Някой добър човек я беше дал, ама го изтриха Но инак не е зле постижението - проводимоста е само 500пъти по-лоша отколкото на медта 1200S/cm. срещу 600000 на медта За мощни неща не става, загубите ще са огромни, но за платки.... ше върши работа в много случаи. Изобщо такъв материал може да намери много приложения

Това не е нещо ново. Преди не мако години още бяха създадени проводими полимери. Дори бяха създали такъв, който при един начин на производство излъчва светлина, при малко по-различен при попадане на светлина, генерира електричество. Рекламираха, как ще изпръкват фасади с това нещо като с боя и как сме щели да си произвеждаме сами ток. Нищо от това не се случи. Част от OLED дисплеите също могат да са от полимери. Имаше и някаква друга технология за тях.

Вижда се края на хеви метъла. Ще бъде изместен от меки синтетични отпадъци.

Таз година за цели проводници, догодина за полупроводници.

Да очакваме новия пластмасов чип на Епъл, iПластелин pro 2 ...

Та като казахте вода и химическо третиране... Еми, то нали и дестилираната вода е диелектрик пък като я "насолиш" и става проводник, туй дето са "омагьосали" полимерите да не е постигнато по същия начин?

Продължавайте да мъчите материала та белкем излезе нещо от него ... :-)