Коментари - Учени откриха как да произвеждат електропроводима пластмаса | IT.dir.bg
назад

Учени откриха как да произвеждат електропроводима пластмаса

Това противоречи на всички правила, които знаем за проводимостта

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Учени откриха как да произвеждат електропроводима пластмаса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продължавайте да мъчите материала та белкем излезе нещо от него ... :-)

Та като казахте вода и химическо третиране... Еми, то нали и дестилираната вода е диелектрик пък като я "насолиш" и става проводник, туй дето са "омагьосали" полимерите да не е постигнато по същия начин?

Да очакваме новия пластмасов чип на Епъл, iПластелин pro 2 ...

Таз година за цели проводници, догодина за полупроводници.

Вижда се края на хеви метъла. Ще бъде изместен от меки синтетични отпадъци.

Това не е нещо ново. Преди не мако години още бяха създадени проводими полимери. Дори бяха създали такъв, който при един начин на производство излъчва светлина, при малко по-различен при попадане на светлина, генерира електричество. Рекламираха, как ще изпръкват фасади с това нещо като с боя и как сме щели да си произвеждаме сами ток. Нищо от това не се случи. Част от OLED дисплеите също могат да са от полимери. Имаше и някаква друга технология за тях.

Това просто е смешно. Дълги обяснения, бозичка като за женски роман. Ми напишете ПОНЕ ЕДНО число бе, САМО кажете специфичното електриеско съпротивление (проводимост) на тоз "вълшебен" материал. Или ПОНЕ ЕДНО сравнение с медния проводник примерно да бяхте дали. А не, НИЩО.

Дайте doi номера на статията. Ако държите да сте научна рубрика, па дръжте се като такава, а не като жълти вестници.

Някой добър човек я беше дал, ама го изтриха Но инак не е зле постижението - проводимоста е само 500пъти по-лоша отколкото на медта 1200S/cm. срещу 600000 на медта За мощни неща не става, загубите ще са огромни, но за платки.... ше върши работа в много случаи. Изобщо такъв материал може да намери много приложения

Слагаш жица, тече ток.

бушмени