Коментари - Учени откриха начин за справяне с мигрената | IT.dir.bg
назад

Учени откриха начин за справяне с мигрената

Изследователи от американския университет в Рочестър откриха нов мозъчен път, който играе роля в предизвикването на главоболие

Обратно в новината
| Редактор : Елза Тодорова

Коментари - Учени откриха начин за справяне с мигрената | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Упоменатите факти са факти, които се дъвчат от години и години. 2. Това, което не са знаели, не го знаят все още, както става ясно от статията, вкл и от оригинала на анлгийски. 3. Българка лекарка учен има такива съществени и иновативни открития в тази посока, които ценност надхвърлят описаното 50 пъти, а в средите се говори, че с това си е осигурила безсмъртето в медицината. При това са публикувани в рейтинг топ 3 в световните медицински медии, с огромен авторитет, вкл. в специализрани медии в САЩ. В срвнение с хейните проучвания и находки тези факти тук са като махленска клюка, при това наполовина вярна, отдавна известна и куха. Добре е новини за наука да минават през специалист преди да се излагате, ДИР. Някой е тръгнал да спекулира, за да лъже инвеститори.

Лекарства има отдавна и аз ги ползвам. Има ги и в България. Различни... Няма да правя реклама, още повече че са с рецепта. Докторите ги знаят. Да, химия са, но помогат. Има и профилактики, някои са с лекарства отново, други с различни активности или ограничаване на такива... Също ги прилагам.

Установили са причината, но не и начина за справяне с мигрената. Заглавието не съответства на съдържанието на статията.

се "борят" с последиците а не с причината. Патологична калцификация и мигрена са резултати от липсата на магнезий в организма. Магнезият контролира калия и калция в организма и още над 300 химически процеса. Магнезият, заедно с К2 витамина не позволяват калция да се изсмуква от костите и наслагва в кръвоносните съдове. Калцифицирани кръвоносни съдове се получават и в мозъка. Затова е мигрената. Мозъка не се захранва достатъчно с кислород.

думата 'мигрена' се ползва от докторите, за да опишат болки в главата, които могат да бъдат причинени от 100 вида неща . хващането на причината е трудно и трябва да си водиш дневник за начина на живот и евентуално по него да се хване

с Истерията. Предимно женска. Но това е психиатрия.

Помпозно и подвеждащо заглавие. В материала пише, че е намерено нещо ново, което потенциално би могло да се използва за намалява ефекта на мигрената. Дали ще го намали, не се знае. Дали това ще е начинът за справяне с мигрената, също не се знае.

Може и да са прави. Аз се оправих като започнах да спортувам редовно и интензивно. Над 60 години съм и започнах да спортувам поради здравословни проблеми преди 7-8 години.

и аз така . не съм колкото теб, но пак съм дърт и не го наричам 'спорт', защото лицеви и набирания не са спорт

" защото лицеви и набирания не са спорт" - еее..не си прав тук Какво са, ако не са спорт? Напротив - това са прекрасни упражнения, идеални за ежедневно спортуване

Правиш ли физически упражнения, значи спортуваш. Защо ако правиш лицеви и набирания, значи не спортуваш? Айде обясни.

Спорт и вода ми помагат в по-леките пристъпи. Малко захар(не консумирам иначе). Понякога нурофен. Имам и тежки лекарства разбира се, но ги пазя за тежките тридневни пристъпи.

Във Франция отдавна са решили тоя проблем

с добавка от 500 евра към заплатата. Веднага ми минава главоболие и поръчвам още 1 Перно.