17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не четете тая новина пуснете си бойко и CNN да слушате за корона вируса и глобалната икономическа криза на антарктика нищо инетерсно за гледане няма и българия има база там е добре де не точно там на един съседен остров вие пък всичко искате сега.

леден кондензатор,луден транзистор, леден процесор е дал на късо, слоевете лед, почва, скали, минерали и солената океанска вода са като мощен натурален "електронен" компонент..

А дали наистина е имало "Голям взрив" !? Учените са убедени, че цялата материя, която виждат във Вселената - Земята, Слънчевата система, галактиката и всички други галактики, които могат да се видят - са породени от едно разширяващо се събитие. наречено - Големият взрив. Но Вселената, според някои наблюдения, изгледа да е по-млада от най-старите си звезди.Това е образно казано-вашата майка да е по-млада от вас. Това очевидно е крайно неприемливо. Големият взрив е причината за да се роди всичко, но изведнъж има други които са по стари от него.... Освен това - Посоката няма никакво значение в най-простия вариант на модела на Големия взрив, според който първичната вселена се разширява като съвършено сферичен балон. Но един противоречив доклад сега поставя под въпрос тази догма. Анализът на поляризацията на радиовълните, излъчвани от далечни галактики предполага, че Вселената все пак може да си има любима посока... Ако бъдат потвърдени, резултатите от изследването могат да дадат стряскащи заключения. Една от възможностите е, че Големият взрив е предизвикал неравномерно разпределение на материята и някак изкривено разширяване..

... ама това какво общо има с конкретната статия?

Земята е плоска

Политика, радикална религиозна идеология, филосовски предразсъдъци, ЗАСЕКРЕТЕНИ МАТЕРИАЛИ И ЦЕНЗУРА влиаят негативно върху науката и научното общество! УДОБНИ ЗА ВСИЧКИ ТЕОРИИ! Които впоследствие консервативно са се наложили като основа за повечето учени и "бюрократични" институции от университети до институти!Голяма роля играе имиджа и авторитета на въпросните институции, спомнете си преди 100,50 години разни консервативни кралски дружества, държавни институти СССР, ГУЛАГ.....

Е тъпичак си неможе да се отрече дрънкаш дрънкаш и накрая натъртваш на едни и същи думички като от бот на сороско НПО следващо инструкцията за спам.

Поредната теория на конспирацията.

Добър бюджет са имали, чак след 5 години свършил и те обявили хихи

За разлика от великите физици от миналото , които са ДОКАЗВАЛИ теориите си с доста скромни бюджети , сегашните пилеят милиярди и само хвърлят празни приказки В пространството. "Тъмната материя" викат на всичко което немогат да си обяснят.

Тука зрив от експерти.

Теорията за тъмната материя е толкова достоверна колкото и теорията за големия взрив.А УчЕните да потвърдят нещо , което изобщо не разбират ,си е смешно

Ех, тоя ДАДА .... всезнайко у майко ....

дедовия!

Стивън Уанбърг и шелдъв Гладшоу, авно са се слляли в анихилираната кратуна на Дир-ник списвател...

Глешоу и Уайнбърг са още живи, Абдус Салам почина преди години. Тримата разделиха нобела за физика за 1979 за електрослабото обединение.

Ne znaeh che ima RAP na Antarctica.

С тая енергия ще могат да се изкопаят всичките биткойни.

И етери , монеро ... само яки майнери да направят и нещо да улавя енергията - майнинга ще литне в небесата. А 1KWh да стане 1 стотинка.

След само 300 години човечеството ще овладее и този безкраен (практически) източник на енергия. Ако дотогава не сме се самоунищожили. Или ако не направим фатална грешка в овладяването и използването му. Както досега се е случвало с всички овладени източници. При този, обаче, нямаме право на нито една.

Да, да Румен, Мая и Корни бяха там

там има само по-елементарни частици от тях, ако това въобще е възможно.

Е, и какво следва от това?... Някакъв смислен извод? Полза от това откритие?

Гюведжар

Каква е ползата от науката, дааа. Отде ви изравят бе.

Xaxa остатак от големия взрив! Как до сега не остана на някой друг контитен от тая анти материя а точно там където е забранено за всички държави освен за англия и Америка където най големи им политици ходят на посещение в тая пустош дето уж няма нищо доло или всички са платени тролове или сме странши идиоти да вярваме на тая глупава тероия също като на случайно мутиралия корона вирус.

Добре. Признавам, че днес грабна приза за мегатъпак.

Не е уточнено и доста лошо е написано, но връзката с антиматерията би следвало да са събитията в първата секунда на Големия взрив. Тогава е анихилирала материята с антиматерията които са били почти равни една с друга с лек превес на материята, като е останала материя във Вселената след това само тази малка разлика. Та, това неутрино може да се предположи , че е реликт от този процес.

Доста вероятно това да е реликтово неутрино остатък от първата секунда на Големия взрив. Най-старото електромагнитно лъчение, реликтовото микровълново е от около 380 000 години след Големия взрив. Преди това Вселената е непрозрачна за електромагнитно лъчение. Неутриното обаче много слабо взаимодейства с всяка материя и за него няма проблем да бъде излъчено още след 1-та секунда на големия взрив. То се движи с почти равна на светлината скорост. Колкото по-голяма енергия има, толкова по близка е скоростта му до С. Неутрино с енергия 10 ТеV например, която е доста по-малка от тази измерена в този случай се движи с разлика само 1/10 на 26-та степен по-малка скорост от тази на С.

Все пак това са само хипотези

Последното изречение е силно невярно и се дължи на ужасен превод! В оригинала има още едно изречение относно CERN LHC, което уточнява за разликата в порядъците и какво се сравнява всъщност. А учените са потвърдили теория а не взрив!

Не съм чел оригинала (още) но не бих очаквал журналисти да направят разлика между енергия на събитие в спектъра и .... експлозия.

Вече знаем, че никога, нищо не си чел, нито гледал, но за сметка на това, си на всяка манджа меродия и коментираш, каквото и където ти падне, без да осъзнаваш, че си тъп, като дъб и прост, като елементарна частица!

Абе друго си е да не знаеш как се пише мерудия и да парадираш със сложността си.

Глупако с двете удивителни питанки, трябва ли да съм чел прогнозата за времето за да знам, че утре по обяд навън ще е ден. Това, че очевидното за мене ти е далеко отвъд когнитивния ти хоризонт е нещо, което дори ти за толкова години трябваше да си научил.

TeneT

В саттията се говори за изключителен феномен, за наука, за интелектуален прогрес. ..под статията бай Ганьо пърди и сере антиматерия... Какво да кажа повече за народа ни?! Колкото по-скоро изчезнем, толкова по-добре за човечеството! Срам ме е от тази простотия народна!

Тази простотия не е присъща само за нас. Световно явление е. Тодор Колев пееше Как ще ги стигнем американците. Е, в това отношение ги стигнахме :)

КОЙ каза КОЙ не скача е ЧЕРВЕН! СДС СДС СДС

Хората копаят и дълбаят за разлика от пияните руснаци които сами си запалиха станцията и живяха 8 месеца на един агрегат 2кв при =82 градуса и поставиха рекорд по оцеляване с водка простотия и безхаберие!

Верно е . Тогва бех много на зор. Пет дена боб и кисало зеле..... и засекли са ма.

Аз колкой пъти сам ви писал да не подценявате Русия, ве глупций! Това е таен руски експеримент с най-мощното руско оръжие. Сега целия прогнил запад трепери и чака кога ще дойди края и. Треперете и сведете глави пред руската мощ и оръжия.

А, ето го тук пияния руснак. Опикан и осран, във ватенка останала от дядо му, все пак е научил няколко букви. Успял е да сбагри едно изречение. Що не идеш при роднините си в калта, бе нещастник? Напиши в ГУГЪЛ - АЛКОХОЛИЦИ и виж снимките от коя държава са. РУСНАКА САМО КРАДЕ ГОТОВИ ТЕХНОЛОГИИ, РУСНАКА НЯМА УМ ДА ИЗМИСЛИ НЕЩО НОВО. А с тия руснаци като теб в България, е трябвало да се постъпи както с комунистите в Индонезия............

Тези са пробили 3 километра лед за да си пуснат датчиците долу.

На схемата пише 50 метра лед.

Ясно е че това ще да са нацитата живеещи в центъра на земята които имат база в антарктида още от края на втората световна война факт

"мощността й е 6.3 петаелектронволта (PeV)" - това.. как да му измеря еквивалента в нещо познато... от сорта на ядене пиене.. ебане.. кило канче и бурканче също е добре дефинирана величина У наше село.. :))))))

От Уикипедия: 1 TеV = Енергия на протон в ускорителя LHC(приблизително колкото кинетичната енергия на летящ комар) 1 PeV = 1000 TeV T.e 6.3 PeV = 6300 комара :))))))

Ама мъжки или женски комари...уточнете се де , физиката е точна наука

с водката, то ясно, че наоколо я се вясва я не някой пингвин, навред безкрайна бяла пустош, навън - 90, ставаш на паметник за секунди, вятър от 80 километра в час, и не им остава нищо друго освен да обикалят в стаите в станцията, да теглят чоп за жените/мъжете, зависи кой е в повече и през останалото време да мислят някоя глупост ама антиматерия ... ся че може и да има някоя и друга античастица в лъчението ама чак пък взрив

Подтвърдили ми вулвата на майка ми. То не са наясно дали изобщо има такова нещо като "антиматерия".

Брат - знае се, не е научна фантастика, а научен факт.

силно казано при условия че антито е на електрическа основа. Посочете ми антинеутриното и антинеутрона като антито касае материята :)

Не е на електрическа основа

Бе баш на електрически заряд е. Електрон и протон отделят същия гама квант, като електрон и позитрон

Антиматерията не е САМО на електромагнитна основа , бе глупак. Иначе електрона нямаше да има античастица позитрон и щеше да анихилира с противоположната му по заряд, която е протона. И нямаше да има атоми изобщо. Разбира се, че има антинеутрон. Означава се се с n с черта отгоре. Съставен е от антикварките на съставящите неутрона кварки.

Нали това казвам бе тъпак. Че ефекта от сблъсък на електрон и протон е идентичен с ефекта от сблъсък на електрон и позитрон. Каква е тогава разликата между хипотетичната анихилация и сблъсък на неантиматериални частици? Анихилация няма. Електрона и позитрона образуват двойка, която представлява неутриното, а не изчезват. Просто не можем да ги засечем след реакцията.

Извънземните са виновни !!!

Цъ Путин е виновен.

Абе, това да не е черна дупка за държавни финанси!? Нещо, както във ВПК, примерно, за супер пупер ф35 един трилион.

А колко мощни са обичайните взривове на антиматерия на Земята?

Не знам точно колко са мощни, но понякога сутрин, като освобождавам антиматерия се получават сълни взривове . :)

Това е доста по-мащабно от "Гиганския неутринен телескоп Gigaton Volume Detector", ама са пропуснали да го нарекат Гига или Мега. Сигурно няма нищо общо с Руслямска държава.

Дуда, хапчетата, човече! Розовите.

Не ги знам, човече! Да не говориш за виолетки? Те бият на розово.

И жълтите .

Бе гледам сганта добре е зпозната с хапчетата и цвета им. Ползвайте ги. Че да се плещят тъпотии за копейки си е откачена работа...

Толкова жлъч не е здравословно. Сега може да не забелязваш, но след години ще си принуден да платиш цената със задна дата.

Той си плаща. С това, че е такъв, какъвто е.

Къде видя злъч? Просто се ебавам със сганта... А смеха е здраве. Виж обаче путлерастията как наскача. Ето това е злъч....

tonk11

Кое нещо? Или няма значение - давай да плюем?

Аха. Не знаеш кое. Абе винаги трябва да ви се налива акъл на вас путлерастите. Гледай картинките и ще ти стане ясно. Има една схемичка където е отбелязано: 86 редици с по 60 сензора всяка разположени на дълбочина от 1450 до до 2820 метра под 50 метров лед и го сравни с мега гигансткия "телескоп" Gigaton ...