Учените на НАСА ще трябва да живеят и работят по „марсианско време“

Причината е, че двете планети не са в синхрон по отношение на въртенето около оста си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За заплатката нищо не казват

Защо ли ми се струва , че има още ковидидиоти , които си мислят ,че земята е кръгла и някой е бил на луната и марс

на Холивуд снимана в Орегон се превръща в Марсианска сага снимана в пустинята Гоби

Колко руснаци работят в НАСА и това е естествено слез разпадането на СССР. Но оттук нататък след като САЩ започват да стават Латинска Америка европейците ще ги бъде страх да отидат в държава където белите ще са малцинство

Шило и компания да оплюят този успех на човечеството и уверено да заявят, че всичсо е снимано в американска пустиня или в студио на Холивуд? Мълчат като бити гъз...ве! Защото няма как да се похвалят с Роскомикс....

Съмняваш се в упорството на руската тролеферма? LOL, не бъди наивен.

и ще разбереш къде са

като се има предвид, че и денят е 24.6 часа, сигурно и работното време ще им удължат :)

МОето естествено денонощие е там някъде, към 25 часа. Вероятно марсианският ми произход се обажда.... :-)

Фейк нюз - ние русснаците сме на Марс отдавна, пратили сме и хора и не сме забелязали да каца никакъв марсоход! Наздоровье!

Ето че пак ги хващам в крачка, както навремето с програмата им Аполо, която уж трябваше да кацне на Луната, но реално Аполон никога не е бил на Луната. Несъответствието е това, че как ако почнат в 14:00 часа ще наблюдават Марс - та тогава е оещ светло? А може би в краварския обор все пак не е? Хахахаха, ето как със сложни математическ изичесления доказвам лъжата Аполо Нанайси.

Хахахахах, абе ти верно си малоумен? Какво значение има, че е светло НА ЗЕМЯТА? Те да не мислиш, че гледат Марс с телескоп от тук и цъкат с джойстика къде да иде. Какви изчисления си направил, я покажи? в 14:00 започва денят на марс и тъй като е с 40 мин по-дълъг, затова всеки ден ще увеличават началния час с 40 мин. Това сметна ли го? Те не наблюдават Марс. Пращат команди на роувъра и той ги изпълнява и връща данни. Боже, отде ви изравят такива?

Този е неспасяем, остави го да си бръщолеви. С лудите трябва кротоко.... с добро...

Вярно Аполон никока не е бил на Луната, но Аполо няколко пъти.

ликвидирали селското си стопанство...Тогава къде су въдят такива породисти говеда?

Заплатите "масиански" ли са?

Вчерашната мисия бе уникален триумф на науката и човешките добродетели. Десетки учени, инженери, биолози, математици програмисти впрегнати в една считана за невъзможна до преди 10 години мисия. Хиляди човекочасове труд, страхотни технологии над два милиарда долара за да изпратим тази страхотна машина на 80 милиона километра от земята. Това само наса го могат.....за сега.

Същия кяр като предишните 5 мисии. Какво свършиха те ,още колко такива ще има, и още колко милиярда долара ще се усвоят. Но пък народа се възхищава на монитори с данни ,анимации, стратегии ,картинки и т.н.

Нормалните хора по белите държави знаят, че парите за наука се възвръщат многократно. Благодарение на науката например и на човешките стремежи имаш интернет от който да ни пишеш глупости в стила на типичния Бай Ганьо. Винаги е имало такива като теб, но за щастие винаги е имало и такива като Хенри Форд, Христофор Колумб, Илон Мъск и т.н., благодарение на което света напредва и се развива. развитие благините от което бай Ганьо доста добре се възползвате. :)

"Един ден на Марс трае" - а НОЩ-а колко е?

След 10 дни ще ти кажа... през ноща

,,След 10 дни ще ти кажа... през ноща." А може би ПРЕЗ НОЩТА е по-точно.