Ученици от ТУЕС създадоха телефон с шайба и СИМ карта

Дванайсетокласниците Мариян и Велислад решили да комбинират старото и новото

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, момчета! Не слушайте тъпите хейтъри и продължавайте напред!

Сим картата колко на колко дециметра е?

Браво, момчета, а хейтъри винаги ще има!

Добре де, даже и преди тях да са го направили, какво лошо има? Не са знаели че подобно нещо съществува, започнали са от "нищо", само идеята им, и са я осъществили. Браво, за което! Само бих добавил, че това със записването на последния позвънял номер, с цел да се види кой е поредният "ало измамник" не става, защото е позволено да се "скриват" телефонните номерА. Виж, ако държавата го забрани това ( да се разберат с БТК и мобилните оператори), няма да е лошо!

взели една платка с налепен микроконтролер и интерфейсни схеми и взели то тук и там по нещичко и голяма работа! Когато започнете от нулата, тогава ще сте интересни!

сега ако откият и защо слушалката се слага на ухото ще вземат по един Нобел за награда...

Младежите са си поиграли малко с електроника и механика - браво, но в случая дори не е оригинална идеята и вече е осъществена в комерсиален вариант! Затова да се пише статия по въпроса изобщо е смешно и естествено води до негативни коментари и подигравки към "технологията". Да, в днешно време децата не знаят какво е телефон с шайба, както и компютър с перфокарта или перфо лента или дори дискета което е жалко. Това, уви, е единствената полезна информация, която научаваме от тази статия.

А статията ми е поредното удоволствие за четене на....ГРУБИ стилистични и правописни грешки. От всяко момче не става инженер, но от никой циганин не се получава ДИР редактор.

От ВСЕКИ циганин може да стане ДИР редактор.

Спомням си преди 10на години, че може би и повече гледах едно видео от "free-techno-link", как един пичага демонстрираше такъв телефон, че даже и съобщения на пейджъра изпращаше (като врътне една цифра няколко пъти, пише определена буква). Май 20тина години бяха, че беше модерна нокиа 640 и фонокартите.

Каква инициатива, това е деградация и загуба на време и създаване на фалшиви илюзии, трябва да се върви на пред, а не назад. И нищо ново не са измислили, това устройство се каза GSM GATEWAY и е измислено сигурно още с измислянето на GSM-a. В мазата се търкалят няколко - никой не ги иска. Ако ти трябват да ти ги продам?

Никой коментар не казва браво на учещите се младежи Всички оплюха младежката инициатива по стар български обичай Е затова младежта бяга навън и тук остава загниващото доволно циганизирано бунище

За какво да им казвам браво? За простотията, която никой няма да използва? Какво градивно има в това? Като не могат да правят смислени неща, или да си копаят нивите, или на строежа!

Следващият им проект е парен локомотив на бензин ...

Браво. По-добре е от висене по кръчми и кафенета. А на хетърите - жалки сте.

Спор няма, ама защо да научавам за запълването на свободното време на тези младежи от национална медия ??? А на юруш оптимистите им пожелавам повече реализъм и по-трезва преценка!

леле, ти да не си някоя лелка, дето научилА или ИНОВИРАЛА нови думи - ХЕТЪРИ

да вземад да измислят квадратно колело, че не ми държи спирачката на ладата.

и това е измислено... пусни си в тубата има един пич кара колело с квадратни гуми..

Да вземаД??? ДАПАГ!!!!

copy/paste - папагали... даже не знаят какво искат да направят (копират) - казва се CALLBACK, не ролбак (ROLLBACK). ROLLBACK е пак бак, ама не е цюрук... верно голяма иновация. синджири за тоалетни казанчета кога ще измислите?

Нека се учат децата, няма лошо... но журналя, да правят сензации от това...

Момчетата разказват, че искат да развият своята иновация. Смятат да добавят нови функции, защото за момента телефонът може само да набира. Имаме идея да добавим, ролбак. Тоест да набира телефони, които вече са звънели Ма няма начин с такива кадри да не се правят шасита на БМВ ....може и Мерцедес да се навие даже хих

шасита ше правят едни дето говорят само в мъжки род... и четат без книга

то мноу солжно тва ва....тюююю тва Хапъл и Хуавея че се изтрепят за патент сигур...

weekend e, лято е - пак на изкараха безсмислените статии да пълнят каретата

вчера измислих леда, сега отивам да продавам на ескимосите

stankow

Нека се учат децата ! Едно време и ние си играехме със старата електроника. Сега са засипани с микропроцесори, ардуино платки, GSM модули - каквото поискаш ! Магия има в електрониката и тези момчета са го усетили !

откриха колелото OPIS 60s MOBILE - хем може и да приема обаждания

... а в Китай, децата сглобяват Айфони

едно време (някъде преди около 40-45 г) правешкият завод създал български електронен часовник. Та върви си еди по улицата, а друг го вижда с часовника и го пита, колко е часът? И вика егати якия часовник!!! - Абе той часовника як, ама ми се такова таковата - в тия два куфара са батериите... /това беше виц - за тия с оперирано чувство за хумор/

май не било виж - Правешките ИНВЕНТОРИ турят минуси, щото ги оперирали - ЛОБОТОМИЯ

Дано са го създали сами, защото такива проекти в мрежата има стотици. като ги знам на какво ниво са в меито обаче...

Абе по-добре да си го поръчм от Алиекспреса!

браво! сега да измислят и хладилник, климатик, пералня и миялна машина! много ще облекчат живота на населението!

Да..измислиш колелото...което се продава по магазините си е сериозно постижение!Бравос!И на ръководителя и на творците!

нещо по-смислено не можаха ли да измислят? Майтап си е, това е сигурно. Ама не е за новина на челна страница. Няма никаква логика да набираш тонално с шайба. Двата метода нямат нищо общо. Нещо като на печка за дърва да монтираш реотан е цялата работа...

Голяма работа са днешните младежи вместо да реализират една от хилядите нови идеи те решили да копират продукт създаден от западна компания като го представят за своя идея.Жалко,но вече има интернет и лесно може да се провери дали нещо вече съществува.Не е като през комунизма когато комунистите представяха всичко копирано от запада като българско изобретение.

Хвани и откопирай нещо, на което му знаеш само идеята, пък било то и парен двигател.

ох... те ало измамниците звънят от скрити номера бе... младйеж или те (младежите) си мислят, че тези баби които все още имат телефон с шайба, биха си купили нов - отново с шайба ли, кво ли... бизнес модела ви куца децааа...

"Ало"-измамниците не звънят от скрити номера. Даже диктуват на жертвата свой номер, за да ги набере жертвата и да я водят, докато си даде парите на куриера, който имам чувството, че в над половината случаи е същия наивник, воден по телефона от друг измамник. Чак този "псевдокуриер" предава парите на истинския.

тия ученици, "Opis PushMeFon mobile" трябва да ги съди за плагиатство

ако го докарат под 129 Е мое пък и някой да се излъже))))

Простотиите нямат край. Номера е - безсмислен труд да кипи.

На един познат доста възрастен му казах да си вземе нов телефон + опцията и за интернет се наложи нокиа 3.1. , обаче като пипа сензорния екран често не реагира. Може би са му доста сухи пръстите. Та не всичко, което на един се вижда безполезно е такова за друг. Същественото при правенето на такива джаджи е креативното мислене, защото една на пръв поглед безполезна идея може да послужи за генерирането на друга с бърз и голям ефект. Развитието се дължи на търсещите личности, а не на зубрачите знаещи много факти.

И аз имам роднина, която е много възрастна и си иска телефона с шайбата. Бих и сложил такъв, защото хем ще се ползват услугите предлагани в момента по телефонните мрежи, хем интерфайса за нея ще си е познатия. Изделието въобще не е толкова безмислено.

Това е само заради бизнес парка. Утре и ще произвеждаме масово Шайба-фон. В друга новина аз успях да си пусна компютъра/телефона на черно-бял телевизор. Статия няма ли да има?

Ако успееш през антенния вход - ще има статия ;)

- Кво праиш брато? - Оправям една антена. - Брато къде ги намираш с такива имена?