В продължение на милиарди години на Марс е имало вода

Реките на Червената планета са били по-големи от земните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От МНА/ Македонската научка академйа/ са съобщили, че водата в реките на Мар/к/с е от Охридското езеро!

Питали радио Ереван: - Има ли живот на Марс? Отговорили: - И там няма!

Съсипаха я тая планета!

На тези учени и марсианци на лекциите да им кацнат , пак ще си дрънкат небивалици за милиардите години безводие.

Разправям аз на жената, че сме от различни планети, ама тя не ми вярва...

Драконианците от Съзвездието Дракон в нашата галактика Млечен път Унищожават живота на Марс след продължителни и дълги войни с човешки същества от друго съзвездие след като планетата е била съсипана - Всичките динозаври биват преместени на новата планета която днес я знаем с името Земя - Започва нов живот на нова планета но войните се преместват и на тази планета . Работниците И военните на дракониаците ги знаем в днешно време като влечугопободни същества или рептили -шейпшифтъри. https://www.facebook.com/groups/327751707249221/

В съзвездие "дракон" има към 80 звезди, някои от които много слаби. От коя точно идват "Драконианците"? П. П.: А това кой филм е, да го гледам? Сюжета звучи яко!

въпроса е доста уместен по множество причини, от една страна звездите на нас може да ни изглеждат близо на небосвода но реално някои от тях са на по 10-20 св.години други на 500-600. Отделно на древните гърци са си нямали понятие какво са галактиките и ги включват в съзвездието като звезди. няколко галактики и галактически купове в съзвездието са на разстояние от няколко десетки милиона св.г. до милиарди св.г. Галактиките както знаем съдържат милиарди звезди, а галактическите купове десетки хиляди галактики. тъй че като кажеш някой идва от съзвездие Дракон на практика почти нищо не означава пп. щом риптилите са дошли от съзвездие Дракон (не разбрах защо трябва да са от Дракон не например от съзвездие гущер, змия, водна змия или водно влечуго. да такива съзвездия има), логично техният галактически враг мечките са ги проследили до Земята идвайки от съзвездие Голяма мечка заедно с техните съюзници коалите идващи от съзвездие Малка мечка, тук обаче за да вътворят ред веднага са се намесили в конфликта кучешката коалиция от Малкото и Голямото куче ...

Ха въобще не е сюжет от филм самата реалност си е като гледат с каква скорост пускат новините за марс че имало вода сигурно трябва да публикуват след 50 години че са живели там и хора

На юпитеровата луна Европа и сега има вода, но не виждам хора да се разхождат...

Вече е доказано ,че и в момента има някаква форма на течаща вода на Марс през топлите сезони. Не е под формата на реки и океани ,а по скоро тип подводни течения които избиват на повърхността, когато последната се затопли . Също интересно е ,че при -10 тези водни течения се вжидат по някои склонове, тоест имат много голяма концентрация на сол. Има мн интересни статии на НАСА по въпроса, които няма да цитирам в този чат, но на който му е интересно може да ги види. Освен това според мен ДИР ако пишете подобни любопитни статии е хубаво да правите препратка и към други подобни или да давате цялата картина.

имало е живот и от там се е преселил на земята, но това кога ще го докажат не знам

pomnish li kakuv zhivot beshe.....

Тая хипотеза докага ще я дъвчем? Дори не е доказано че изобщо е имало течна вода. Имаме само "силни" догатки и предположения на базата на така наречената "странична" информация. Дори и да отидем на Марс, ако не намерим течна вода никога няма да знаем дали нявга е имало. Истината е че абсолютно нищо незнаем въпреки че много ни се иска да е обратното.

"Странична информация", като пресъхнали речни корита ли?!? Като соли, за чието образуване е нужна течна вода ли?!? Както сам казваш, нищо не знаеш. Но учените знаят повече от теб! И при това не са "догаТки"!

Пука ми какво е ставало на Марс преди милиард години. Пишете за актуалните проблеми. Хората няма какво да ядат.

Егати плоското и ограничено мислене.

Тоя е редовен трол, преди на всяка статия в раздела се оплакваше как хората нямали какво да ядат. Беше изчезнал, напоследък пак се появи.

Тия, дето няма какво да ядат, да хванат по една мотика... Знаеш ли колко пустеещи земи има? Много ми е интересно, когато видя едни млади хора, седна ли на кафе, ровят си в смартфоните и се оплакват от липсата на работа и пари! А мой приятел си ходеше със стария телефон с копчета и получаваше доходи от три места - работеше като нощен пазач, изкупуваше суровини за голяма международна фирма и произвеждаше земеделска продукция. В същото време сам си санираше къщата.

Ти виждал ли си цените на пустеещите земи?

Преди години раздадоха на цигани пустеещи земи, за да ги обработват (вместо да крадат) и земите да не обрастват. При което циганите започнаха там да си изхвърлят боклуците. На мързеливия и без пари да му дадеш земя, пак няма да заработи. Като говориш за цени, имаш предвид случаите, когато някой се опитва да си продаде земята (защото не му се работи и иска едни бързи пари). Но има и вариант, да обработваш чужда земя и да му плащаш аренда. Когато има желание, се намира начин!

Като са започнали да пресъхват реките и марсианците са се заселили на Земята.

След 5-10 милиарда години, ще отидем на Венера така, както от Марс сме дошли на земята. Просто трябва да сме по внимателни, за да не ни се разбият самоледите :)

Като се има предвид, че след 5 млд. години Слънцето ще се превърне в червен гигант и ще погълне Меркурий, Венера и евентуално Земята, ще ми е интересно да видя как ще се преселиш на Венера!

Споко всичко ще се случи бързо и никой няма да оцелее на земята но нека се правим на слепи и глухи!

Грета, ти ли си?

Абе първи април беше вчера - на две от снимките се вижда обект с почти сигурен изкуствен произход, дори единия прилича на лодка до мостик.

съсипали са планетата... явно е била управлявана от ГЕРП...

или от ХААРП, кой знае...

Бе ти остави планетата, ми таа държава я съсипаа!

"Каналистите" от края на 19-ти век значи всепак са виждали нещо с телескопите си!

ама да питам, Марс що се е размагнитизирал така

Няма горещо ядро. Изстинало е. Магнитното поле на Земята е от ядрото. Марс е по-малък. Ядрото се е охладило и е застинало. Няма и тектоника в резултат на това.

А защо е изстинало ядрото на Марс, поради каква причина?

е генерирало само акреционна топлина, тоест топлината, която генерират планетоидите докато се сливат. Освен това площта на сфферата е 4piR^2, а обемът е (4/3)piR^3, тоест отношението им(V/R) е R/3. Тоест по-голям радиус значи, че топлината по-трудно ще избяга. Да обобщим - Марс е генерирал по-малко топлина от Земята и има по-малък радиус. Венера е по-особен случай, би трябвало и тя да има течно ядро и сигурно има но за разлика от нея Земята е претърпяла сблъсък с планета и е поела значително повече топлина. А Венера няма магнитно поле защото се върти бавно

Само малко граматиката ми Обягва.