Коментари - “Кралските пощи” в UK с услуга за 3D принтиране | IT.dir.bg
назад

“Кралските пощи” в UK с услуга за 3D принтиране

Британските “Кралски пощи” ще въведат услуга за триизмерно отпечатване на различни предмети и доставката им.

Обратно в новината

Коментари - “Кралските пощи” в UK с услуга за 3D принтиране | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от една година няма нищо общо с краля и кралицата , а само с мазни алчни евреи !

няма да има нужда от пощи - през интернет пращаш предмета като проект и принтера го отпечатва на другия край на света. Няма транспорт, няма време за доставка ... а бе... почти като телепортиране!

все така става; сигурно до година - две, всеки ще си има 3д принтер в дома си..

И за какво ти е да се тровиш вкъщи с миризма на разтопена пластмаса? Особено когато начесването на крастата става за по-малко пари дори и в България има няколко фирмички предлагащи 3д печат по 3д модел. Виж ако си архитект сигурно трябва да имаш такова нещо - ще ти подобри възможностите за визуализация на идеите, но иначе няма файда. Скъпа играчка с не чак толкова яки възможности. Аз иначе съм фен на технологията, но не виждам скоро домашно приложение за нея освен ако не разширят много поддържаните материали и докато не направят евтина интеграция 3д принтер + 3д скенер, за да се използва като 3д копирна машина. Всъщност 99% от възможните потребители биха могли да ползват 3д принтер само така, иначе си е твърде сложно за хора които не са на дълбоко в ИТ-то.

Непосилно скъпо в момента е 3д принтирането. Оказва се че един обект с размерите на принтера, струва няколко пъти повече от самият принтер. Най-добре е човек да си купи такъв. Въобще не са скъпи. За сега не е възможно да има автоматичен 3д скенер и принтер. Технологията на сканирането не е толкова напреднала, изисква се ръчно оправяне на модела, след неговото сканиране, все още незнам това да става автоматично.

и смартфоните не са особено полезни - струват почти толкова, а всеки трети селянин си има и убеждава останалите да си купят и те. С 3д принтера поне ползите са очевидни, а не имагинерни. Още повече, че ще има и такива за храна и дрехи.