Коментари - Това е най-странният F-16, създаван някога (галерия) | IT.dir.bg
назад

Това е най-странният F-16, създаван някога (галерия)

НАСА използва изтребителя за научни тестове

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Това е най-странният F-16, създаван някога (галерия) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност най-странният е F-16P Paper Eaglе, поръчан от България!

Това ли ще са новите?!? Аз тъкмо свърших с разпечатването на листовете за части на предния "класически", дето го пратиха по мейла и тъкмо щях да почна да го сглобявам с лепило Рила, за да помогна на USрайна във войната с един от нашите модерни самолети, а те взели, че направили още "по-модерен"...

който иска да се развива - експериментира. това беше създадено като летяща лаборатория на наса и си остана такова.

Вата много просто доказателство чий самолети са по добри! На последното военно положение на оръжие Русия не продаде нито едно ама не самолет нищо, нула.

ChatGPT

А какво стана с нашите Еф-ки? Построиха ли завода, който ще ги конструира вече? Или ще чакаме още 20 години?

Бързата работа - срам за майстора. А мереиканците са майстори на такива работи ...

ChatGPT

е тъй де, ама те са направо "Изтървах хляба и докато се наведа да го взема - той мухляса"

няма руски изтребител с един двигател?

Всички по-стари съветски изтребители са с по 1 двигател - МиГ-15, МиГ-17, МиГ-19, МиГ-21, МиГ-23. Същото се отнася и за самолетите на Сухой. После минават на схема с два двигателя, защото по този начин получават най-различни предимства спрямо самолет с един двигател - повече тяга, по-голям боен радиус, могат да носят по-голямо количество оръжия, повишена тяга при форсаж, по-висока скорост и тн. От американските кошници още Ф-4 е с два двигателя и всички по-нови самолети на американските ВВС също са с по два двигателя - Ф-14, Ф-15, Ф-18 и тн. Единственият тор с един двигател е Ф-16 и дори пилотите му казват, че това е едно от слабите му места, защото аварира ли електрониката или самия двигател падаш като круша. Същото фази и за новия кенеф Ф-35 с променлив вектор на тягата. При самолетите с два двигателя дори и да аварира единия, другият ще те закара до пистата макар и със зор.

По-голям боен радиус се постига с по-голям резорвоар или оп икономичен двигател или по-добра аеродинамика, ама щом казваш... руснаците може и с увеличаване броя на двигателите да го постигат... :))) При тях всичко е безаналогово. Дори и троловете им. :)))) п.п. Тролетарят. :)))

Зависи от концепцията за която се създава изтебителя. Палубен- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО двудвигателен. Лек, многоцелеви и сравнително "евтин" е по добре да бъде еднодвигателен. Има и извращявки. Например Миг-29. Лек прехващач с два двигателя???!!?? Наистина няма друг такъв (без аналог)!!!!! Просто ако конструктурът разполага с достатъчно мощен и надежден двигател, като F110 GE за лек прехващач би избрл еднодвигателна схема. Два двигателя означават повече маса, повече гориво и повече разходи.

До Улрих Фон Ташен: Миг-19 е с два двигателя РД-9.

от хамерикански макети на самолетчета от тенекия и пластмаса!

тъпата вата

Недоубития укроп :)

Стоенчо пак са изложи майка. Сравни вятка с веспа да те разберем.

Чудя се българските тапунгери които бръщолевят само за чертежи защо не седнат да издялкат по един дървен самолет - поне няма да онанират непрестанно…

Дали пък да не начукат канчетата на тия, дето им ги набутаха? Воглаве с техните тролове!

Българските F16 са по-странни.

Едномоторните самолети Ф16 са всеизвестни с това че като им откаже единствения двигател и падат като круши. Разбира се че са най страшните, страшното им е да гледаш да не ти паднат на главата когато прелитат в небето. Добре че България си закупи само Виртуални такива самолети а не реални.

За разлика от руските едномоторни самолети на които като им откаже двигателя почват да летят още по бързо със силата на мисълта. Затова новите мруски модели ще се изстрелват с прашки и ще са без двигател. Само главоболия.

Така като гледам снимките, самолетът е почти идентично копие на Saab 35 Draken.

Създали по-голям боклук от оригинала. Съвсем логично, че най0добрият американски изтребител Ф15 е отвял кошницата. И сега е така най-новата модификация на Ф15 ЕХ от 2020г е в пъти по-добра от дръгливите чертежи дето поръчахме.

Това нащо ли е?

На задните снимки с несиметричните криле отпред, е сигурно дори опасно. Такава разлика в лява и дясна част може да накара нещото да се превърта, поради различен поток на въздуха.

Много е готин! Хайде да си поръчаме няколко!

И на карокатурата Денков му дойде ред да се отпусне, станахме като едно време, сабираме само картинки от дъвки.

Най-странният НЕ създаван някога F-16 e бългрският хартиен такъв.

Промени в перката?

Аха, перката на редактора, имат в предвид.