17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първите български електронни часовници се появяват през 1974-1975 година и една серия беше подарена на всички делегати на 11-ят конгрес на БКП проведен в периода 29.03.1976-2.04.1976г.Това беше последният партиен конгрес проведен в зала "Универсиада".Бяха произвеждани в завода за полупроводници в Ботевград.Цената им беше 190 лв,което беше месечна заплата и половина на млад инженер.

За партийни другари ясно. А за простосмъртни се появиха с виетнамците, които ги купуваха от кореком за долари и ги продаваха за левчета (ама не по официалния курс на БНБ).

750$ за две цифри, е айде не. За толкова пари ще си купя PC или лаптоп. Или и двете заедно

Нали ти е ясно, че става въпрос за аксесоар и не е въпрос до двете ЧИСЛА (цифрите са повече от две)? И аз имам няколко механични часовници, които показват времето и струват колкото лаптоп, че и повече. Имам и един електронен за 20 лева, който показва много повече неща и е в пъти по-точен.

Имаше и български вариант. Не помня коя година беше. Защо не разкажете и за него?

Много добре си го спомням. Мой приятел го имаше. Баща му беше Директор в Предприятие Електроника в София, а годината е 1982 или 1983 г.

По същото време виетнамците продаваха на кило часовници с каклулатор.

Аз предлагам цяла рубрика да се направи. България може да е малка страна но толкова много е дала на света. Само аз мога да изброя поне десет значими имена.

Искаш ама няма. Тук по традиция в Ай Ти раздела се публикуват 90 процента претоплени новини за руско оръжие, 4 процента за американско, 3 процента за телефони, а останалите 3 процента са за каквото там се сети Гогов.

Как можете да пишете че Българин го е изобретил(И не само него). Това е 100 % Американско изобретение.............. Ако не вярвате питайте ДАДАнатия

Китайците ще го пуснат по 20 евра ;)

От сега му се точа!