Коментари - Масова измама с фалшив WhatsApp | IT.dir.bg
назад

Масова измама с фалшив WhatsApp

Над 1 милион потребители изтеглиха фалшива версия на WhatsApp.

Обратно в новината

Коментари - Масова измама с фалшив WhatsApp | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-модерния метод за монетизация е чрез JavaScript код вграден примерно в уебстраница за онлайн телевизия - докато човек примерно гледа футбол онлайн, скрипта товари процесора на телефона или компщтъра за да прави математически изчисления нужни за копаене на криптовалути. Знам лично един такъв тарикат, който стиймва видео до арабските страни и докато арабите правят чекии гледайки порно, нашия тарикат копае криптовалута Монеро ползвайки изчислителната мощ на устройството, от което се гледа видео.

преди години си го бях инсталирал за 5 минути разбрах че е прекалено зелен тоя апликейшън и го махнах...

Защо ли си мисля, че само за Хандроид може да се допусне такава тъпотия и липса на контрол? :))) Плейстор предполагам е някакво плагиатско копие на Ап стор?

Никой не е виновен, че потребителите затъпяват все повече и се налага големи IT сайтове да пускат туториъли за съвсем елементарни неща като копиране на снимки от телефон на компютър, щото много хора вече разчитат само на интерфейса на телефона и не знаят, че могат да го вържат с кабел да прехвърлят неща на компа чрез мишката и клавиатурата.

"Самото приложение е било замислено да генерира приходи на своя създател чрез показването на реклами" ----а как човек може да "сключи договор" с рекламите, че да печели от тях? И да се появят тия реклами. Договор ли се сключва, как става? За да тръгнат рекламите в приложението ти, и колкото повече хора ги гледат толкова повече да печелиш...това също как се определя?

Потърси например за Google Adsense . Реално дават един Javascript кодче да го включиш на част от страницата, и то е с обръщение навън, откъдето си тегли истенският скприпт и какво прави. Включват вградени подпрозорци, където са рекламите. На виждане на реклама почти нищо не се печели. Там се бора в сигурно хилядни от цента. На кликане много зависи от рекламата и дори май проследява следващо действие. Може да не приеме клик като истенски и в последствие да изреже пари и брой кликове. Например се появява клик в статистиката и след 15 минути изчезва пляс приходите. Накрая на месеца пак реже за лош трафик. Кликове от региона може да се оценяват на средно 0 цента. Така съм имал кликове от 5 околни държави - всичките с 0 цента средно. Сигурно някаква част от цента. Само че веднъж съм виждал и един клик да носи 3.85 евро, но там вероятно е бил сбъркал този пуснал рекламата. Google прибира 1/3 от сумата патена за реклама, а за този където е публикувана е 2/3. Реално се печели много малко от реклами, ако нямаш наистина много популярен сайт. Може на сайт със стотици хиляди страници да не спечелиш на месец и 1 евро. Това не покрива и домейна.

Ами купете си IPhone за да нямате главоболия ве пичове...

е как ще имаш главоболия с някакво приложение в Apple, като там почти нищо не можеш да изтеглиш освен няколко вида калкулатори и други непотребни приложения, ама пък одобрени от Аппле.

Над 1 млн приложения са почти нищо? Много си странен.

Това е. Милиони приложения за Андроид. И само стотици от тях стават за нещо. Другото - БОКЛУК до боклука.

То има и милиони програми за виндоса, стотина са читави, останалото боклук до боклука.

Е, Андроида ли е виновен, или индивидите дето ги пишат тия боклуци?

Къде е измамата?

тоя кенеф плей сторето дет' взима по 25 доларя от девелоперчета дет' оня ден са се научили да кодят и бълват бълвоч, пънат се да си слагат пишман приложенията там, а гугълеско си прибира парички без да му пука за качество, зловреден код и т.н.