Windows 11: дизайн като Mac и много нови функции

Новата операционна система излиза тази есен като безплатен ъпгрейд за потребителите на Windows 10

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фанфари и локуми. Освен центрираното подравняване на иконите, няколко джаджи за идиотите, какво й е новото? Изисквания към хардуера, нови драйвери и по-всеобхватно събиране на информация от диска и паметта. А-а и Adobe ще кажат, че новите им версии искат Вин 11.

Около година вече съм на Линукс и не мисля да се връщам на прозореца

От 24 години съм на Уиндоус и не мисля да минавам на Линукс.

До цървулите, които се чувстват задължени да плюят Уиндоус: Не я ползвайте, никой не ви задължава. Оставете хората, които я харесват, да си я ползват и не се чувствайте месии, които трябва да убеждават останалите да не я ползват.

Тотално наблюдение на всяка дейност, запис в облака на Видео и Аудио и всички документи с копия в облака за ВЕКИ....

очаквам стабилната версия на 11-ката. Сега имам две PC-ta, на които работи тестовата 11-ка и съм доволен. Ъпдейта няма да е труден и ще отнеме по-малко от минутка - просто в "/etc/apt/sources.list" подменяме "testing" с "bullseye" :) Като микромеките предложат поне два DE ще им хвърля едно око ;)

Дизайн като на мак кога ми цъфнат налъмите.

А новият Уиндоус ще има ли любимият на всички "blue screen of death"? На мен би ми липсвал....

момчетата за нищо не стават, освен за тролове , момчета платете си уиндоуса

Все негативни коментарии и критики. Момчета, като знаете кое е най-добре вместо да цъкате коментароии вземете напишете една операционна система.

То освен разместване на иконки и различен дизайн друго има ли? Това е като стара претоплена манджа продадена на цената за нова

хахаа.. ама наистина! все едно, че гледам плазмата-та 4.5 на kde. микрософт-а на "гениялния" бил гейс никога не са се славили с добър дизайн, да не говорим за стабилност на системата, но виж във "взаемстванията" (кражбите), дупките и глада за ресурси са неповторими и недостижими! :-)))

Дизайнът е точно като Мас, свинска с леко хвърлена торта отгоре. Скандално е корпорация с такива финаносови възможности да не наеме първата UX/UI агенция в околността, която гарантирано ще ги предпази от безумия и ще изхвърли наследените графични елементи от Уиндоус 2000. Относно Апъл, там нещата са омазани по линия премахване на отдела за разработка на десктоп операционната система и сливането му с АйОс. В стремежа си да са "актуални" и да угаждат на шеърхолдърите си и двете корпорации са неадекватни. Разликата просто е, че Апъл има солидна естетическа култура създадена от Джобс, докато Майкрософт третират интерфейс дизайнът като нещо залепено в последният момент под мотото: Луд на шарено се радва. Добре, че има Линукс дистрибуции, и десктоп решения за тях иначе компютрите ни щяха да са тотална жертва на плановете на маркетинг идиотите.

Ако Епъл вземат, че най-накрая започнат да поддържат игри и не чупят софтуер след всеки ъпдейт, микромеките ще отидат в забвение.. Обаче чугунени глави колкото щеш в епъл...

Всъщност дизайнът е взаимстван от Gnome и KDE (window manager-и за Linux), startup sound-a e почти копие на този на Windows Server 2000, абе тюрлю-гювеч работа. Както всъщност винаги е било. Коментара го пиша по-скоро към журналягите да не пишат гръмки заглавия без да са наясно.

Безплатна ще е, но ще ни трябва съвместим (нов) хардуер за няколко хиляди.

Няма такова нещо. На компютър, който работи в момента с версия 10 и тази ще върви.

Не е вярно !!! Моят компютър работи в момента с Windows 10, но програмата PC Health Check установява, че няма да може да работи с Windows 11.

Епа нищо, ще си джиткаш на 10-ката.

Ето минималните изисквания за Windows 11 според Microsoft: Processor 1GHz or faster with 2 or more cores on a compatible 64-bit processor or system on a chip RAM 4GB Storage 64GB or larger storage device System firmware UEFI, Secure Boot capable TPM Trusted Platform Module (TPM) version 2.0 Graphics card Compatible with DirectX 12 or later with WDDM 2.0 driver Display HD (720p) display greater than 9 inches diagonally, 8 bits per color channel Internet connection and Microsoft account For Windows 11 Home edition: internet connectivity; Microsoft account to complete device setup on first use For all Windows 11 editions: internet access to perform updates and to download and use some features; Microsoft account for some features

Трябва да имаш процесор след 2018г, с хардуерен фикс за Meltdown и Spectre. Трябва и да имаш TPM 2.0, което в Windows 10 e опционално.

не е вярно! Ако дъното и всички останали джаджи, свързани с него - процесор, RAM и останалото ти е на повече от три години въобще няма да ти предложат актуализацията, а ще продължат да дават актуализации за десятката! Този път производителите на хардуер и нови компютри яко са подпряли Майкрософт да направят софтуер с цел и те да могат вече да си продадат продуктите! Няма да можете наистина на по-стари компютри от поне три години да инсталирате уиндоус 11! И този път Майкрософт в това отношение са абсолютно категорични,няма да клекнат!

Това да не ти е Apple...това е тяхна запазена марка