Коментари - Zamunda отново в US доклад за топ пирати | IT.dir.bg
назад

Zamunda отново в US доклад за топ пирати

Десет от 23-те най-популярни уебсайта с пиратско съдържание в света са регистрирани в страни членки на ЕС. Сред тях е и българският торент тракер "Zamunda.net".

Обратно в новината

Коментари - Zamunda отново в US доклад за топ пирати | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно след като сървъртие на торент тракерите, на ИДИЛ, Ал Кайда и още разни такива, са САЩ, кому кура дирят те в Европа да развалят живота на нормалните хора. Спираш сървъра и капут. Ама мутернската политика е такава. Прецакваш временно бизнеса на няокй и му го вземаш. Или направо като Цв.Цв. пращаш полициаите и изземваш!

симо

Струва ми се пак опира до ЛАКОМИЯТА.Усетиха един огромен пазар и сега искат да го ОВЛАДЕЯТ. При нормалното разпространение на тези продукти има разходи/реклама,доставка,преодоляване на различни бариери/,ВРЕМЕ за реализация на продукта и още други неща.А с интернет нещата стават много по - различни.Основно е СПОДЕЛЯНЕТО на информация без ПЕЧАЛБА....А това ги дразни много.Как така да не печелят??????

Скоро четох че според някакво проучване средната заплата у нас е 1000лв т.е. 500 евра. Хайде някой да ми обясни щом това е средна заплата за средната класа, за която да имаш компютър у дома си е напълно нормално, как да задели 300лв за операционна система, още 200 за офис и още незнайно колко за друг софтуер. После как да се отделят пари за филми и музика с авторски права и да останат пари за нормално съществуване? Нямам проблем да си плащам за всичко, но след като цените са ни по западен стандарт, ще започна да си плащам, когато и заплатите ни станат такива. До тогава...да живеят торентите.

Заплатата на слаботоков специалист с висше образование в частна фирма е 400 лева. това е факт. До замунда ли, та те ли са най големите крадци???? Имам в предвид грандиозна кражба от монополите в енергетиката в България. Господа, само от собствената консумация на ел.електромер, която е около 1 лев (по дейтващите цени на електроенергията) за електромер за един месец. В страната има поставени 3 мил. електромера. За един месец се реализира кражба от българкия народ в размер на 3 мил. лева за една година сумата нараства до 36 милиона лева. Като имате предвид, че един хляб е с цена около 1 лев, то за една година имаме не произведени 36 милиона хляба. От европейската комисия, толерират кражбата. Пък Замунда им била трън в очите. Както знаете електромерите са собственост на електро разпределителните дружества. няма как гражданите да заплащат консумацията на устроиство , което не е тяхна собственост. Да ама не . Както би казал П.Бочаров.

Nqkoj si

Пич, това което го казваш за 36 млн. може и да е вярно, аз не споря, но е кражба от "малките" хора, а това е в "реда на нещата"... а при торентите "кражбата" е от "големите" хора... там е разликата... не може "малките" хора да крадат от "големите" хора, света е устроен да защитава само "големите" хора и да експлоатира "малките"...

ivankata2

разбира се че нищо няма да се случи и преди е имало такива черни списъци и ще продължа да има, дори нещата се подобряват има и други замунди може да се влиза то тази http://zelka.org или от тази http://zamunda-net.com без регистрация :D Според вас сащ и над ли ще вземат пари най-бедната страна, българина току така пари не дава или ако искат да спрат ру тракера ама не им стиска :D

що се занимавате със Замунда , а не с Обама, който "вдигна" дълга на щстите на 18 000 000 000 000$ !!! Не ви(ги) ли е срам - световни обирджии!

Проучване : Дир.бг е най подмолния сайт .

mogo zdrave na amerikancite ama nie ne sme v amerika!!!!da ni e jiva i zdrava zamundata 4e ima otkade da teglim bez pari pa na tqh da im eba maikata amerikanska!!

Торент тракерите не предлагат пиратско съдържание, предлагат го потребителите на торент тракерите ;) Малоумници.

Всичко е за Вашите пари. Певците трябва да печелят от концерти. Добрите артисти от постановки. Останалото е "айлящина" т.е. робите да работят, "а ние, ще си живеем от авторските на песента на баба ми". Всеки един продукт си ма пазарната ниша - торент тракерите също са пазар и някой печели.

Прав си.В повечето случаи от авторските права печели този който не е създал продукта а просто държи правата.

Да са живи и здрави всички от Zamunda Ако не са те ще ви питам като ви потрябва нещо от къде ще го сваляте...

От руските тракери

Да не барат джанковицата и Замунда , другото я си го краднем уесно !

Аммм Детето е надраскало БЛУ РЕЙ диска който купих и имам доживотни права да го гледам. Та сега колко ще ми струва да ми направят копие на носителя??? 1$ ??? щото аз ПРАВАТА съм ги платил и искам само съдържанието да се възстанови!!!!

Да го дам по ясен пример!! Купувам си кола с фабрична навигация. Поради някаква причина се разваля носителя над който разбирасе имам доживотнои права!!! Ако поискам обаче производителя на автомобила да ми смени носителя то той кава... НЕ МОЕМ КУПИ СИ НОВ ДИСК за 500-1500лв!!!! Нищо, че носителя е 1$ а правата остатака.

Ако някой докосне ЗАМУНДА да има обществен линч!!!!!!!

Еее - когато авторите в БГ станем повече и си потърсим правата ... Тогава пак ще има обществен линч!

симо

НИЕ твоите ПРАВА не оспорваме.....НИЕ сме против ЛАКОМИЯТА и вечноста на тези права.....

Хайде стига глупости. На нито един от посочените сайтове всъщност не се намира защитено с авторско право съдържание (музика, филми и т.н.).

Я да си сложиш ТАБЕЛА на ценните неща у вас с надпис: "Това е мое - не го кради" - Щото идвам у вас тази вечер ...

Затварянето на сайтове в ЕС е елементарно, стига да има нужната воля. По-скоро някой прибира добри парици от цялата работа и не си мърда пръста.

Ами да го затворят, какво толкова! Бугарите да се учат да си плащат, какъв е проблема.

По-добре първо разпространителите да се научат да пускат премиерните заглавия в киносалоните и телевизиите в същия ден както и в САЩ или Западна Европа. Тогава наличието на торнти се обезмисля... Сещам се за ситуацията с КилБил2 - в България премиерата беше 1 година след тази в САЩ. Е как да не си го дръпнеш от торент?! Сега когато има Спотифай, няма голям смисъл да се теглят торенти с музика - общо взето почти всичко което ти потрябва го има там без пари. Да пуснат подобна услуга и за филми.. Така много от хората ще престанат да търсят музика и филми по торент сайтовете. Ще останат само тези които искат да гледат филми 10 часа след премиерата в САЩ и разни търсещи да изпиратстват различен софтуер който не е по джоба им или просто въпреки наличието на подобен свободен/безплатен софтуер те си пиратстват щото така им идва от вътре.

Проблемът е в това, че интернет е свободна зона формира нови ценности. Свободен достъп до книги, филми музика, софтуер. Хиляди програми са написани и предоставени за свбодно ползване. Уикипедия и дори самия интернет е полод на хиляди специалисти без никакви претенции за "интелектуална собственосст". Комерсализацията му е пагубна за цивилизацията.

Проблемът е в това, че интернет е свободна зона формира нови ценности. Свободен достъп до книги, филми музика, софтуер. Хиляди програми са написани и предоставени за свбодно ползване. Уикипедия и дори самия интернет е полод на хиляди специалисти без никакви претенции за "интелектуална собственосст". Комерсализацията му е пагубна за цивилизацията.

Я първо си платете на Българите това, дето им дължите, че после лайте. Пишман тарикати, мислите си, че тая игра вие и пишете правилата и като вие не ги спазвате останалите ще ви цепят басма, така ли? Преброй си минусите. :)

В Америка един барман взема 2000 $ заплата и не му е проблем да дава пари за филми.А това е България вземете замундата на хората и съм сигурен че ще има още повече хора на протестите.

Един барман в Америка като отиде на кино и му фръкват едни $100. Ако си позволява да гледа филми с темпото което го правят пиратстващите кинофенове, ще трябва да яде само пуканки и заплатата няма да му стига.

Глупости! от 7 до 10 долара е един билет за кино в САЩ. Сложи и за пуканки толкова ако искаш, но пак не прави $100 !

Чак сега схванах кои ходят на протестите! И явно бая ходене ще падне!!!

"link е заплашен от криминално преследване в България, но е създал свои огледални сайтове в Холандия и Швейцария.", т.к. Холандия и Швейцария са тоталитарни държави, в които авторското право е системно потъпквано, за разлика от демократична България. Как беше приказката за "прекаления светец"...

И за последно искам да напиша, че по време на комунизма, когато се записваха касетки - това не беше ли кражба и западняците нищо ли не губеха? Просто беше пропаганда срещу комунизма. Усещате ли лицемерието? А сега същите тези хора, които тогава ни даваха произведенията безплатно, без да им пука за музикантите, са седнали да говорят, че крадем! По-долу изказах доста ясно моята позиция по въпроса. Има ли пари българина, той ще купува, ако ще и 100 замунди да има, но при това положение, ако няма тракери пак няма да купува, защото няма с какво да купува!

Дрън-дрън... Не е въпрос на пари, а на манталитет

А, не мислиш ли, че двете вървят заедно ? Как да изгради човек манталитет, когато няма пари.

Винаги става дума за пари.

Ами те пак само си говорят бе. По времето на касетофоните нямаше такъв проблем, и плочите и после CD-тата звучаха къде по-свястно, записите ставаха бавно и т.н. Ако искат да спрат пиратстването" могат. Но колкото повече хора гледат филмите толкова повече и ще могат/искат да си платят, те майкрософт с тоя номер света завладяха (дай го на всички/вземи парите на тия дето са съгласни да платят).

Тогава нямаше начин официално да се продават въпросните записи. Демек е нямало начин въпросните автори да спечелят от продажба. Демек те не са загубили нищо! Сега записите могат да се купят в магазин. Демек ако ти изпиратстваш даден музикален албум или филм, то авторите/разпространителите губят потенциална продажба. Демек удряш ги по джоба. Та затова и се пянят толкова - сега имат пропуснати печалби. Ако ще и да не са си мислили изобщо да публикуват тук произведението си, те ще си се правят на ощетени.

Ако големите мултинационални компании страдащи от тракерите, използвайки своето влияние, което не е за подценяване направят така, че в България да спрат кражбите и експлоатирането на гражданите от шайката бандити, които от 25 години са ни яхнали, то тях тук ги очакват небивали печалби. Блъгаринът е човек, който обича живота т.е. ако получава едно 2000лв на месец, той ще ги харчи - кино, концерти, глезотии. Това което искам да кажа е, че в България подходът им трябва да бъде друг - да инвестират в повишаване доходите на населението и ще им се върне стократно. Иначе в Замунда има неща, които са световна ценност - няма ги никъде така добре събрани на едно място. Стари филми, книги, албуми - цялата история на света събрана на едно място. И то са все неща от които няма да спечелят ако ги продават.

Ако получава един 2000лв., то половината от тях ще отидат за културен живот в кварталната кръчма, а не за кино, театър или концерти. Другата половина ще ги даде за сметки за вода, ток, телефон, парно. А каквото остане на жената да купи от магазина боб и леща да нахрани децата...

Глупости, 80-90% ще отидат за изплащане на квалитетна каляска, най-вероятно Ауди, МБ или БМВ, за да сме "патрони'' а с останалите ще се мисли за ядене и преживяване.

Явно ченгетата, дето държат замундата, са отказали да дават 100% инфо на световните ченгета....И ония започват да ги резват по разни /измислени от тях/ закони. А че на всеки торент сайт, има само торент файлове и инфо кой - откъде и накъде точи... Това вече го знаят и дечицата...

US чиновниците си пишат разни неща, които са валидни за държави, където жизнения стандарт е висок и всеки може да си купи, това , което краде от тракера. Тук в България нещата финансово са толкова зле, че ако я няма Замунда просто никой няма да гледа филми или да слуша музика. Причината е много проста - с 400лв на месец и от 2двама души възрастни работи единия, парите не стигат само за ток и вода. При това положение каквото и добро желание да имаме да си купим продукта ние не можем, защото дилемата е или да ядем или да умрем. Или си мисли някой, че на никой в БГ не му се ходи на кино, а предпочита да гледа размазани муцуни с руски дублаж снимано с камера от киносалон. Аз също съм против кражбите, дори кражбата на интелектуална собственост и мен много ме касае, но това, което искам да кажа е, че ако я няма Замунда, просто българинът няма да гледа филми, не защото му се свиди, а защото няма пари да живее. Така, че компаниите нищо няма да спечелят от нас, а само негативи.

Това че един тракер /в случая замундата/ е в една държава /БГ/, това въобще не означава, че той се посещава само от българи /компютръ в БГ мрежата/, нали? А че в един тракер има освен холивудски филми и друго инфо? Защо загрижения американски брат реве за филмите си? Ми да заповяда на робите си да ги махнат от замундата! Голям праз - филми, в които само стреляне, колене, дране, изнасилване...Тук таме и секс... За "комедиите" им да не говорим.

Всъщност достъп до замундите има само от БГ. Току-що пробвах от френски адрес - не става (открай време е така, просто проверих да не са го променили). И двете замунди са така, тя едната към някакви зелки сега препраща ама все не работи отвън.

На времето е било така : Идва трупатнякой в града, опъва шатрата, глашатая крещи, кани. Ако някой иска, отива без да си купува билет, гледа радва се или освирква, накрая минава пича с шапката и който реши пуска монетата. Как е сега? Трейлър, шаш , шум, некъв бучи там че ще ти се вземе акъла, купуваш билет и.... Леле каква боза. Лошо няма, само дето вече са ти взели парите и рекламация.... забрави. Къде отива тук моето право да си върна парите поради разочарованието от продукта? Концерти, театри, живи изяви, на това да наблегнат. Една група или актьор когато са добри спокойно си правят милионите дори не могат да смогват. Само че това е доста по трудно. Е,свърши се с easy money вече...

Твоето право е останало в това да разкажеш на тези които не са гледали все още филма... Така като научат че е някаква боза, те няма да отидат да го гледат. Съответно въпреки началния интерес следва липса на зрители и филма се пише в графата неизплатили инвестицията.

Опитват какво ли не но светът при днешните скорости на трансфер е много различен от това, което беше до преди само няколко години. Кой нормален човек ще тръгне да купува дискове през Амазон и т.н. вместо просто да си изтегли филма. Ще им се наложи да изнамерят други начини да си правят парите, вече не могат да продадат един филм на няколко милиарда клиенти. Ще трябва да свикнат и на по-малки печалби. Пак ще могат да достигнат повече клиенти отколкото Шекспир е достигал приживе.

Европейския съд излезе скоро с решение, че законите за авторското право са в конфликт с фундаменталните човешките права! Като решава и задължава всички съдилища в ЕУ да не може да се издават присъди само стъпвайки като основание, че са нарушени правата по закона за авторското право, а че трябва да има допълнителен фактор - например директно финансово облагодетелстване на споделящата страна. Т.е. аз съм споделил един файл в нарушение на закон за авторското право, но нямам никаква изгода от това, не трябва да се преследва - а дори самото споделяне е фундаментално човешко право. Най-просто казано: простото споделяне и сваляне на файл не е престъпление дори да нямаме права да го правим по специализираното законодателство за авторското право. И само да напомня, че фундаменталните и неотменими човешки права са в основата да се развиваме и да сме това, което сме в момента - реално преследването заради самото споделяне може да наруши човешката история. И ДА за гледане на филми и софтуер трябва да се праща и това и става там където има възможност и достъпност съобразено с конкретната среда. Между другото има решение пак на Европейския съд, че Интернет доставчиците не могат и не трябва да ограничават потребители на база на това, че споделят съдържание, за което има съмнение, че нямат права по закона за авторското право. Обобщено казано никой не може да ви преследва, че сте свалили или споделили някакъв файл (е разбира се, ако файлът е свързан с нелегална дейност - наркотици, убийства, кражба на лична информация и т.н. се в този дух), това е напълно нормално нещо.

Струва ми се, че нещо не си рабрал решението на съда... Има се предвид, че ако публикуваш линк към примерно филм с неуредени авторски права от където той може да се изтегли без пари, и ако ти не искаш пари за това, че си насочил даден потребител към това място, то това което си направил не е нарушение на авторското право. В същото време, най-вероятно разпространяващия филм без да има това право би могъл да бъде съден за това. С това решение ми се струва може да се оспорва примерно закриването на торент тракерите ако те нямат финансова изгода от разпространението на торент файловете понеже реално те не съдържат копие на продукта, а са вид връзка която сочи към "място" където се съхранява копие на продукта. Не е ясно дали ако вземат пари от показваната реклама и/или от дарения ще могат да се скрият под въпросния чадър току що отворен от Европейския съд.

Не е точно така, никъде не се говори за линкове, а точно за споделяне на съдържание, което се свързва с човешкото право за свободно изразяване. Директно си пише, че законите за авторските права са в конфликт с фундаменталните човешки права и за това, за да те осъдят трябва да има допълнителен елемент (най-просто казано нарушение на друг закон ИЛИ умисъл за [финансово] облагодетелстване, чрез нарушаването на "copyright monopoly law" ) -> The court just declared it illegal for any court in Europe to convict somebody for breaking the copyright monopoly law when sharing culture, only on the merits of breaking the law.

А можеш ли да дадеш някакъв линк (в стила на dir-а с паузи и български букви)за да прочетем, за какво се отнася точно това решение.

Аз като пратя по Skype (собственост на Microsoft(R)) пиратско съдържание, Microsoft не става ли съучастник с това, че ми дава такава възможност?

Браво! Никога не съм виждал толкова много позитивни коментари.

Абе я да ви изтегля една ... пиратска.

Всъщност торент сайта не съдържа никаква информация която може да се нарече пиратска. Все едно да обвиниш интернет че съдържа хакери.

Абе я вървете на онова в онази работа

Що не вземе да осъдят и гугъл, че индексира пиратско съдържание и ни казва откъде да го сваляме :-)

и от мен едно голямо БЛАГОДАРЯ за хубавият списък със сайтове за сваляне :)

Какво ни закачате бе? Яд ви е, че си плащате за бълвоча ли?Няма такова малоумно свръх консуматорско обещство!

И те не плащат. Това е проблема :) Целият свят цоца безплатно.

МДАМ КОНСУМИРАТ НО ДРУГ ПЛАЩА СМЕТКАТА. ЮНАЦИТЕ САМО ПЕЧАТАТ ХАРТИИКИ. И АЗ ИСКАМ КАТО СЕ ПРИБЕРА ДА ПУСНА КОМПА И ДА СИ НАПЕЧАТАМ НА ПРИНТЕРА 1000 ЛЕВА И ДА СИ НАПАЗАРУВАМ .

Замунда я откраднаха. Вече повечето влизаме в Зелка.орг - истинската Замунда

да, направо позна къде влизаме. Открадната или не си е много по-добре поддържаният и богат на съдържание сайт и в момента.

Ам Бил от де ги бере тез кинти ?

Авторски права или права за разпространение :) Има голяма разлика. Авторското право си е на автора, докато самия той не се откаже от него.

И аз благодаря на link за ценната информация. Да живей комунизма в интернет!!! Няма права няма патенти и разни други боржуазни глупости. Ще бъде и ще пребъде колкото и да се напинят Хамериканците.

Благодарим Ви искрено и лично затова, че ни посочихте откъде другаде да теглим освен от Замунда.

Хахахахахахахахаааа. Иначе - браво на Замунда!

Абе я си зимайте тия авторски права, мене ми не требват. Оставете ми само музиката, филмите (особено порното).

Според логиката на тъпите хамериканци, агенция пътна инфраструктура и всички фирми по света за изграждане и подържане на пътища трябва да бъдат съдени, за това че по тези пътища някой превозва дрога, други ги използват за трафик на хора и т.н.т. Да им се не начудиш на логиката. Нямат никакво законово основание да блокират торент тракерите, за това че някой си ги използва за разпространение на нещо дето е забранено да се разпространява.

Леко взе да ми писва постоянно да слушам рева на тези за авторски права.

Да добавя, че принципно съм за защита на правата на авторите, но организациите действат прекалено агресивно и буквално отблъскват хората от идеята. :-( За това казвам, че дори на мен, който принципно е за, нещо взе да ми омръзва от постоянното говорене по темата. Виждам, че повечето изброени сайтове не са торенти, а са от сорта на Мегаъплоад.

американците да го д...т -мърши долни.

Най-накрая истински българин. Тея тъпи прости американци да дойдат тук да започнат работа и да ги видя откъде ще намерят пари да си купуват софтуер и филми. Да си нават тая мисъл да затворят замунда в зника. Я да са еат и да се ровят в бг. Защото а са пипнали замунда- а ще им гъ наем отзад.

Гадните хамериканци могат да ни правят единствено и само лапони!!! Нема такава сган и паплач!

Червени комунистически тролове, има ли форум който да не сте осрали?

АБЕ ДРУГО СИ Е ДА СИ ГЕРБЕРАСТСКИ ТРОЛ.

Американофилизиран ционистски ибрикчия!

Олекна ми като не намерих в списъка и нашето пиратско убежище. Намира се пред блока - масичка и пейки сковани от захвърлени дъски, и стара дограма за завет. Ако САЩ знаеха само колко авторско съдъжание сме изпили, щяха да ни зак(т)рият с някоя атомна бомбичка.

Ареееее, сега пак ще се почнат едни показни акции и ще има нова серия от снимки на маскирани милиционери които се снимат за спомен пред шпиндели с дискове и държат изтръгнати хардове в едната ръка и автомат в другата. :)

И ние сме автори... на пиратско съдържание

Хо-хо-хо! Мери Кристмъс!