Коментари - Нова технология захранва устройства чрез Wi-Fi | IT.dir.bg
назад

Нова технология захранва устройства чрез Wi-Fi

Домовете ни са оплетени в кабели на зарядни устройства, но това може да се промени, благодарение на технология, използваща Wi-Fi сигналите за зареждане.

Обратно в новината

Коментари - Нова технология захранва устройства чрез Wi-Fi | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То това голема работа било . Хем зарежда устройствата хем и мозъка на човека който е в стаята. Или то не само зарежда ами е и умно и познава кое е мозък и кое е джаджа?

Първоначално прочетох, че учена се казва Тесла :)

Никой не каза рутера да е модифициран (четете, така да се каже), а че може - може. Едно време се бяха хванали на бас двама съученици, че може да светне лампа за джобно фенерче от кулата на Копитото. Излезе, че може - с 2-3 квадратни метра ламарина за антена и малко електроника работата стана (вече не помня кой кое твърдеше, ама на експеримента присъствахме доста хора). Така, че така или иначе си се печем на тая микровълнова, поне да я ползваме и за друго освен пукнаки ;)

Проблемът обаче е в това, че като се наложи тази технология, а за голяма жалост сигурно ще стане, за да работи ще трябва да излъчва непрекъснато или поне в пъти оивече от досегашното ниво на излъчване. И за к'во - от гъзария. То и сега има начини за безжично зареждане. Тези на които наистина им трябва го използват. Но за да се развива ш....я пазар, дай да вкараме голямата екстра. После, защо хората са безплодни и откачени. Аз съм твърдо НЕ на тази технология за масова употреба.

Ма вий май наистина ни се подигравате. Тази новина може да е ЧУДО примерно в гетото на Филиповци, Факултета, Стюлюпиниво, Меден Рудник или за чалга младежта, но за хора от малко по-старат генерация, където се учихме наистина не новост. Никола Тесла.

Тази на пръв поглед полезна технология би могла да се използва и като психотронно оръжие. Колко му е с модулации на излъчването да не само да разбишкат психиката на хората, но и да преследват като цел насаждане на точно очаквано поведение.

Няма страшно бе, алуминиевото фолио за шапки е евтино.

Това ще е невероятно, микровълнова без кутия, дори яйцата в хладилника ще са винаги сварени, както и моите апропо.

Пешев, комшу, обади ми се като си сложиш подобен рутер.

Това означава вълните да пренасят повече енергия ... която по физичните закони няма да захранва само устройствата, а и всички хора около тях. От тук - дали ще е безопасно ? По-скоро не ?

Можеш и експериментално да го потвърдиш: вземи един рутер с включено WiFi на 0.5-1м. от тебе вечерно време и си отбележи в колко часа си заспал и как си се чувствал. На следващата вечер направи същото, което си правил и предната вечер, но с ИЗКЛЮЧЕНО WiFi. Повтори неколкократно и с доброволци за да имаш достоверни резултати. Колкото и разни $независими$ и $честни$ "професори" да убеждават, че тези устройства са безвредни такива експерименти показват най-ясно за какво става въпрос. Реални изследвания за създаване на безвредни устройства за WiFi не се провеждат. Относително безвредна за човека честота не се търси, а се налива още мощност в необезопасените устройства. Можете да се досетите за разултата.

Може и да не го изключваш, просто не забравяй алуминиевата шапка....

Трудно мога да се сетя, за по неефективен начин да захранваш нещо. Тука КПД -то е от порядъка на няколко процента. И как подобно нещо се връзва със енергийната ефективност ? Отговор - никак.

Професоре, та това за което се говори е още в експериментална фаза. И тук въобще не може да се говори за КПД по познатата му дефиниция защото не влагаш енергия, а идеята е да се събира такава която така или иначе си съществува около нас.

експериментална фаза - електромагнитната индукция е открита от Майкъл Фарадей през 1831г. Искрено се надявам че до 2020-та година индийските учени от престижния Сиатълски университет във велика Америка, ще проумеят и други невероятни открития като например топлата вода.

3евзек

На бас че като трябва да зареждаш нещо, ще пускаш безсмислена информация в ефира за да излъчваш така или иначе съществуваща енергия.

Но се свързва с по-голям брой все по-облъчвани хора, което очевидно е реалната цел.

Скоро няма да има кубичен санти местенце без да е фрашкано с някакво облъчване. Дали хората ще почнат и да светят - предстои да разберем

Супер!