Коментари - Животът е възникнал заради слънчеви изригвания | IT.dir.bg
назад

Животът е възникнал заради слънчеви изригвания

Ранните слънчеви изригвания са допринесли за поява на подходящи за живот условия на Земята.

Обратно в новината

Коментари - Животът е възникнал заради слънчеви изригвания | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

щото, он, Живото и сеги Възниква при некакви Изригвания! Не е новина тва, баш!

200 милиарда звезди в най-обикновенна галактика. Има още поне 100 милиарда галактики. И идеята, че някъде там има живот се смята за по-откачена от някакъв текст в някаква книжка за Сътворението?

И аз си го мисля постоянно. Вселената трябва да е пълна с живот, както примитивен, така и интелигентен. При толкова много галактики, звезди и планети е просто неизбежно. Само че, мен и тези, които мислят като мен, ги наричат луди, а онези, които следват като овце писанията в книга, написана преди 2000 години - ги наричат вярващи...

хората няма кво да ядът, те дъра бъра нам'коси ми праят...

На тях какво им дреме, че ти нямаш какво да ядеш ? А и за наука годишно се дава 1% от това което само САЩ дава за армията си. Тъй, че критиката си я насочи малко по-встрани от учените.

Ганке, във всяка статия ревеш за ядене, ела, ще те нахраня с големия салам.

Научно ще докажете теорията на академик Опарин за "първичния бульон" основа на живота на Земята!

През ден разични теории подплатени с милиони въпроси на които нямат отговор всички учени.

Давам ви 4 милиарда години, за да си дооформите научните идеи!

Тези естествени закони за информацията правят всички сегашни и бъдещи еволюционни теории напълно неадекватни на реалността. 1. Информацията е нематериална фундаментална единица която не е свойство на материята. 2. Материята и физическите взаимодействия (процеси) между материалните частици не могат да създадат нещо нематериално като информацията. 3. Информацията може да се съхранява и предава в материална среда. 4. Информацията не може да произлиза от статистически процеси. 5. Не може да има информация без код, който е система от правила за правилното и разбиране от двете страни - източника и получателят на информация. 6. Всички кодове са резултат от намеренията и споразуменията между източника (изпращача) на информация и получателят и. 7.Определянето на значението за и от множеството символи е мисловен процес, който изисква интелигентност. 8. Не може да се появи нова информация във физическите ситеми, без интелигентен съзнателен източник на информация, която да отразява неговите идеи и намерения. 9.Всяка информационна последователност може да бъде проследена назад до интелигентният и източник. 10. Информацията съставлява нематериалният фундамент на всички технологични и биологични системи, и изкуството.

Никой от законите ти на информацията не е по-могъщ от закона на дезинформацията.

2. Материята и физическите взаимодействия (процеси) между материалните частици не могат да създадат нещо нематериално като информацията. Това вече тотално ме разби. Всеки научен факт, откритие, закон са открити, измерени и наблюдавани и информацията ни за тях се основава на .....материята и физическите взаимодействия (процеси) между материалните частици. Само заради този закон е достатъчен за да твърдя, че всички тези изброени "закони" нямат нищо общо със Законите, а са следствие на нечия нощна полюция.

Колкото повече и по-разнообразни са хипотезите, толкова по-голяма е вероятността поне една от тях да е вярна. Но не бих се учудила и ако се окаже, че животът е възникнал благодарение на фактори от няколко хипотези едновременно. Т.е. нито една хипотеза да не е достатъчна сама по себе си.

"Освен това те вероятно са доставили съставките, нужни за поява на живот на планетата." Самопоявата на живот от нежива материя само благодарение на физическите закони и естествени процеси в природата подчинени на тях, е невъзможна. Такъв хипотетичен процес би нарушил физическите и информационни закони. Трудно ми е да си представя как е възможно материята да се консолидира в звезди, планети и галактики благодарение гравитация, която не е в състояние да спре хипотетично бързото разширение на вселената според метафизиците (шаманите) на златният телец. Процес при който случайните промени в сложни физически системи или живи организми предизивкват повече негативни отколкото хипотетични позитивни ефекти се нарича деструкция и дегенерация, а не еволюция. Нищо не е волюцира в природата, а старее и порядъкът постепено се превръща в хаос. Срешу хаосът може да противодейства само интелекта, волята, познанията, технологичните възможности и действията на интелигенто същество съгласно моралните му принципи. Случайните събития предизвикват единствено бял шум. Те не внасят информадия в системите. В живите организми предизвикват дегенерация. Няма следствие по-голямо от неговата причина. Което означава че едно интелигентно същество не е в състояние да построи или създаде физическа система по-сложна от себе си. Това изисква да осъзнае и осмисли повече и по-сложно организирана информация, отколкото е вложена в него. Поради тази причина построените от него системи винаги ще бъдат по-просто устроени от него. Като следствие човек не е в състояние да разбере напълно себе си. Тази задача е по-силите на по-висше и интелигентно същество в което е вложена повече комплескно орагнизирана информация, отколкото е човека.

Цитат : " Няма следствие по-голямо от неговата причина. Което означава че едно интелигентно същество не е в състояние да построи или създаде физическа система по-сложна от себе си. " Не разбирам по какъв критерий мерите големината на причина и следствие. Защото един разхлабен болт на ЖП линията може да доведе до дерайлирането на влак, и по всички мерки които аз мога да си представа един дерайлирал влак е събитие " по-голямо " от причината - разхлабен болт. Що се отнася до човека като физическа структура, а не разум. Ами той е в пъти по-елементарно устроен от някои негови творения съдържащи по няколко милиона работещи в синхрон елементи.

Един влак ще дерейлира евентуално ако първо ако той съществува. Този вид трнспортно средство същетвува благодарение на интелекта и познанията на хората натрупани с времето, с идеята да отговори на нашите транспортни нужди. Разхлабеният болт е само една малка част от причината влака да дерейлира.

Наблегни на следните факти: Вселената е безкрайна и информацията е безкрайна, следователно не може да има по-висше същество с "по-голяма" собствена информация, според глупостите които си написал. Наблегни и на простия факт - неживата природа, с която се храни човек, животно или растение се преобразува от този човек, животно или растение в жива материя без да са необходими кой знае колко сложни процеси, благодарение на което от 1 клетка жива материя - хилядна от грама израства човек, животно или растение от десетки килограми до десетки и стотици тонове жива материя. Освен това информацията в тази клетка е нищожна в сравнение с информацията в милиардите новообразувани от тази начална клетка клетки, включително и човешкия мозък с неговите знания. Няма такъв физически закон, че дори и информационен, който да забранява самопоявата на живота, напротив, според физическите закони има такава вероятност, т.е. твоето са празни бръщолевения. Разширение на вселената няма, но дори и сегашната властваща хипотеза твърди, че разширението се дължи на някакви тъмни материи и енергии, т.е. подчинявала се на съвсем подобни простотии на тези, които ти ръсиш с по-висшия разум.

Ти как стигна до умозаключението че вселената е безкрайна. Кога успя да я измериш? Ако използваш чисти спекулации за да градиш твоите тези, твоят шанс е философията. Там ще плуваш в свои води. Аз обаче се интересувам от наука. А науката се основава и занимава с факти получени чрез директни наблюдения и експерименти. Но понеже човек не може да наблюдава фзическата среда на микро и макро ниво в детайли поради наложените ни физичекси ограничения, тази реалност ще остане частичмно тайна за нас. Физическият свят не напълно познаваем за нас. Фундамента му е недостижим за нас както на интелектуално, така и на физическо ниво. Това има просто обяснение. Този който има пълен контрол върху него трябва е свят - абсолютно безгрешен и справедлив, за да може да създава и поддръжа живота във вселената ипорядъкът , който прави този живот възможен. Начучи се да мислиш. Като за начало смени диетата.

Страхотни глупости си написал... А Иво е прав. Няма да навлизам в обяснения.

Кой съм аз че да споря с учените хора, но ей така както си седях измислих още една причина земята да не е ледена топка. Тя е била загрявана от постоянните сблъсъци с метеорити, комети и други парчетии дето са летели насам натам из новосъздаващата се звездна система. Това с подходящите условия за живот също е много интересна тема. Ами и сега на Земята има подходящи условия за живот, но никой още не е открил новопоявил се живот. Тоя който в момента е населил планетата се е появил еднократно преди незнайно много години, но как и защо никой не може да каже. Явно само подходящи условия не са достатъчни за появата на каквото и да е. Ето аз имам един кашон пълен с всички необходими части за направата на цветен телевизор, но въпреки наличието на всички градивни елементи телевизор незнайно защо не се появява.

сигурно не всичко е случайност, може за това да има бог слънце