Като част от голямото си събитие, предшестващо технологичното изложение IFA в Берлин, Acer показа най-новият си геймърски лаптоп Predator Triton 300. Освен с високи хардуерни характеристики, покриваща изискванията на най-взискателните игри, той предлага компактен размер и ниско тегло, което ще позволи на собствениците му да го носят спокойно със себе си навсякъде без да им пречи излишно.

Вижте как изглежда Acer Predator Triton 300 >> >> >>

Теглото за геймърски лаптоп е минимално - 2,3 кг. Постига се благодарение на много оптимизации и използване на алуминий за корпуса. Това обаче не е попречило за създаване на агресивен външен вид и достатъчно подсветки, които го подчертават.

Машината ще бъде на пазара през есента с възможност за най-различни конфигурации, но топ моделът разполага с Intel Core i7 от 9-о поколение и видео карта NVIDIA GeForce GTX 1650. На разположение са 16 GB DDR4 2666Hz памет стандартно, която може да се увеличи до 32 GB, а вградената памет се представя от един или два 1TB PCIe NVMe SSD-та, или един хард диск от 2 TB. Лаптопът е и със специалната Wi-Fi 6 AX 1650 технология, позволяваща по-плавна игра при безжичен интернет.

Екранът на модела е с диагонал от 15,6 инча с IPS матрица, работеща във Full HD резолюция. Тя е изцяло предназначена за геймъри и поддържа работа при 144 Hz и време за реакция от 3 милисекунди. И всичко това побрано в малко повече от 2 килограма.