Почитателите на кучета вероятно познават добре Айбо - роботизираната версия на четириногия другар на човека на компания "Сони". Хората, които се определят по-скоро като котколюбители, могат да се включат в кампания за набиране на средства, за да подпомогнат на пазара да се появи роботизиран писан, съобщава сайтът Върдж.

Вижте как изглежда котето робот >> >> >>

МарсКет, разработен от китайската компания Елифънт Роботикс, е проектиран да наподобява същинско коте, способно да се движи самостоятелно из дома на стопанина си благодарение на 16 моторизирани стави.

Освен просто да се разхожда наоколо, МарсКет може да извършва на случаен принцип дейности като игра, сън и дори заравяне на въображаеми отпадъци в котешката тоалетна.

Благодарение на солидното си електронно оборудване роботизираното коте е способно да разпознава определени предмети и да реагира на няколко гласови команди.

МарсКет може да развие една от шестте индивидуалности - ентусиаст, сдържан, енергичен, мързелив, общителен, свенлив, базирани върху начина, по който стопанинът взаимодейства с него. Например, колкото по-често собственикът говори на роботизираното коте, толкова повече то ще мяука в отговор.

Ако разпознаят в МарсКет своя следващ питомец, потребителите могат да го получат срещу сума от 649 долара в кампания в Кикстартър за набиране на средства за масовото му производство. Планираната му продажна цена е 1299 долара.