Носимите устройства на Apple, като часовниците Apple Watch, не привличат особено голямо внимание сред анализаторите, но се оказва, че се харесват на все повече потребители. Според анализ на Above Avalon тази продуктова категория е на път да стане един от най-големите бизнеси на "ябълковата" компания.

През последното тримесечие този сегмент се представя много добре, като записва един от най-големите ръстове на приходите си. Компанията вече продава около 70 млн. носими устройства на година, като с настоящия темп през 2019 г. ще достигне още по-високи нива.

Крос - продажбите са един от ключовите фактори за това. Wearable продуктите на Apple са предпочитани от все повече притежатели на iPhone, а има над 900 млн. активни iPhone устройства. Това създава огромна потребителска база и за носимите устройства.

При сегашното темпо, е напълно възможно този тип устройства да надминат по продажби iPad и Mac до края на 2020 година. С това те ще станат третият най-голям бизнес на Apple след iPhone и дигиталните услуги (App Store, iTunes и т.н.).