Малко преди дългоочакваната премиера на новия Galaxy Note, Samsung представи официално най-новия си умен часовник - Galaxy Watch Active2. Осъвремененият модел предлага нови възможности за персонализация в ежедневието на потребителите и повече опции за здравословен начин на живот.

Вижте как изглежда новият умен часовник >> >> >>

Часовникът се предлага в два различни размера - 44мм и 40мм диаметър, както и два стила: олекотен алуминий с удобна флуореластомерна (FKM) каишка и първокласна твърда неръждаема стомана с кожена каишка. Умните часовници могат да бъдат персонализирани с набор от допълнителни стилни опции за каишката и тялото.

Galaxy Watch Active2 подобно на своите предшественици от Samsung работи с операционната система Tizen, която е собственост на корейската компания. Той има 768МВ вградена памет, а чипсетът е Exynos 9110 Dual core 1.15 GHz. Батериите пък са съответно 340 и 247 милиамперчаса за двете версии 44 - 40 мм. Екранът на всички модификации е AMOLED, работещ в резолюция 360 х 360 пиксела и покрит от защитно стъкло на Gorilla Glass.

В новият часовник потребителите ще могат да намерят нова версия на познатия въртящ се пръстен. Сега той е изцяло дигитален, което го прави още по-удобен за навигиране, като същевременно помага да извлечем максимума от размерите на екрана. Въртящият се чрез докосване пръстен може да бъде завъртян по часовниковата стрелка или обратно, за откриване на търсеното приложение.

Както подсказва и името, сериозен акцент в новия умен часовник на Samsung пада върху здравословния и активен начин на живот и различните фитнес режими. С джаджата до потребителя достигат различни съвети за подобряване на здравето, свързани с диети упражнения, трикове за по-добро психично здраве, сън и т.н.

При упражненията, например, умният часовник ръчно може да засича повече от 39 тренировки, като седем от тях се разпознават автоматично - включително бягане, ходене, каране на колело, плуване, гребане, елиптична машина и динамични тренировки.

С актуализираното приложение Running Coach, можем да следим скоростта на бягане в реално време и да се наслаждаваме на седем различни програми за бягане, с които можем лесно да постигнете целите си. Galaxy Watch Active2 включва и нови телесни здравни сензори на гърба на тялото, които дават навременна информация за ефективността на фитнес плана на потребителя.