Вече имаме всички основания да смятаме, че най-известната услуга за отдаване под наем на електрически скутери, скоро ще стартира в София. Един от най-популярните стартъпи в световен мащаб - Lime, който се оценява на 2,4 милиарда щатски долара, вече работи в най-големите европейски градове, а получените наскоро 310 милиона щ. долара рискови инвестиции в него очевидно му позволяват да разшири услугата си и на нови пазари, сред които и българския.

Все още няма никаква официална информация. Слух за стартирането на Lime имаше още на пролет, но за сега без от това да произтече нищо реално. През последната седмица обаче се наблюдава сериозно раздвижване.

Първоначално стартира рекламна кампания в социалните мрежи за набиране на "заредители". Много вероятно е и вие да сте я видели: "Станете заредител на Lime! Изкарвайте пари с Lime. Сами определяйте работното си време и печелете от всяка извършена задача". 

Вчера вечерта обаче в приложението се появи официално и София, за сега само с една тротинетка. Попаднала по случайност в системата, или просто като лек "тийзър" въпросната тротинетка, намираща се някъде далеч от центъра на София хвърли светлина и върху цените на услугата в България.

Въпреки че все още няма нищо официално от Lime, става въпрос за 1,50 лв. за отключване на превозното средство и по 30 ст/мин за използването му. Стойностите са много сходни с тези в Букурещ и Атина и са малко по-ниски от цените в централна и западна европа, където те са около 1 евро и 20 евро цента съответно.