Китайците няма да лицензират не само хитовата Pokemon Go, но и всички останали игри, използващи технологии подобни на Pokemon Go, пише Ройтерс.

Официалният китайски цензурен орган твърди на своя сайт, че "Играта застрашава сигурността на географската информация и е заплаха за транспорта и личната сигурност на потребителите".

Иран: Clash of Clans разпалва "племенни вражди" >> >> >>Съществуват и китайски разработчици, които са създали подобни игри, използващи GPS и смесена реалност, но те също няма да получат лиценз за разпространение.

Pokemon Go разчита на Google Maps, като последната услуга също е забранена на територията на Китай.

Затвор, ако играеш Pokemon Go в руска църква >> >> >>Китайските власти се опасяват, че Pokemon GO може да помогне в разкриване на обекти под специален режим и по този начин да изиграе ролята на троянски кон.

Освен това играта може да бъде използвана от тайните служби на западните държави за локализирането на определени индивиди или за проуване на навиците на движение на потребителите и дори тълпите, твърдят някои от противниците на играта.

Според разработчиците от Niantic покемоните ще останат недосегаеми на места, където достъпът на потребителите на смартфони е забранен – такива са например военни бази, секретни обекти и други места под специален режим. Покемони не се намират и в безлюдни райони като гори или защитени с множество бариери против преминаване бази.


Вижте конспиративната теория за Pokemon GO >> >> >>