Докато светът беше затаил дъх по новите устройства на Apple, които бяха обявени на тяхната традиционна септемврийска презентация, на нея своя дебют направи играта Heroes of the Dark. Тя е дело на френския гейм разработчик Gameloft и официално ще излезе през октомври за iOS и останалите мобилни платформи. Заглавието беше във фокуса по време на демонстрацията на увеличените геймърски възможности на процесорите A15 Bionic в представения преди часове iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max и обновената серия iPad. Играта ще потопи геймърите в изцяло новия и приказен свят на Тенебрис. В него герои със свръхестествени сили и чудовища ще забравят различията си, за да спрят голямо зло, което заплашва всички.

снимка: Gameloft

Heroes of the Dark има силно българско ДНК, защото тя е дело на българското звено на Gameloft в София. Студиото работи по него през последните три години, като отговаря за почти всички елементи - техническа, програмистка, дизайнерска, арт, механики и дори маркетинг. Екипът на Gameloft България е съставен от около 200 висококвалифицирани специалисти в гейм индустрията. Самото звено отваря врати през 2005 г. и е първото студио за мобилни игри в София.

снимка: Gameloft

Heroes of the Dark е различна игра в много отношения, спрямо досегашните заглавия на Gameloft. В нея вампири, върколаци и хора се обединяват срещу покварения Върховен съвет, воден от Албус, вампирския император. От своите мистични имения играчите търсят и набират уникални герои от трите фракции и ги развиват. Те формират бойни групи от по петима, които се съревновават в битки, за да могат заедно да се справят с противника. Играта обитава изцяло нов свят, който не се базира на популярен франчайз или на предишно заглавие на Gameloft. Също така е силен хибрид между стратегия в реално време и RPG.

снимка: Gameloft

"Изключително сме развълнувани да видим как Heroes of the Dark се възползва от възможностите на новите iPhone 13, iPad и iPad Mini", обяви, Дамян Дамянов, гейм мениджър на Heroes of the Dark в Gameloft България. "Това е изцяло нова Вселена - изградихме Света на Тенебрис от нулата, заедно с тяхната технология, социална структура, визия и същества, които го обитават".

Heroes of the Dark е безплатна за сваляне и ще бъде налична в App Store и другите мобилни платформи глобално в края на октомври 2021 г.

Играчите могат да разберат повече за Heroes of the Dark ТУК и като се регистрират:ТУК

Визии, скрийншоти и други ресурси за Heroes of the Dark можете да намерите:ТУК

* съдържание на Gameloft