На пресконференцията си на Gamescom събитието Bethesda зарадва феновете си с добри новини. Издателят обяви точните дати на пускане на VR издания на три от своите заглавия, предава Kaldata.

Първа за виртуална реалност ще излезе Fallout 4 на 12-ти октомври ексклузивно за HTC Vive. След това ще бъде издадена The Elder Scrolls на 17-ти ноември – само PlayStation VR. Най-накрая ще излезе и Doom VFR на първи декември и за двете платформи.

Две от игрите – Doom и Fallout 4, получиха своята VR демонстрация на E3 2017 събитието. Още преди това Bethesda коментира на тема игри във виртуална реалност, че предпочита да предлага поддръжка за „колкото е възможно повече платформи“.

Тази седмица HTC публикува тийзър в Twitter, че Fallout 4 ще бъде издадена специално за HTC Vive. Засега не се знае дали трите заглавия ще разширят достъпността си и на Oculus Rift.

Bethesda все още не е съобщила нищо по този въпрос.

Първото демо на Fallout VR се състоя на Е3 събитието още миналата година, но не се хареса на критиците.

Йън Хигтън от Eurogamer сподели в статията си: „Въпреки че демото беше добре като за бързо преживяване, не беше на нивото на други VR експерименти, които съм опитвал, и ме остави да се питам как Bethesda ще адаптира цялостното Fallout 4 съдържание за Vive“.

Но вече е минало повече от година и компанията е прогресирала много, пък и демонстрацията от тази година имаше много посетители, така че финалното преживяване определено ще е пълно.

Пример за постиженията на Bethesda e последното клипче за Doom VFR.

ВИДЕО >> >> >>