Очакваното Android приложение на социалната мрежа Clubhouse скоро ще бъде на разположение на потребителите на мобилни телефони, работещи с тази операционна система по целия свят. Планирано е това да се случи до една седмица.

Припомняме, че Clubhouse е бързоразвиваща се платформа, чрез която потребителите могат да комуникират в гласови чат стаи. Те побират групи до 5000 души едновременно и понякога разговорите в тях продължават с дни, като различни хора влизат и излизат от тях. Приложението само е домакин на дискусии на живо с възможности за участие чрез говорене и слушане.

Новата версия на Clubhouse за Android ще достигне Бразилия, Япония и Русия на 18 май, като Индия и Нигерия ще получат достъп три дни по-късно. Всички хора по света със смартфони ще могат да изтеглят приложението до следобедните часове на 21 май.

Социалната мрежа е налична за потребителите на iPhone от март 2020 година. Напоследък популярността ѝ се разраства все повече и повече. Конкуренти като Facebook, Twitter и други интернет гиганти вече въвеждат подобни на Clubhouse функции в опит да се позиционират в същия сегмент и да задържат потребителите в техните социални платформи.