След като стана ясно, че Huawei ще пусне собствена операционна система започват да стават ясни и част от приложенията, които ще идват с нея. Вместо Google Maps, Harmony OS ще идва с Map Kit.

От китайската компания смятат да предоставят своя "кит" на създателите на приложения, които да го настройват по техен вкус и избор.

"Map Kit е софтуерен пакет, който се разработва заедно с руската компания Yandex и американския сайт Booking Holdings. Пакетът няма да е достъпен директно за крайните производители, а ще е насочен към разработчиците. Така би се постигнало по-голямо разнообразие и функционалност", споделят от Huawei.

Картите ще обхващат 150 държави ище са достъпни и 40 езика.

За да предлага по-добро позициониране и следене на трафика в реално време ще се използва информация от базовите станции на телекомите, които използват оборудването на Huawei.

Map Kit дори ще може дори да разпознава кога автомобилът сменя лентата на движение и ще се поддържа добавена реалност. По този начин софтуерният пакет има потенциалът да изпревари  Google Maps, отговоряйки по-добре на новите нужди на потребителите.