Информация на Koreа Herald, която идва от местните мобилни оператори разкрива, че Apple се кани да пусне iPhone 12 в Корея по-рано от обикновено, за да спечели потребителите, които търсят 5G възможности. Източниците разкриват, че продажбите на новата серия в страната ще започнат в края на октомври или в началото на ноември, предава Mobile Bulgaria.

Според досегашните слухове Apple се кани да представи iPhone 12 на 13 октомври и да пусне устройствата от серията в продажба на избрани пазари от 23 октомври. Обикновено компанията започва да предлага новите си смартфони в Корея около месец след пускането на първата партида в определени страни. Новите модели обаче поддържат 5G, така че ще получат добър прием в източната страна, която беше една от първите с комерсиални мрежи от пето поколение.

Към юли в Корея е имало 8 милиона потребители на 5G услуги. Очаква се всички 4 модела в серията iPhone 12 да поддържат 5G, а iPhone 12 Pro Max ще работи и с mmWave честоти. Засега 5G моделите на LG и Samsung не работят с този обхват, така че устройството на Apple ще бъде първото в Корея, което ще го поддържа. През юли американската компания е била втора по пазарен дял в страната.