Снощи Apple представи смартфоните от серията iPhone 13 и обяви, че продажбите в почти 40 страни и региони ще започнат на 24 септември след като предварителните поръчки стартират на 17 септември, предава Mobile Bulgaria.

Имахме надежди, че и България ще бъде сред тези пазари, но очевидно това няма да е така и ще трябва да изчакаме последната вълна на разпространение, която ще започне на 8 октомври.

Това става ясно от съобщение на A1, в което се посочва, че компанията ще предложи iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 и iPhone 13 mini, както и новите издания на таблетите iPad и iPad mini. Операторът разкрива, че смартфоните ще бъдат съвместими с неговата 5G мрежа, а предварителните поръчки ще стартират на 1 октомври преди началото на продажбите на 8 октомври.

Очакваме тези дати да важат и за другите български телекоми, които продават смартфоните на Apple, но предполагаме, че скоро те ще споделят повече информация.

По този начин България ще се присъедини към Малайзия, Мексико, Южна Корея, Тайланд и още почти 10 страни, в които телефоните ще се предлагат от началото на октомври.