Apple представи новото поколение на своя смартфон iPhone, както и два нови таблета и умен часовник.

Вижте как изглеждат новите устройства на Apple >> >> >>

Дебютът бе предаван онлайн, а съобразно пандемичните мерки в залата с изпълнителния директор на компанията Тим Кук нямаше публика. Акцентът бе върху по-достъпната цена на някои от моделите, както и върху по-големите им възможности. Ето какво представи Apple:

Новият iPad

Снимка: Apple

Първо дебютира новото поколение iPad. Таблетът идва с нов процесор А13, който е с 20% по-бърз от предходното поколение. Чипът е толкова мощен, че устройството има по-високи способности спрямо лаптопите Chromebook. Дисплеят е 10.2-инчов.

Apple се хвали, че това е най-достъпното устройство от серията, пускано някога на пазара. Компанията е насочила новия iPad към учениците и работещите, които редовно провеждат видеоконферентни разговори.

Новият iPad е идеален за дистанционно обучение

Снимка: Apple

Това се вижда от предната камера, която е с ултра широк 12МР сензор. Таблетът работи с клавиатура-калъф и стилус.

Цената на устройството започва от 329 долара.

Новият iPad mini

Снимка: Apple

Apple представи и новия iPad mini. Таблетът идва с изискан дизайн, с метални прави страни и безрамков 8.3-инчов дисплей.

iPad mini идва със специален чип за изкуствен интелект, който се използва за множество приложения. Пример за такова е апликация-преводач.

Цветовата гама на iPad mini

Снимка: Apple

Основната камера е 12-мегапикселова и може да прави нощни снимки и да записва качествени 4К клипове. За провеждането на по-добри видеоконферентни разговори таблетът идва с предна 12-мегапикселова ултра широка камера.

Положителна изненада е изоставянето на Lightning-порта и замяната му с традиционния USB-C.

Новият iPad mini работи с магнитен стилус

Снимка: Apple

iPad mini поддържа работа с най-новия стилус на Apple и има 5G чипсет. Цената на устройството започва от 499 долара.

Apple Watch Series 7

Снимка: Apple

След това дебютът си направи новият умен часовник Apple Watch Series 7. Моделът е претърпял редизайн, а екранът е станал с 20% по-голям спрямо предходното поколение. Устройството идва в два варианта - 41-милиметров и 45-милиметров.

Часовникът поставя голямо ударение върху режимите си за спорт, които обхващат множество показатели и имат голям набор от опции. Apple следи прогреса ви, независимо от това кой спорт практикувате, а сред режимите има йога, пилатес и дори медитация.

Часовникът идва със спортни приложения за персонализирани тренировки. В разработката им са участвали олимпийски шампиони, а потребителите биха получили наистина ценни съвети и програми, насочени към подобряване на здравословното им състояние и външен вид.

Цената на новия умен часовник на Apple започва от 399 долара.

iPhone 13 идва с най-мощният процесор

Снимка: Apple

Голямата звезда на събитието на Apple е новият iPhone 13. Смартфонът идва с малко промени в дизайна, като е запазен дори изрязания отсек в дисплея, където е поместена предната камера. Въпреки това "ночът" идва с по-малки размери, спрямо iPhone 12.

В сърцето на устройството стои 6-ядреният процесор Apple A15 Bionic, който е произведен по 5-нанометров процес. Това е най-бързият мобилен процесор. В него има специален чип за изкуствен интелект.

iPhone 13

Снимка: Apple

В своята стандартна версия iPhone 13 идва в два варианта, като разликата е в размера на дисплея - 5.4-инчов и 6.1-инчов. По-малкият модел е наречен mini.

Устройствата обаче споделят един и същ чип и камери. Основната е двойна - със стандартен и ултра широк сензор. Двете камера са 12-мегапикселови и имат с 50% по-висока светлочувствителност и оптична стабилизация. Направата на красиви нощни снимки е част от подобренията в новия iPhone 13.

Цветовата гама на iPhone 13

Снимка: Apple

Устройствата идват с любопитен кинематографски режим, който е насочен към създателите на филми. Клиповете са 4К и HDR с Dolby Vision и възможност за застопоряване на фокуса върху даден обект, като камерата го следи, когато той се движи.

Смартфоните се предлагат в 5 цвята - червен, син, сребрист, розово-златист и черен.

Батерията е станала по-мощна, а началната цена на iPhone 13 започва от 699 долара.

iPhone 13 Pro

Снимка: Apple

По-нагоре стоят iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Устройствата са изработени от специално стъкло и медицинска стомана. Смартфонът е заздравен и много издръжлив. Задната камера е тройна, като тя също е подсилена с защитно покритие от сапфирно стъкло.

iPhone 13 Pro Max

Снимка: Apple

Устройството е водоустойчив. Процесорът е A15 Bionic, използван и в останалите модели от линията.

Трите сензора на задната камера са с 12-мегапиксела. Те са стандартен, ултра широкоъгълен и телефото с възможност за 2.5 оптичен зуум. Именно тук се разкриват пълните способности на новия iPhone да служи като кино камера. Това се дължи на кинематографския режим и подобрени способности спрямо стандартната версия.

Цветовата гама на iPhone 13 Pro

Снимка: Apple

Единствената съществена разлика между iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max е големината на дисплея, който е съответно 6.1- и 6.7-инчов. И в двата варианта екранът е Super XDR Retina с честота на опресняване от 120 херца.

Pro-версиите ще се предлагат в 4 цвята - сребристо, графитено сиво, синьо и златисто. Началната цена започва от 999 долара.

Операционната система на новите модели iPhone 13 e iOS 15. Тя ще позволи интеграцията на шофьорски книжки в Apple Wallet и по-добра работа с потребители, използващи Windows и Android. Пример за последното е приложението за видео разговори FaceTime, което ще работи много по-добре с при свързване с потребители на други операционни системи.

Новите модели iPhone и техните цени

Снимка: Apple