В 20:00 часа българско време на 14 септември Apple ще стартира своето голямо събитие, което ще може да се гледа онлайн и на сайта на Dir.bg. Очаква се именно днес да дебютира новото поколение iPhone, а компанията от Купертино да покаже и други любопитни джаджи.

Звездата на шоуто несъмнено ще бъде iPhone 13. В серията отново ще има 4 модела с диагонали на екрана 5.4", 6.1" и 6.7", които очакваме да се появят на пазара като iPhone 13 и iPhone 13 Pro. Телефоните ще предложат същия дизайн, а основната промяна в това отношение ще е по-малко изрязване в дисплея за системата Face ID, предава Mobile Bulgaria.

Очакваме телефоните да предложат по-бърз чипсет (A15), подобрени LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) дисплеи в Pro моделите вероятно с по-висока честота на опресняване и дори функция за сателитна комуникация, но не е изключено тя да се забави до следващата година, а и ще може да се ползва само за спешни случаи.

Устройствата ще предложат и нови функции в камерата като запис на видео с портретен ефект, нова система с ИИ за прилагане на филтри към снимките и запис на ProRes видео с високо качество в Pro моделите. Двата по-скъпи модела пак ще имат тройна основна камера, а другите ще са с двойна.

Другият нов продукт, който ще видим утре е Apple Watch Series 7. За разлика от iPhone 13 устройството ще донесе съществен редизайн и ще предложи плосък дисплей и корпус с плоски страни, което ще го доближи до дизайна на iPhone и iPad.

Часовникът ще е с увеличени размери на корпуса - от 40 мм и 44 мм на 41 мм и 45 мм. По-големият модел ще предложи 1.9" дисплей с повишена пикселна гъстота. И тук очакваме по-бърз процесор. Засега обаче е малко вероятно да видим нови сензори за отчитане на телесни параметри.

Това са продуктите за утрешното събитие, но Apple подготвя и други устройства, които вероятно ще представи на друго по-късно през годината. Сред тях ще са и нови слушалки AirPods с променена кутийка за съхранение и дизайн като на AirPods Pro.

Очакваме и нови издания на iPad mini и iPad. Говори се, че iPad mini ще предложи по-голям дисплей и по-тънки странични рамки, а деветото поколение на iPad ще е по-тънко и по-бързо. Apple готви и 14" и 16" MacBook Pro с чипове M1 от по-висок клас, MagSafe зареждане, miniLED дисплеи и без сензорна лента Touch Bar.