Телефоните за геймъри все още са недостатъчно развита пазарна ниша, но според анализатори интересът към този клас устройства започва да става все по-голям. До няколко месеца се очаква премиерата и на първия Lenovo Legion геймърски телефон.

Според изтеклата до сега информация, моделът ще разчита на уникален дизайн и разбира се на много мощен хардуер. Една от иновациите, за които се заговори предварително е, че ще има изключително мощно бързо зареждане, на практика най-доброто в мобилната индустрия до сега. Това ще му позволи да се зарежда изключително бързо, за да е готов за игра в най-кратък срок.

Към момента най-бързото зареждане на смартфон предлага системата OPPO SuperVOOC 2.0, която е с мощност от 65W. И въпреки че има прототипи и експерименти на Xiaomi и Vivo със 100W и 120W подобни все още няма пуснати на пазара.

Според изтеклата информация за смартфона Lenovo Legion той ще има мощност, достигаща до 90W, с което ще надмине зареждането на 4000 мАч батерия за по-малко от 30 мин, която демонстрира Oppo.

Сред другите характеристики, които се знаят към момента са 7-нанометровият Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който работи в 5G мрежи, LPDDR5 RAM, UFS 3.0 памет и ще е базиран на W-Fi 6 технологията. Няма достатъчно информация за останалите параметри на модела, но със сигурност ще можем да разберем повече до няколко месеца.