Дебютът на Huawei P50 Pro наближава и за сматфона вече започнаха да се появяват доста любопитни информации. Новият флагман определено ще впечатли с много.

Според @OnLeaks дисплеят ще е с диагонал от 6,6-инча и честота на опресняване от 120 Hz. Екранът ще е Watefall, което означава, че ще видим извиване на почти 90-градуса.

Селфикамерата ще е единична и изнесена в централния горен край на дисплея, като ще съчетава IR сензор за 3D лицево разпознаване.

Huawei P50 Pro определено ще заложи на своите фотографски възможности, като телефонът се е устремил да се превърне в новия лидер на класациите за мобилна фотография.

Очаква се подобрение в оптичното увеличение, като дигиталния зуум ще е цели 200 пъти. Широкоъгълните изображения също ще са по-детайлни. Технологията Huawei Phoenix ще подобрява не само игрите, но и ще може да премахва шумът от снимките, повишавайки допълнително качеството им.

Изкуственият интелект, нощният режим, възможностите за направа на видео ще са подобрени. Очаква се телефонът да впечатлява и със своя звук

Според предварителна информация смартфонът ще е базиран на 8-ядрения процесор на Huawei Kirin 9000, който е произведен по 5-нанометрова технология.

Батерията ще е издръжлива, а смартфонът ще се зарежда за изключително малко време. Huawei P50 Pro ще дебютира в следващите 2 месеца, а това означава, че много скоро ще научим повече подробности за смартфона.