Знаем още, че цената на телефоните ще бъде по-висока от тази на предшествениците им и благодарение на Ивън Блас (@evleaks) вече имаме добра представа каква ще е разликата, предава Mobile Bulgaria.

От споделената в Twitter информация става ясно, че в Европа Samsung Galaxy S8 ще струва 799 евро, а Galaxy S8 Plus ще бъде със 100 евро по-скъп - €899.

Заедно с това научваме и цените на някои от аксесоарите за устройствата – докинг станцията DeX за връзка с монитор и клавиатура ще е на цена 150 евро, версията на очилата GearVR с безжичен контролер ще струва 129 евро, а новата камера за виртуална реалност Gear360 ще се продава за 229 евро.

Ивън Блас публикува и нови официални изображения на смартфоните, които не разкриват нещо ново, но потвърждават за пореден път наличието на двустранно извити дисплеи с минимални странични рамки (очакваме да имат съотношение на страните 18.5:9) и замяната на хардуерните бутони върху предния панел с виртуални.

Вижте снимките >> >> >>Според информацията в снимката са показани три от цветовете на телефоните – черен, сребрист и виолетов.

Знае се, че и двете версии на S8 ще са с извити AMOLED дисплеи, сходни с този на Note 7. Разлика все пак ще има, като екранът на S8 ще е 5.8-инчов, а този на S8+ ще е 6.2-инчов. И при двата смартфона резолюцията ще е 1440x2960 пиксела. Очакванията са дисплеят да заема между 85% и 90% от предния панел.

Дизайнът е еволюция на предходните поколения, като страничните рамки са станали много по-малки, телефонът е станал по-тънък.

Основната камера ще е с 12МР, f/1.7 бленда и 26 мм обектив. Тя вече няма да е така издадена, като сензорът за пръстовия отпечатък ще се намира непосредствено до нея. За селфитата ще отговаря 8МР сензор, който също ще бъде с f/1.7 бленда.

Процесорът ще е 8-ядрен Snapdragon 835, подпомогнат от графичния ускорител Adreno 540. Оперативната памет ще е 6GB, а вътрешната ще е 64GB или 128GB.

Батерията ще е с капацитет 3500 mAh, като съществуват опасения, че тя ще е същата, като при Galaxy Note7. Малко вероятно е обаче новият корейски флагман да последва злополучната съдба на своя роднина.

Това обаче не значи, че около Samsung Galaxy S8 няма лоша новина - такава има, защото смартфонът ще се откаже от традиционния 3.5 мм аудиожак, като ролята му ще се поеме от USB-C порта.

Всички подробности за Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus ще станат известни на 29 март.