Серията Mate 60 на Huawei показа, че санкциите на САЩ не могат да спрат китайската компания. Тя представи смартфон със собствен 5G чип и независимо създаден мощен процесор с флагмански характеристики. Телефонът постигна много силни продажби в Китай, но засега няма индикации, че ще се появи в Европа. Това обаче най-вероятно няма да е така за очакваната серия Р70.

Huawei P70 ще бъде пуснат през 2024 г. и се очаква да запази технологията за оптичен пръстов отпечатък под екрана, използвана в серията Mate 60. Това твърдят източници от веригата за доставки. Освен това устройството ще включва включва чипсета Kirin 9000S и ще има 5G.

Huawei се стреми да удвои износа на смартфони през 2024 г. Huawei активно изгражда запаси в подготовка за гладко стартиране и разпространение на флагмана P70. Компанията е направила големи поръчки за оптични модули за пръстови отпечатъци.

Huawei остава ангажирана с амбициозната си цел да достави 60-70 милиона смартфона през следващата година, като се очаква P70 да играе централна роля в стратегията на компанията.

Освен това, компанията ще прекрати връзките си с Qualcomm и ще използват ексклузивно своите вътрешни процесори Kirin за новите модели от 2024 г.