Гигантският ледник в планината Титлис в Швейцария се сви драстично през последните десетилетия заради глобалното затопляне. Ето защо бе взето екстравагантното решение той да бъде покрит.

Длъжностни лица от местен ски курорт се опитват да забавят топенето, поставяйки огромно "одеяло" върху него. Те уточняват, че общата покрита площ се равнява на малко над един милион квадратни фута или около 14 футболни игрища. Целта е да се изолират ледените и снежни отлагания на уязвимия глетчер чрез отразяване на голяма част от енергията на Слънцето обратно в атмосферата с помощта на белия материал.

Ситуацията е още един пример за това какво се случва с природата на фона на климатичните изменения, причинени от човека. Според швейцарското правителство, 90 процента от останалите 1500 ледника в планината Титлис ще изчезнат до 2100 г., ако не се намалят емисиите на парникови газове.

Ефектите от глобалното затопляне се усещат по целия свят. В момента силни ​​бури връхлитат голяма част от Северна Америка, а опустошителни горски пожари все още горят в различни точки на планетата.