Професорът от Харвард Ави Льоб казва, че извънземните може да създават вселени - включително нашата собствена - в лаборатории. Това би могло да е възможно, ако имат "богоподобен" интелект, предава Daily Mail.

Астрофизикът от Харвард твърди, че ултра-напредналите цивилизации може би вече имат способността да създават "бебета вселени в лаборатория".

Ави Льоб е бивш председател на катедрата по астрономия на Харвард. Той е известен с твърденията си, че извънземните съществуват и дори са посещавали Слънчевата ни система.

Професор Льоб наскоро откри малки метални фрагменти от междузвезден обект, разбил се в Тихия океан, и трябва да публикува откритията си след седмици. Ученият изследва фрагментите, за да разбере дали те не са част от извънземен космически кораб.

Той обясни на Fox News, че цивилизация, която е милиони години по-напреднала от нас, може да е развила разбиране за това "как да обедини квантовата механика и гравитацията". Това би им позволило да пресъздадат космическите условия, необходими за появата на Вселената.

Идеята за създаване на живот в лаборатория може да звучи пресилено за повечето, но учените са създавали едноклетъчни организми и преди, а Льоб каза, че това е "качество, което приписваме на Бог в религиозните текстове".

"Една много напреднала научна цивилизация е добро обяснение за Бог или поне би му приличала изключително много", допълва Льоб пред Fox News.

"Представете си обитател на пещера, който посещава Ню Йорк и вижда всички технологични джаджи по отношение на светлините, които се появяват като чудо за обитателя на пещерата", казва Льоб.

По време на интервюто с Fox News Льоб каза, че е "арогантно от наша страна да мислим, че сме сами", като се има предвид, че има "десетки милиарди планети само в галактиката Млечен път и стотици милиарди галактики като Млечния път в наблюдаем обем на Вселената.'

"Може би забелязването на съсед ще бъде сигнал за събуждане, който ще ни обедини", каза Льоб, говорейки за човечеството като цяло.

"Възможно е да има много повече съседи, които са много по-успешни от нас и можем да се поучим от тях".

По думите му обединението на човечеството би бил добър резултат от разбирането, че не сме сами във Вселената.